Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Verlaagd plafond: de voordelen en waar rekening mee houden

Denk je over een verlaagd plafond na voor een of meerdere kamers in het huis? Of ben je benieuwd naar de voordelen van een verlaagd plafond? Onze Plameco spanplafonds worden vaak gebruikt om het plafond in een ruimte op een zeer mooie en gemakkelijke manier te verlagen. Wij vertellen jou er graag meer over.

Waarom een verlaagd plafond?

Wanneer een plafond er oud of lelijk uitziet door bijvoorbeeld, scheuren, vlekken of een lekkage denken mensen weleens na over het vervangen van het plafond. Waarom echter niet meteen het plafond laten verlagen?

Er zijn een aantal goede redenen om te kiezen voor een verlaagd plafond.

1. Een verlaagd plafond maakt een hoge ruimte gezelliger

Is de ruimte (veel) hoger dan 2,60 meter en doet het ongezellig aan? In dit geval kun je met een verlaagd plafond, of een plafond waarvan een gedeelte verlaagd is, veel meer sfeer aanbrengen in de ruimte. Door te kiezen voor een spanplafond of voor verf in een wat donkere kleur, zorg je voor een prachtige sfeervolle uitstraling.

 

2. Een verlaagd plafond met isolatie 

In een verlaagd plafond kun je isolatiemateriaal laten aanbrengen. Hierdoor verlies je een stuk minder warmte én omdat er minder kubieke meters worden verwarmt, gaat de rekening nog verder omlaag.

Aangezien een verlaagd Plameco spanplafond aan de muren bevestigt wordt, is ook geluidsisolatie van de bovengelegen verdieping een voordeel. Zo heb je veel minder last van muziek of spelende kinderen.

 

3. Leidingen en kabels kunnen makkelijk worden weggewerkt

Met een verlaagd plafond kun je oude- of nieuwe leidingen, bedrading en bijvoorbeeld airco-buizen prachtig verwerken. Geen lelijke bakken of ingewikkelde constructies, maar gewoon een prachtig glad en modern plafond. Met een Plameco spanplafond kun je, als het écht moet, bijvoorbeeld in geval van lekkage altijd nog gemakkelijk bij de leidingen.

 

4. In een verlaagd plafond kan je verlichting integreren 

Ben je die donkere hoekjes in uw kamer zat? Heb je geen zin meer om elke keer al die verschillende lampen aan te steken? In een verlaagd plafond kun je zeer gemakkelijk meteen ingebouwde verlichting laten aanbrengen! Led spotjes die zelfs in verschillende kleuren beschikbaar zijn en passen bij de uitstraling van uw interieur.

Samen met Plameco kun je een lichtplan voor jouw kamer bespreken en kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Je zult versteld staan van de mogelijkheden! De verlichting bedienen met een app op uw telefoon? Ook dat is mogelijk! Je kunt ook verschillende groepen met aparte bediening laten maken.

 

5. Met een verlaagd plafond kan je een speelse uitstraling creëren

Doet uw ruimte saai aan? Vooral in nieuwbouwwoningen ontbreekt het nog wel eens aan karakter. Met een gedeeltelijk verlaagd plafond kunt u de meest speelse en creatieve ruimtes maken! Bent u benieuwd naar wat er zoals mogelijk is? Wij informeren u graag! En uiteraard geheel vrijblijvend.

 

6. Verberg eenvoudig het oude plafond met een verlaagd plafond

Is jouw plafond oud en lelijk? Hoopt je dat de visite niet naar boven kijkt? Dan is een verlaagd plafond een perfecte oplossing. Scheuren, vlekken of oude lekkages kunt u simpelweg verbergen en niemand hoeft ervan te weten.

Je hoeft niet te schrobben of te verven. De grote meubels kunnen gewoon blijven staan en er ontstaat geen rotzooi. Onze mensen komen graag in één dag een nieuw plafond bij jpu installeren.

 

Meer lezen over spanplafonds? 

Enthousiasit geworden en wil je meer weten over een spanplafond van Plameco? Plan dan vrijblijvend een afspraak in met een Plameco adviseur bij jou in de regio.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer