Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Wat zijn spanplafonds?

Een spanplafond is een slimme en moderne manier om je plafond eenvoudig te renoveren. Het nieuwe spanplafond wordt met een gepatenteerd klemsysteem enkele centimeters onder het bestaande plafond gespannen. 

Elk spanplafond is uniek en persoonlijk. Je kunt je spanplafond geheel naar eigen wensen en smaak ontwerpen. Kies uit verschillende plafondmaterialen, sierlijsten, kleuren of zelfs fotobedrukking. Bovendien kun je ook nog verlichting, akoestisch materiaal en infrarood verwarming laten integreren in je spanplafond.

Het resultaat? Een compleet nieuw ruimtegevoel dankzij een mooi, nieuw en strak plafond. Voor jarenlang woon- plafondplezier. Zonder onderhoud.

Een upgrade voor je plafond

 

 

Je wilt je woning graag mooi en functioneel inrichten. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Bij Plameco snappen we dat. Door je plafond te vervangen, kun je een uniek uitstraling aan je ruimte geven.

Verlichting

Voordelen:

 • Plaats licht op de juiste plek
 • Geïntegreerd in het spanplafond
 • Geïnstalleerd door een vakman
 • Eenvoudige bediening

 

Lees meer over verlichting

Akoestiek

Voordelen:

 • Minder galm in een ruimte
 • Gesprekken zijn beter te volgen
 • Geluiden klinken beter
 • Weggewerkt achter het plafond

 

Lees meer over akoestiek

Infrarood verwarming

Voordelen:

 • Achter het spanplafond verwerkt
 • Aangename directe warmte
 • Minder gasverbruik
 • Lange levensduur

 

Lees meer over infrarood

De voordelen van spanplafonds

Nieuw plafond zonder te verbouwen.

Snelle & schone montage 

Door de snelle installatie, meestal slechts één werkdag per ruimte, zit je niet dagen in de rommel. Grote meubels kunnen tijdens de montage blijven staan.Onze monteurs werken netjes en laten alles schoon achter.

Spanplafonds met innovatieve oplossingen

Ontzettend veel plafondopties

Onze spanplafonds kunnen worden uitgerust met diverse verlichtingsmogelijkheden, akoestische oplossing, infrarood verwarming of met smart home producten.

Maak je huisveiliger met een spanplafond

Vochtbestendig en schimmelwerend

Onze spanplafonds zijn voorzien van een speciale coating. Daardoor zijn ze zelfs in badkamers, sauna’s en zwembaden bestand tegen schimmel en groene aanslag. Zelfs na jarenlang intensief gebruik zien ze er nog uit als nieuw.

Laat je creativiteit de vrijeloop met een spanplafond

Personaliseer je plafond

Om je nieuwe plafond naadloos te laten aansluiten bij de rest van je interieur, kun je kiezen uit verschillende materialen, sierlijsten, plafondkleuren en nog veel meer. 

Nog meer voordelen?

Kies je voor kwaliteit, dan kies je voor een spanplafond van Plameco.

 

Fotoplafond van Plameco

 

CE-markering

Onze spanplafonds zijn getoetst aan alle toepasselijke EU-wetgevingen die CE-markeringen vereisen. Ze stemmen overeen met gezondheids-, veiligheids-, prestatie- en milieueisen. Veilig voor je huis.

REACH

Bij de productie van spanplafonds worden grondstoffen gebruikt. Plameco verantwoordt het gebruik van deze grondstoffen aan de Europese Unie. Wij gaan verantwoordelijk om met grondstoffen binnen het productieproces en daarmee zijn de spanplafonds veilig voor in huis.

VinylPlus

Spanplafonds worden gemaakt van PVC. Om hier verantwoordelijk en duurzaam mee om te gaan, werken we vrijwillig samen met de Europese PVC-industrie. Het doel is zoveel mogelijk te recyclen om de druk op het milieu te verminderen.

 

 

 

Beschrijving van de afbeelding

 

Plan een afspraak

Plan een vrijblijvende afspraak in met één van onze adviseurs.

 

Plan een afspraak >

Beschrijving van de afbeelding

 

Laat je inspireren

Ontvang onze gratis brochure en bekijk onze gerealiseerde projecten.

 

Vraag de gratis brochure aan >

 

Wat wil je weten over spanplafonds?

Hoe lang gaat een spanplafond mee?

Eén van de grootste voordelen van spanplafonds van Plameco zo'n 30 jaar mee gaan. Dat betekent dus dat ze 30 jaar lang mooi gespannen blijven en dat de gekozen kleur ook 30 jaar lang mee gaat. Zo hoef je dus 30 jaar lang je plafond niet te stucen of opnieuw te schilderen. Je bent dus af van deze rommolige klussen. 

Wat kost een spanplafond? 

De kosten van spanplafonds zijn afhankelijk van diverse factoren en mogelijken opties. Hierbij kan je denken aan de grootte van de ruimte mogelijk ingebouwde opties etc. Er is dus geen vaste prijs per vierkante meter. Wil je toch inzichten in de kosten? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Plan hier je adviesgesprek in.  

Hoe werkt de montage? 

De monteurs brengen de profielen aan rond de omtrek van de betreffende ruimte. Daarna worden de eventuele elektra, akoestiek en infrarood verwerkt. Vervolgens wordt het plafond gespannen. Het spanplafond wordt dus onder het huidige plafond gemonteerd. Verder kunnen de grote meubels blijven staan en zijn er nauwelijks sloopwerkzaamheden. Het is dus een snelle en schone montage. 

Hoe maak je een spanplafond schoon? 

Een spanplafond onderhoudsvriendelijk en is het eigenlijk niet nodig om ze schoon te maken. Echter kan er altijd een vlek op komen, zoals verspetters bij een spanplafond in de keuken. Dan maak je spanplafond eenvoudig schoon met een vochtige doek en eventueel een druppelschoonmaakmiddel. Is het plafond nog niet schoon? Neem dan contact op met de lokale Plameco dealer. 

Hoe maak ik een afspraak? 

Je kan heel eenvoudig een afspraak inplannen door op deze link te klikken. Vul je gegevens in en onze partner neemt zo snel mogelijk contact me je op. 

 

 

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure