Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Infrarood verwarming

Warmte om je goed te voelen

Wanneer de temperatuur buiten daalt, is er niets beter dan thuiskomen in een gezellig en warm huis. De infrarood plafondverwarming van Plameco wordt onzichtbaar achter je nieuwe spanplafond geïnstalleerd en zorgt voor heerlijke warmte. Verwarmingsbuizen leggen? Een nieuwe ketel? Of een wekenlange verbouwing? Nergens voor nodig! Tijdens de montage blijven alle grote meubels gewoon in de ruimte staan. De elektrische verwarming wordt in een handomdraai en meestal in slechts één dag geïnstalleerd. Voor een strakke look en efficiënte warmte. Dat is wooncomfort.

Plafond met verwarmingsfunctie?

Absoluut! Als grootste vrije oppervlak in de ruimte is het plafond voorbestemd voor geïntegreerde verwarming. Na het aanbrengen van een laag isolatiemateriaal op het oude plafond, wordt de hoogwaardige infraroodfolie geïnstalleerd. Vervolgens wordt jouw nieuwe spanplafond in jouw persoonlijke ontwerp met verlichting en/of akoestiek geplaatst. De verwarmingsconstructie is nu niet meer zichtbaar en het plafond verwarmd de ruimte. Zo zit jij er lekker warm bij!

 

 

Plameco spanplafons: infrarood verwarming, infrarood warmte

Plameco spanplafons: infrarood verwarming, infrarood warmte

Maar warmte stijgt toch op?

Ja, dat klopt. Maar dat is alleen relevant voor convectieverwarming. Infraroodwarmte werkt heel anders. Niet de lucht wordt opgewarmd, maar juist de vloeren, muren en objecten in de ruimte. De infraroodwarmte voel je direct. Vergelijk het met een zonnige dag op een witte bergtop, net als bij wintersport. Ondanks de koude luchttemperatuur, word je heerlijk opgewarmd door de stralende zon. Infraroodverwarming werkt op dezelfde manier: de mensen in de ruimte worden direct aangestraald waardoor je het in mum van tijd lekker warm hebt. Wanneer infrarood als bijverwarming wordt ingezet, kan de gasverwarming bijvoorbeeld 1-3 graden lager worden gezet. En dat zonder dat je het koud krijgt!

 

In deze animatievideo leggen we je uit hoe de infrarood plafondverwarming van Plameco precies werkt.

 

MORGEN MOOIER WONEN.
ZONDER BIBBEREN EN BEVEN.

Voordelen voor je huis

Meer comfort

  • Aangename directe warmte – vergelijkbaar met de zon
  • Minder last van allergieën – geen lucht- en stofcirculatie
  • Gezond leefklimaat – voorkomt schimmelvorming
  • Snelle en eenvoudige montage – geen bouwafval en grote meubels kunnen in de ruimte blijven staan
  • Geweldige uitstraling – wanden blijven vrij, verwarmingsfolie verdwijnt achter het spanplafond
  • Eenvoudige bediening – per ruimte te bedienen, naar wens met slimme thermostaat

Minder kosten

  • Duurzaam verwarmen – in combinatie met groene stroom of zonnepanelen
  • Minder gasverbruik – ook als bijverwarming
  • Weinig onderhoud – vergeleken met gasketels geen jaarlijks onderhoud
  • Lange levensduur – geen bewegende delen zoals pomp, brander, etc.

Plameco spanplafond: opbouw infrarood verwarming kamerplafondHet infraroodplafond bestaat uit het oorspronkelijke plafond, een laag isolatiemateriaal en het nieuwe Plameco spanplafond.

Plameco Spanplafond: Infraroodverwarming in het spanplafond geïntegreerdHet verwarmingssysteem is niet te zien omdat het verborgen zit achter het spanplafond. Het resultaat is een strak en modern plafond dat zorgt voor comfortabele warmte.

Strakke look & efficiënte warmte.
Dat is wooncomfort.

Voor wie is infrarood verwarming geschikt?

In principe voor iedereen die wil genieten van het comfortabele gevoel van infraroodwarmte. Omdat je lichaam direct door de infraroodstraling wordt verwarmd, word je van top tot teen heerlijk opgewarmd. En dat bliksemsnel na het aanzetten van de in het plafond geïntegreerde infraroodverwarming. Het lange wachten op warmte na het aanzetten van de radiator is daarmee verleden tijd!

Maar als je woning goed geïsoleerd is, dan is dat natuurlijk altijd beter. Net als bij elke andere vorm van verwarming geldt: hoe beter de ruimte geïsoleerd is, hoe lager het energieverbruik van de (infrarood) verwarming. En wek je zelf stroom op door zonnepanelen? Dan loont infrarood verwarming al helemaal de moeite.

Woon je in een wat oudere woning en is deze niet zo goed geïsoleerd? Ook dan biedt infraroodverwarming meer wooncomfort. Door de aangename directe warmte is het niet meer nodig de ruimte tot 20 graden Celsius te verwarmen. De cv kan 1-3 graden lager worden gezet zonder dat je het koud krijgt!

De infrarood plafonverwarming van Plameco is breed inzetbaar en geschikt als verwarming voor zowel de gehele ruimte als maar een deel daarvan. Je kunt de infraroodverwarming bijvoorbeeld boven de douche, de bank of je werkplek plaatsen om alleen daar die extra warmte te genereren. Voor heerlijke warmte en meer wooncomfort.

Nooit meer koude voeten?

Neem vandaag nog contact met ons op en verheug je op heerlijke warmte. Onze adviseur komt graag bij je langs om de situatie en de mogelijkheden bij je thuis te beoordelen. Samen bepalen jullie welk spanplafond en welke opties het beste passen bij jouw woonwensen. Kies tussen verschillende materialen, kleuren, sierlijsten en bepaal of verlichting, akoestische geluidsdempers en infraroodverwarming in het spanplafond geïntegreerd moeten worden. Het advies is geheel vrijblijvend en kosteloos.

Afspraak maken

Plafondadvies door Plameco: op maat gemaakt. Doordacht. Veelzijdig.

Dit kan ook nog interessant zijn

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure