Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

FAQ

Ik wil meer weten over spanplafonds; waar kan ik terecht?

Als je meer wilt weten over spanplafond, kun je eenvoudig ons contactformulier invullen. Een Plameco specialist zal zo snel mogelijk contact met je opnemen om je uitgebreid te informeren en je vragen te beantwoorden. 

Hoe vind ik de dichtstbijzijnde Plameco dealer?

Via de optie "Dealer search" kun je op basis van je postcode de dichtsbijzijnde Plameco dealer vinden.

Hoeveel Plameco vakbedrijven zijn er?

Op dit moment telt Plameco ruim 180 vakbedrijven, verspreid over Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Luxemburg.

Zijn Plameco spanplafonds duurzaam?

Naast dat onze spanplafonds een lange levensduur hebben, zijn ze ook herbruikbaar en recyclebaar. Dit maakt een Plameco spanplafond tot een duurzame keuze.

Wat is de levensduur van een Plameco spanplafond?

Onze spanplafonds zijn gemaakt van een elastische, hoogwaardige kunststof die is voorzien van verschillende coatings. De afgelopen 35 jaar hebben wij de samenstelling van onze plafonds flink doorontwikkeld, waardoor wij met onze spanplafonds een lange levensduur en behoud van kwaliteit kunnen garanderen.

Is een spanplafond brandveilig?

Plameco spanplafonds voldoen aan de Europese brandveiligheidsclassificatie (EN13501-1) ‘B-s2, d0’ en mogen daarom zelfs in openbare ruimtes worden ingebouwd.

Hoe maak je een spanplafond schoon?

Plameco plafonds zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Dit komt omdat Plameco spanplafonds antistatisch, vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend zijn. Hierdoor heb je erg weinig omkijk naar het plafond. Komt er toch vuil op, zoals vetspetters van het koken, dan veeg je dit er eenvoudig met een vochtige doek (en een druppel schoonmaakmiddel) vanaf. Wordt het plafond nog niet schoon? Neem dan even contact op met de lokale Plameco dealer.

Is een foto op het spanplafond mogelijk?

Een fotoplafond is zeker een mogelijkheid. Ons assortiment biedt een ruime keuze aan foto's van bijvoorbeeld stranden, skylines en wolken. Daarnaast is het ook mogelijk een eigen foto te gebruiken als fotoplafond. Het is ook een optie om een Plameco plafond aan de muur te bevestigen, waardoor je een mooie fotowand kunt creëren.

Kan een Plameco spanplafond over een muur geplaatst worden?

Dat kan zeker, vooral leuk als fotoplafond. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor uitzicht op een indrukwekkende skyline of een mooi strand op wand. Het is mogelijk ieder willekeurig design of afbeelding op de muur te laten bedrukken. 

Kan een Plameco spanplafond buiten gebruikt worden?

Jazeker! Spanplafonds van Plameco zijn vochtbestendig en schimmel-, alg- en bacteriewerend, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor in iedere ruimte; dus ook buiten!

Is een Plameco spanplafond vochtbestendig en schimmelwerend?

Absoluut. Daarnaast zijn ze ook kleurvast, alg- en bacteriewerend én warmtebestendig. Hierdoor zijn Plameco spanplafonds uitermate geschikt voor bijvoorbeeld badkamers, sauna’s, stoombaden, zwembaden en zelfs voor buiten. 

Kan een Plameco spanplafond de akoestiek verbeteren?

De akoestiek in huis verbeteren behoort tot de opties van een Plameco plafond. Met het akoestisch plafond, dat is voorzien van geluidsabsorberend materiaal, wordt de akoestiek tot wel 90 procent verbeterd. Het akoestische plafond van Plameco zorgt er voor dat het geluid niet wordt weerkaatst, maar wordt geabsorbeerd, waardoor het zal bijdragen aan een perfecte akoestiek in huis.

Hoeveel kost een Plameco spanplafond?

De prijs van een Plameco spanplafond kan niet als een vast bedrag worden aangegeven. De reden hiervoor is dat elk Plameco plafond uniek is en wordt samengesteld op basis van je eigen wensen en de ruimtelijke omstandigheden. Er zijn talrijke opties waarmee je een geheel gepersonaliseerd plafond kunt samenstellen. Denk hierbij aan het materiaal, de decoratie en de kleuren maar ook aan de verschillende patronen of motieven waarmee jouw spanplafond kan worden bedrukt. Bovendien kun je een eigen lichtplan samenstellen en kun je kiezen voor geluidsabsorberend materiaal om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. 
Om een vrijblijvende offerte te maken, komt een gespecialiseerde Plameco adviseur uit jouw regio graag bij je langs om de situatie ter plaatse te bekijken. Deze zal je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden en bijbehorende kosten. Meer informatie over de kosten van spanplafonds vind je
hier.

Wil je precies weten wat jouw spanplafond zou gaan kosten? Vul dan eenvoudig het
contactformulier in en maak een afspraak met een Plameco adviseur bij jou in de buurt.
 

Wat zijn de voordelen van een spanplafond ten opzichte van een traditioneel plafond?

In principe worden de spanplafonds van Plameco binnen één dag geïnstalleerd, en dat zonder het vuil en de bouwrommel die ontstaan bij een traditionele renovatie van je plafond. Bovendien kunnen de meeste van je meubels gewoon in de kamer blijven staan. Het is dus niet nodig om de hele kamer leeg te halen.
Eenmaal geïnstalleerd, gaat het plafond vele jaren mee en is het gemakkelijk schoon te maken wanneer dat nodig is. Geluidsabsorberend materiaal achter het plafond dempt het geluid en zorgt voor een aangenaam woonklimaat in je huis.
Jouw Plameco adviseur zal tijdens een vrijblijvend gesprek jouw ideeën en wensen met je doornemen. Samen met de adviseur kun je een eigen lichtplan samenstellen of kiezen voor een gekleurd plafond of een fotoplafond. De mogelijkheden zijn eindeloos.  Zo creëer je een uniek plafond voor in je huis.

Hier vind je meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van Plameco spanplafonds.

Hoe wordt een Plameco plafond geïnstalleerd?

Spanplafonds worden onder je oude plafond of aan de muur gemonteerd met een gepatenteerd, langdurig getest en bewezen klemsysteem. En maak je geen zorgen, je hoeft de installatie niet zelf te doen. Om een perfect en snel resultaat te garanderen, voeren onze monteurs deze klus uit.

Welke betalingsmogelijkheden heb ik als ik een spanplafond bij Plameco koop?

Naast de gebruikelijke betaalmogelijkheden met pinpas en bankoverschrijving is er ook de mogelijkheid om in termijnen te betalen bij de aanschaf van je Plameco plafond.

Kan een Plameco spanplafond aan de muur worden gemonteerd?

Ja, dat kan. Een Plameco plafond als muurbekleding werkt zelfs heel goed. Vooral een fotoplafond kan creatieve beelden of patronen tot leven brengen. Je kunt bijvoorbeeld de skyline van jouw favoriete stad op je keukenmuur plaatsen of een sprankelend wit strand in je woonkamer.

In combinatie met het  geluidsabsorberende materiaal kun je bovendien de akoestiek van je kamer aanzienlijk verbeteren.

Hier vind je meer informatie over
fotoplafonds, die ook aan de muur kunnen worden bevestigd. Heeft de akoestische oplossing je interesse gewekt? Bekijk de opties hier!

Kan een Plameco spanplafond de akoestiek in je ruimte verbeteren?

Ja, indien gewenst kan achter het spanplafond geluidsabsorberend materiaal worden aangebracht, zodat galm verdwijnt en de akoestiek in de ruimte aanzienlijk wordt verbeterd. Op deze manier kan de geluidsweerkaatsing tot 90 % worden verminderd.  De kwaliteit van het geluid in je kamer wordt veel beter, waardoor je meer kunt genieten van de geluiden van je tv of radio.

Spanplafonds kunnen ook worden gebruikt als wandbekleding, waardoor de akoestiek in ruimtes nog verder wordt verbeterd.

Hier vind je meer informatie over onze
akoestiek oplossing.

 

Hoe reageren Plameco plafonds op vocht, schimmel of zwammen?

Plameco spanplafonds zijn bestand tegen bacteriën en algen en zijn schimmelwerend.
De hoogwaardige kunststof, waarvan de spanplafonds zijn gemaakt, heeft een vochtwerende werking, waardoor verhinderd wordt dat schimmel, algen of bacteriën zich op je plafond kunnen vormen.
En wat is het grote voordeel? Je plafonds zijn ontzettend onderhoudsvriendelijk.

Je kunt Plameco plafonds dus probleemloos laten installeren in je
keuken of je badkamer. Plameco spanplafonds zijn door deze eigenschappen ook een praktische oplossing voor sauna's, zwembaden en andere vochtige ruimtes.

Kan een Plameco spanplafond buiten worden gebruikt?

Het antwoord is ja. Omdat Plameco plafonds vochtafstotend én hittebestendig zijn, kunnen ze zonder problemen buiten worden geïnstalleerd. Ze zijn zelfs geschikt voor sauna's, stoombaden en zwembaden.

Meer informatie over de kwaliteit en duurzaamheid van Plameco plafonds vind je
hier!

 

Kan ik een gepersonaliseerd spanplafond krijgen?

Met een spanplafond van Plameco zijn er onbeperkte mogelijkheden voor je creativiteit en verbeelding. Je kunt jouw persoonlijke foto’s op een fotoplafond laten drukken. Hiermee geef je jouw ruimte een bijzondere uitstraling.. Wil je jouw favoriete kleuren of patronen op je plafond? De Plameco adviseur bij jou in de buurt ontwerpt je plafond helemaal volgens jouw ideeën en wensen.


 

Heeft u een andere vraag of wilt u een probleem melden?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Maak een vrijblijvende afspraak

Laat een Plameco plafondspecialist u helpen en adviseren bij de zoektocht naar jouw ideale plafond.