Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Top 5 spanplafonds 2022

We blikken terug op het afgelopen jaar met foto’s van Plameco-projecten die indruk op ons hebben gemaakt. Toen we de vijf meest aangeklikte foto’s gingen kiezen, viel ons op, dat de meerderheid van onze klanten voor spanplafonds met geïntegreerde verlichting had gekozen. Een echte trend.

Bovendien hebben we in het jaar 2022 twee nieuwe items aan ons assortiment toegevoegd:

Maar genoeg gekletst: Hier zijn vijf projecten die we succesvol bij onze klanten hebben uitgevoerd en die bovendien goed laten zien welke mogelijkheden spanplafonds hebben.

1. Infraroodverwarming in het spanplafond

Gloednieuw in 2022: infraroodverwarming in het spanplafond! Een elektrisch alternatief voor cv’s en gaskachels, onzichtbaar verstopt achter je spanplafond. Puur comfort.

Plameco spanplafond: infrarood verwarming plafond plafondverwarming

Plameco spanplafond: infraroodverwarming, plafondverwarming alternatief voor gas

Infraroodverwarming werkt anders dan conventionele radiatoren, die de omgevingslucht verwarmen. Het principe van infraroodverwarming maakt gebruik van het "zoneffect". Binnen een straal van drie meter rond het verwarmingselement worden vloeren, muren, voorwerpen en mensen rechtstreeks verwarmd. Deze warmte wordt dan langzaam aan de omgeving afgegeven. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als zonnestralen die een zandstrand opwarmen. Het warme zand geeft geleidelijk de opgenomen warmte af, zelfs lang nadat de zon is ondergegaan.

Infraroodverwarming voor spanplafonds lijkt niet op de lelijke wand- of plafondpanelen die je gewend bent. In plaats daarvan wordt infraroodfolie gebruikt, dat achter het spanplafond wordt weggewerkt.

De folie wordt lang niet zo heet als infraroodpanelen. Door de gelijkmatig lagere temperatuur, de folie warmt op tot net iets boven je lichaamstemperatuur, is dit een veilige verwarmingsmethode boven een spanplafond.

De verwarmingsfolie is voorzien van een isolerende laag, die het rendement verhoogt. En je verliest geen warmte aan de vloer van je bovenbuurman.

Op deze sfeervolle foto van een badkamer zie je de infraroodverwarming in het spanplafond niet. Logisch, want onzichtbaarheid is nu eenmaal het kenmerk van deze oplossing. Maar aan de warme kleuren zie je precies wat de bewoners in deze badkamer voelen: een knusse sfeer.

Overigens is de kleur waar de naam infrarood aan ontleend is niet waarneembaar voor het menselijk oog. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je spanplafond door de infraroodfolie een rode gloed krijgt.

Plameco spanplafond: infraroodfolie, infraroodverwarming, plafondverwarming

Infraroodplafonds helpen je warm de winter door. We hebben alle voordelen van dit alternatief voor cv’s en gaskachels voor je op een rijtje gezet.

Voordelen van infraroodverwarming

2. Lichttrend: Holo Light

Saai plafond? Dacht het niet!

Met een spanplafond heb je een plafond waarmee je voor de dag kunt komen. Op de foto valt meteen het bijzondere lichtontwerp op: Holo Lights: de nieuwste lichttrend voor spanplafonds!

Plameco spanplafond: ledverlichting, verlichting, plafond

Een echte blikvanger in de vorm van speelse of strakke geometrische led-strips, die onder de coole naam Holo Light in de meest uiteenlopende vormen achter het spanplafond zijn aangebracht. De Holo Lights zijn alleen zichtbaar als ze ingeschakeld zijn.

Elk vlak kan afzonderlijk worden bediend en schijnt in uiteenlopende lichtkleuren en met wisselende intensiteit. Hierdoor creëer je uiteenlopende lichteffecten met verschillende soorten sfeer. Als het licht is uitgeschakeld, heb je een glad, doorlopend plafond zonder aansluitpunten of lampen.

Niets wijst erop dat achter het spanplafond een ultramodern verlichtingssysteem verstopt is. Dit is de perfecte manier om gezelligheid te combineren met functionaliteit. Verlichting die niet alleen jou, maar ook je gasten verrast.

3. RGBWW: de echte gangmaker

Wat betekent deze afkorting? Rood Geel Blauw Wit en Warm wit. Meer niet.

Laat de sfeer in je kamer bepalen door lichtkleuren: de RGBWW-technologie in het spanplafond combineert functioneel licht en lichteffecten. Het heldere licht kan naar wens worden gedimd en met meer dan 65 miljoen (!) kleuren kies je altijd het licht dat het beste past bij de gelegenheid en de stemming. Met de kleuren rood, groen, blauw, wit en warm wit kun je onvoorstelbaar veel kleurencombinaties maken. Licht kan zoveel meer zijn dan alleen verlichting!

Plameco spanplafond: RGBWW verlichting, lichtkleuren, ledverlichting

Plameco spanplafond: RGBWW, verlichting, licht, lichtkleuren

En niets is te gek. Heb je iets te vieren en wil je je kamers feestelijk verlichten? Of de woonkamer oranje kleuren als het Nederlands elftal speelt? Wat dacht je van een disco-effect op je eerstvolgende dansfeest? Je komt vast zelf nog op betere ideeën.

Plameco spanplafond: woonkamer, led-strip, RGBWW, lichtkleuren

Plameco spanplafond: woonkamer met RGBWW

Wat je ook bedenkt, met RGBWW creëer je lichtplannen naar je eigen smaak. Lichtkleuren waar je je lekker bij voelt.

Meer over RGBWW-verlichting lees je hier:

Meer lezen

4. Spanwand met fotoprint

Eén van de vele voordelen van het spansysteem: Je hoeft je niet te beperken tot plafonds, je kunt ze ook op muren aanbrengen. Zo kun je van je wand een echte blikvanger maken.

De klanten bij wie we de volgende foto mochten maken, vonden het slaapkamerplafond in mat-wit al geslaagd. Maar nadat ze bedacht hadden een bedrukte spanwand vanaf de achterkant te verlichten, werden niet alleen zij enthousiast, maar wij van Plameco ook.

Plameco spanplafond: slaapkamer, fotobehang, wandprint

Verlichting achter een fotowand is echt een spectaculaire blikvanger. Het bos met herten geeft de kamer extra diepte en levendigheid. De dimbare achtergrondverlichting zorgt voor gezellig slaapkamerlicht. Mooier wordt het niet!

En waarom zou je je beperken tot de slaapkamer? Ook de hal, keuken en woonkamer bieden een totaal andere aanblik met een spanwand als aanvulling op je spanplafond. Zelfs zonder achtergrondverlichting kun je special effects creëren.

Bij het kiezen van een motief kun je je fantasie de vrije loop laten: een strand, een bergweide, een spectaculaire dierenfoto...

Meer over bedrukte spanwanden lees je in onze blog:

Fotowand als woonstatement

5. Verlaagd plafond met verlichting

Hier zie je hoe de klant een andere dimensie aan de kamer geeft met een groot verlaagd plafondelement. De grote ruimte is subtiel verdeeld in een woon- en eetgedeelte.

Plameco spanplafond: verlaagd plafond, verlichting, kamerindeling

Plameco spanplafond: eetkamer, eettafel, verlichting, verlaagd plafond

Met een spanplafond kunnen kamerplafonds geheel of gedeeltelijk verlaagd worden. Voordelen van verlaagde plafonds zijn onder meer:

  • de besparing van verwarmingskosten in hoge ruimtes (als je het plafond over de gehele kamer verlaagt)
  • het verbergen van verlichtingsaansluitingen en kabels achter het plafond
  • de visuele verdeling van grote ruimtes in eetkamer, zitkamer, keuken, enz.
  • de integratie van het plafond in het interieur door hoogte- en/of elementen in contrasterende kleuren
  • het spelen met verschillende plafondhoogtes als trendy design
  • geen scheuren door werkend materiaal in nieuwe of oude gebouwen

Een (geheel of gedeeltelijk) verlaagd spanplafond kun je in elke ruimte laten installeren. Ook in de keuken of badkamer, want spanplafonds zijn zeer onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig.

Vetspetters op het keukenplafond? Die veeg je er met een doekje af! Veel waterdamp in de badkamer? Geen zorgen, je Plameco plafond blijft schimmelvrij!

Achter het verlaagde plafondelement op deze foto hebben onze monteurs de door de klant gewenste verlichting aangebracht, in dit geval spotjes en hanglampen: alles is mogelijk met spanplafonds, alle soorten verlichting zijn geschikt.

Maak jouw droomhuis in 2023 compleet met Plameco

Het aanbod van spanplafonds is enorm. Keuzestress? Niet bij ons. Onze adviseurs helpen je bij het kiezen van het juiste ontwerp en de extra’s die je in je plafond kunt integreren.

Plameco spanplafond: woontrends, keuken, eetkamer, zwart

Als je besloten hebt een spanplafond te laten monteren, denkt onze adviseur ook met je mee over alle opties voor integreerbare systemen, zoals:

  • Verlichting (bijvoorbeeld Holo Light, Human Centric Licht en RGBWW)
  • Infraroodverwarming
  • Luidsprekers
  • Akoestische oplossingen
  • Rookmelders
  • Afzuigsystemen in de keuken
  • Ventilatoren

Op basis van jouw stijl van leven, je inrichting en je gewoontes geeft je adviseur je gedetailleerde adviezen over alle mogelijkheden die er zijn. Zo kun je de beste beslissingen nemen over het ontwerp en de functies die je in je plafond wilt integreren.

De belangrijkste voordelen op een rij. Jouw nieuwe spanplafond is:

  • Gemaakt van kwalitatief en hoogwaardig materiaal
  • Vaak in één dag gemonteerd
  • Passend bij elk interieur
  • Duurzaam en kleurvast
  • Onderhoudsvrij en vochtbestendig
  • Goed te combineren met vele praktische opties, zoals licht, verwarming en akoestische oplossingen
  • Brandveilig
  • Een bijzonder design-element in elk modern huis

Wil je in 2023 spijkers met koppen slaan? Laat je vrijblijvend verrassen door één van onze Plameco-adviseurs bij jou in de buurt.

Afspraak maken

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer