Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 3066 beoordelingen

Infrarood plafonds

Lekker warm met infrarood verwarming

De temperatuur in huis is één van de belangrijkste aspecten om je prettig te voelen. Is het te warm of te koud? Dan merk je dat meteen. Goede verwarming draagt bij aan jouw wooncomfort. Het is dus ontzettend belangrijk om in huis goed en duurzaam te kunnen verwarmen. Plameco heeft de oplossing: infrarood verwarming. Dat is een elektrische en duurzame manier om jouw ruimte te verwarmen. Samen met jouw Plameco adviseur bepaal je waar je de infrarood verwarming het hardst nodig hebt. De rest? Dat regelen wij!

Infraroodverwarming: duurzaam en effectief

Het comfort van infrarood verwarming

De werking van infrarood verwarming kun je vergelijken met een zonnige dag op een witte bergtop. Als je wel eens op wintersport bent geweest, dan ken je dit gevoel maar al te goed. Je lichaam wordt opgewarmd door de zonnestralen. Hierdoor heb je helemaal geen last van de lage temperatuur om je heen. Infrarood verwarming werkt op een vergelijkbare manier. In een straal van 3 meter om het verwarmingselement worden de vloeren, muren, objecten en zelfs mensen opgewarmd. De objecten stralen hun warmte vervolgens uit naar de rest van de ruimte. Dit wordt ook wel indirecte verwarming genoemd. Omdat ook je lichaam wordt opgewarmd door de infrarood verwarming, is het niet nodig om de lucht tot 20 graden Celsius te verwarmen. Zelfs bij een luchttemperatuur van 17 graden Celsius zit jij er al lekker warm bij. En omdat infrarood verwarming elektrisch is, bespaar je ook nog eens op de gasrekening. Win-win.

Deze afbeelding is puur ter illustratie. De infrarood verarming geeft geen rode gloed. De infraroodstralen verwarmen de objecten, vloeren, muren en mensen in een diameter van 3 meter. De objecten stralen hun warmte vervolgens weer uit naar de rest van de ruimte.

Infrarood verwarming is de perfecte oplossing in de badkamer. In de koude wintermaanden hoef je de verwarming hier alleen aan te zetten als je de ruimte gebruikt. De infrarood verwarming werkt ontzettend snel, dus je merkt gelijk verschil. Dat bespaart een hoop energie!

Voordelen voor je huis

  • Infrarood verwarming verwarmt de ruimte ontzettend snel
  • Vermindert het gasverbruik
  • Stof en bacteriën worden niet verspreid door de ruimte
  • Gunstig energieverbruik
  • Eenvoudig in te stellen
  • Gekoppeld aan thermostaat
  • Lange levensduur
  • Duurzame verwarming
  • Onderhoudsarm

Heerlijk warm. Ontzettend duurzaam. Helemaal Plameco.

Infrarood verwarming achter je spanplafond

Wil je je huis voorzien van infrarood verwarming? Bij Plameco kan het! De Plameco adviseur berekent hoe jouw ruimte op de meest efficiënte manier verwarmd kan worden. Hierbij houdt hij rekening met de objecten die de meeste warmte zullen uitstralen naar de ruimte. De monteur zal vervolgens jouw plafond met geïntegreerde infrarood verwarming installeren. Het hele plafond bestaat uit een laag isolatiemateriaal, dan de verwarmingsfolie en daarna wordt dit allemaal slim weggewerkt achter het spanplafond. Je ziet er helemaal niets meer van en jouw plafond verwarmt de ruimte. De folie wordt niet warmer dan 40 graden Celsius, het spanplafond zal dus niet lijden onder deze geringe temperatuur en brandveiligheid is gewaarborgd.

De verwarming wordt aangesloten op een thermostaat. Deze houdt bij of de ruimte voldoende is opgewarmd en zorgt ervoor dat je niet meer energie verbruikt dan nodig is. De thermostaat kan naar wens met een smartphone worden bediend. Bovendien kan de verwarming per ruimte worden geregeld. Gemak dient de mens!

Het infrarood plafond bestaat uit het oorspronkelijke plafond, dan een laag isolatiemateriaal en vervolgens de verwarmingsfolie. Je ziet hier helemaal niets van, want dit wordt allemaal slim weggewerkt achter het spanplafond.

Isolatie en zonnepanelen

Hoewel infraroodverwarming een uitstekende manier is om je gasverbruik terug te dringen, bestaat er wel een kanttekening. Infrarood verwarming als hoofdverwarming is met name geschikt voor goed geïsoleerde woningen. Net als bij conventionele verwarmingssoorten, zal het energieverbruik van infrarood verwarming toenemen als de woning niet goed geïsoleerd is. Heb je een slecht geïsoleerde woning? Niet getreurd: infrarood bijverwarming in ruimtes waar je vaak zit, is natuurlijk wel een goede optie om het gasverbruik terug te dringen. Ook in deze ruimtes is verwarmen tot 20 graden Celsius niet nodig: je wordt zelf heerlijk opgewarmd.

Infrarood verwarming is nóg duurzamer en voordeliger wanneer je zelf energie opwekt met zonnepanelen. Gebruik je zelf opgewekte energie voor de verwarming van je huis. Hartstikke duurzaam.

Infrarood verwarming is nóg duurzamer (en goedkoper) wanneer je zonnepanelen geïnstalleerd hebt. Zo verwarm je je huis met de stroom die je zelf hebt opgewekt.

Infrarood verwarming. Dat is pas comfort.

Advies op maat

Verhoog je wooncomfort met geïntegreerde infrarood verwarming van Plameco. Onze adviseur komt graag bij je langs om te bepalen waar je de warmte nodig hebt. Tijdens het vrijblijvende adviesgesprek bij je thuis, worden al je woonwensen in kaart gebracht. Zo stel je het perfecte spanplafond samen dat naadloos aansluit bij jouw wensen en interieurstijl. Maak direct een afspraak met jouw Plameco adviseur en zorg dat je er lekker warm bij zit.

Afspraak maken

Meer wooninspiratie nodig?

Vraag dan nu onze gratis brochure aan voor meer informatie. Bonus: de brochure zit boordevol inspirerende foto's van gerealiseerde projecten bij onze klanten thuis.

Gratis brochure aanvragen

Plafondadvies door Plameco: op maat gemaakt. Doordacht. Veelzijdig.

Dit kan ook nog interessant zijn

Akoestiek: creëer een beter geluid met een Plameco spanplafond

Meer informatie

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure