Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Een frisse look voor je badkamer

Lekker ruim en lekker fris

In de loop der jaren is de stijl van de badkamer steeds weer veranderd: tegels  tot aan het plafond of plavuizen tot halverwege en de rest bepleisterd, bijvoorbeeld met ‘Italiaans’ stucwerk. Interieurtrends veranderen snel.

Maar een glad badkamerplafond in neutrale kleuren is al jaren een trend, omdat het bij elke stijl past. Een modern spanplafond in een bijpassende kleur maakt elke badkamer frisser en laat de ruimte groter lijken. Spanplafonds zijn nauwelijks te onderscheiden van andere plafonds, maar hebben wel extra voordelen. En dankzij een grote keuze aan kleuren en materialen is er voor elke smaak het juiste badkamerplafond. 

Tip: hoogglanzende  plafonds zijn bijzonder geschikt voor kleine badkamers, omdat ze functioneren als een spiegel en de ruimte optisch uitrekken.
 

Hoogglans spanplafond badkamer, lichtdoorlatend plafondHoogglanzende plafonds zijn bijzonder geschikt voor kleine badkamers, omdat ze functioneren als een spiegel en de ruimte visueel oprekken. Doorschijnende lichtplafonds doen een kamer ook ruimer lijken.

Hygiënisch en gemakkelijk te reinigen

Bij de keuze van een badkamerplafond is de kwaliteit van het materiaal doorslaggevend. Lang niet elk materiaal is geschikt voor vochtige ruimtes  waar lelijke vocht- of schimmelplekken op de loer liggen. Zowel de glanzende als de matte spanplafonds van Plameco zijn gemaakt van hoogwaardige kunststof met een afdichtingslaag, die de plafonds beschermt tegen schimmel en bacteriën. Waterspatten en damp krijgen geen vat op het plafond. Daardoor blijft het jarenlang mooi,  zonder tijdrovend schilderwerk.

Eventuele vlekken kun je gemakkelijk zelf verwijderen met een zachte doek en een zacht schoonmaakmiddel.

Meer informatie over plafonds in vochtige ruimtes

Wit spanplafond inbouwspots badkamerSpanplafonds zijn verkrijgbaar in meer dan 140 kleurvariaties. Mat of hoogglans, eenkleurig of gemarmerd, bedrukt of doorschijnend. Voor jouw perfecte plafondconcept.

wit spanplafond badkamer, ledverlichting dimbaar rondomDe ledverlichting rondom, led-strip genaamd, past hier perfect bij het minimalistische design van de badkamer.

Goede badkamerverlichting is belangrijk

Niets zo irritant als één badkamerlamp midden op het plafond. Als je je scheert of make-up opdoet, sta je jezelf in de weg en blijft je gezicht in de schaduw. 

Bij spanplafonds kun je de verlichting op talloze manieren integreren. Eén  van onze adviseurs werkt samen met de klant een verlichtingsplan uit dat voldoet aan alle eisen van aangename badkamerverlichting. Het assortiment omvat doorschijnende lichtplafonds, inbouwspots, lichtmodules, sterrenhemels en nog veel meer. Bijzonder populair is de led-strip, die rond de rand van het plafond of in het midden van de ruimte kan worden gemonteerd. De LEDs  verspreiden niet-verblindend en schaduwvrij licht in de hele badkamer.

ledverlichting badkamer, human centric lightingDe ledverlichting rondom is voorzien van de moderne lichttechniek Human Centric Lighting en loopt ononderbroken van de badkamer naar de aangrenzende slaapkamer.

De opstelling van de lampen is cruciaal. Bij de badkamerspiegel bijvoorbeeld is de beste oplossing een combinatie van licht aan de voorkant (geïntegreerd in de spiegel of het medicijnkastje waarop de spiegel zit) en licht aan het plafond direct boven de wastafel, bijvoorbeeld ingebouwde spots of een LED-Lijn. 

Ook in de doucheruimte moet je goed nadenken over de plek van de verlichting. Douchekoppen worden steeds groter. Bij verkeerde verlichting sta je onder de regendouche in de schaduw. Je kunt LED-spots  rond de douchekop aanbrengen. Daardoor breng je helderheid in de hele douche. Dit is niet alleen aangenaam, het maakt douchen ook veiliger, vooral voor oudere mensen.

Meer informatie over verlichting

 inbouwspots badkamer, omlopende ledverlichtingOok in deze badkamer zorgt de rondom lopende LED-lijn voor ruimtevullend, schaduw- en verblindingsvrij licht. Voor meer comfort in de badkamer.

Inbouwspots in spanplafond badkamer in mat witVerlaagde plafonds kunnen worden gecombineerd met veel verschillende verlichtingsopties. Bij dit project werd gekozen voor een spanplafond in mat wit met eenvoudige inbouwspots die goed passen bij de Scandinavische badkamerstijl.

De badkamer wordt een wellness-oase

Een moderne badkamer is veel meer dan een eenvoudige functionele ruimte. Veel badkamers zijn tegenwoordig een wellness-oase, een plek waar je kunt relaxen na de dagelijkse drukte. 

beige spanplafond, ledverlichting, van achter verlichte fotowandNaast een mat wit spanplafond met led-strip werd dit project ook uitgerust met een fotowand van Plameco met strandmotief. Een echte blikvanger in deze badkamer.

Daarom kiezen veel klanten voor een sterrenhemel, geïntegreerd in het spanplafond. Het sterren- effect wordt veroorzaak door glasvezels, die in verschillende diktes achter het spanplafond zijn aangebracht. Ze zijn volledig onzichtbaar als de verlichting uit is. Het kan ook met geïntegreerde mini-LED-spotjes, die wel zichtbaar zijn, maar de badkamer dan ook volledig verlichten. 

Meer informatie over de sterrenhemel

badkamer met sterrenhemel ledverlichtingDe sterrenhemel die in het donkerblauwe spanplafond is geïntegreerd en de ledverlichting rondom met RGBWW-kleurwisseling zorgen samen met de whirlpool voor een echt spagevoel in deze badkamer.

Biodynamische verlichting (ook wel Human Centric Lighting genoemd) wordt ook steeds populairder. De automatisch geregelde verlichting past zich in de loop van de dag aan de verandering van het daglicht aan. HCL ondersteunt daardoor optimaal het bioritme en dat zorgt voor meer vitaliteit en gezondheid. Als je ’s morgens je tanden poetst bij koel, wit daglicht, voel je je sneller wakker en klaar voor de dag. Gedimd, roodgeel licht brengt 's avonds de zintuigen tot rust en bereidt je lichaam optimaal voor op een goede nachtrust.

Meer informatie over biodynamisch licht

zwart spanplafond badkamer, human centric lighting, ledverlichtingPlafonds van Plameco met geïntegreerd Human Centric Lighting houdt het lichtgestuurde bioritme van het menselijk lichaam intact. Ongeacht de tijd van het jaar.

ledverlichting, human centric lighting, spanplafond badkamer slaapkamer De in het spanplafond geïntegreerde kunstverlichting bootst het natuurlijke verloop van het daglicht na en past zich automatisch aan jouw individuele verlichtingsbehoeften aan.

Goed om te weten: alle verlichtingsopties zijn volledig dimbaar, met een schakelaar, app of afstandsbediening, zodat je voor elke stemming de juiste lichttemperatuur kunt kiezen. Wat is beter dan de dag te eindigen in bad met een glas wijn op de rand en een sterrenhemel boven je Goed om te weten: alle verlichtingsopties zijn volledig dimbaar, met een schakelaar, app of afstandsbediening, zodat je voor elke stemming de juiste lichttemperatuur kunt kiezen. Wat is beter dan de dag te eindigen in bad met een glas wijn op de rand en een sterrenhemel boven je hoofd?

Voordelen van spanplafonds in badkamers op een rijtje

Je wilt je badkamer een nieuwe look geven, maar niet ingrijpend renoveren? Dan zijn spanplafonds inclusief verlichting de oplossing:

  • Eenvoudige en professionele montage van het spanplafond in één dag - zonder bouwafval.
  • Geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, gemakkelijk schoon te maken en ze verbleken of verkleuren niet door het licht - jarenlang plezier van je plafond zonder schilderwerk. 
  • Verkrijgbaar in meer dan 140 kleurvariaties, mat of hoogglans, effen of gemarmerd, bedrukt of doorschijnend – optimaal passend bij de stijl van jouw badkamer.
  • De plafonds kunnen over het hele oppervlak worden gespannen of alleen over een gedeelte dat je wilt accentueren – bijvoorbeeld boven de wastafels, het bad of de wc-hoek – en bieden daardoor eindeloze mogelijkheden.
  • Ze kunnen worden gecombineerd met vele lichtopties - altijd het juiste licht om je make-up aan te brengen of gewoon te ontspannen.
  • Verkrijgbaar met akoestische dempers - voor ontspannende momenten in een badkamer zonder galm.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Plameco spanplafonds bieden in badkamers?

Neem dan vrijblijvend contact op met een Plameco-speciaalzaak bij u in de buurt voor meer tips, advies of concepten! Of vraag een gratis brochure aan.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer