Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Aan welke eisen moet een spanplafond voldoen?

Wij stellen hoge eisen aan de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van onze spanplafonds. Zo garanderen wij dat jij jarenlang met een gerust hart kan genieten van je mooie plafond. Maar aan welke eisen moet een spanplafond eigenlijk voldoen voordat het bij jou thuis of op kantoor geïnstalleerd wordt? Dat lees je in deze blog.

1. Veiligheidseisen voor een spanplafond

Veiligheid staat altijd voorop bij het ontwerp en de productie van onze spanplafonds. Jij wilt je veilig voelen op de plek waar je woont en/of werkt. Daar hoort een veilig plafond bij. Om de veiligheid te garanderen gebruiken wij alleen materialen die door Europa zijn goedgekeurd en gecertificeerd. Daarover later meer.

Maar wij gaan nog een stapje verder. Onze plafonds moeten namelijk voldoen aan hoge eisen op het gebied van brandveiligheid en vochtbestendigheid.

- Brandveiligheid

Plameco spanplafonds hebben een ‘B-s1, d0’ typering. Die technische benamingen komen (volgens de Europese Norm EN 13501) op het volgende neer: de ‘B’ betekent dat het plafond zeer moeilijk brandbaar is.

De ‘s1’ (Smoke 1) geeft aan dat er bij brand slechts een geringe rookontwikkeling ontstaat. En de ‘d0’ (Droplets) geeft aan dat er bij brand geen (brandend) materiaal vanaf het plafond naar beneden druipt. Deze combinatie maakt onze spanplafonds zo brandveilig, dat ze zelfs in restaurants worden gebruikt.

- Vochtbestendigheid

Onze hoge eisen maken de spanplafonds niet alleen veilig in het geval van brand. Ook bij vocht zijn ze veilig. Het materiaal waarvan wij onze plafonds maken gaat de ontwikkeling van algen, bacteriën en schimmels tegen. Mogelijke gezondheidsrisico’s ga je dus uit de weg. En een plafond zonder schimmelvlekken ziet er nog een stuk mooier uit ook.

Die vochtbestendigheid maakt Plameco spanplafonds erg handig in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, de keuken, of bijvoorbeeld een zwembad. Zo houd je ook deze ruimtes schoon, gezond, veilig en fris.   

2. Kwaliteitseisen voor een spanplafond

Als een plafond niet van de hoogste kwaliteit is, gaat het onze fabriek niet uit. We hebben gezien dat onze plafonds daardoor vaak tientallen jaren mooi blijven. Er zijn duizenden tevreden klanten die al ruim 35 jaar genieten van hun mooie Plameco spanplafond.

Naast de algehele kwaliteit, doen wij extra ons best om onze spanplafonds zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te houden. En om te zorgen dat de plafonds hun originele kleur jarenlang behouden.

- Onderhoudsgemak

Onze spanplafonds zijn anti-statisch. Dat betekent dat ze geen stof aantrekken. Is je plafond toch stoffig of vies? Dan kan je het plafond makkelijk en veilig afnemen met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken kan je eventueel een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Wij hebben ook een Plameco verzorgingsset ontwikkeld. Die is ideaal voor het schoonmaken van je plafond.

- Kleurbehoud 

Als je een mooie kleur voor je plafond uitkiest, wil je natuurlijk dat die kleur niet vervaagt. Daarom zorgen we ervoor dat al onze spanplafonds ongevoelig zijn voor uv-blootstelling. Al onze plafonds hebben een lichtechtheidswaarde van minimaal 7 (volgens DIN 53388, DIN staat voor “Duits Instituut voor Normering”).

Kleurbehoud spanplafond, fotoplafond, fotowand zakelijk

Ter vergelijking: een diamant heeft de maximale lichtechtheidswaarde van 8 en zal nooit zijn kleur verliezen door uv-licht. Een krant heeft een lichtechtheidswaarde van 1,5 en verliest zijn kleur juist heel snel. Onze plafonds zullen hun kleur praktisch nooit merkbaar verliezen.
Internationale standaarden
Sommige veiligheids- en kwaliteitseisen leggen we onszelf op. Simpelweg omdat we jou blij willen maken met het best mogelijke plafond. Maar veel eisen zijn ook vastgelegd in internationale standaarden. Bijvoorbeeld door de Europese Unie, of door vrijwillige samenwerkingsverbanden.

We zoomen in op de belangrijkste internationale standaarden op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid waar spanplafonds aan voldoen.

- CE-markering (Europese eisen)

De CE-markering is een van de belangrijkste keurmerken in Europa. Het geeft aan dat een product voldoet aan alle wettelijke eisen die eraan worden gesteld en is in Europa verplicht voor spanplafonds. Het gaat dan om eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Zonder deze CE-goedkeuring mogen veel producten niet verkocht worden binnen Europa. Uiteraard zijn alle Plameco spanplafonds voorzien van deze CE-goedkeuring.

- VinylPlus (Duurzaamheid)

VinylPlus is een vrijwillige samenwerking van de Europese PVC-industrie op het gebied van duurzaamheid. Hiermee hebben o.a. producenten, verkopers, verwerkers, overheden en PVC-gebruikers afgesproken om zoveel mogelijk PVC te recyclen en hier zo duurzaam mogelijk mee om te gaan.

Ook wij gebruiken PVC om de kwaliteit en veiligheid van onze plafonds te garanderen. Om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden volgen wij de richtlijnen van VinylPlus. Bovendien werken wij ook samen met leveranciers die zijn aangesloten bij VinylPLus.

- REACH (veilige materialen)

In de productie van spanplafonds ontkom je niet aan het gebruik van een paar chemicaliën. Dit is op zich geen probleem, maar hier moet je uiteraard wel veilig en voorzichtig mee omgaan. Daarom zorgen wij ervoor dat onze plafonds altijd voldoen aan de eisen van REACH.

Deze Europese verordening is in het leven geroepen om de (schadelijke) impact van chemicaliën op de menselijke gezondheid en het milieu te minimaliseren. REACH wordt gezien als een van de strengste wetten op het gebied van chemische stoffen ter wereld. Hiermee nemen wij de verantwoordelijkheid veilig om te gaan met alle chemische stoffen die wij gebruiken.

Spanplafond van Plameco kopen

Zoals je hebt kunnen lezen stellen wij hoge eisen aan de veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van onze spanplafonds. Het is soms een vrij technisch verhaal, maar hiermee garanderen wij dat jij jarenlang met een gerust hart dan genieten van een prachtig spanplafond.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden van een spanplafond in jouw huis? Vraag dan onze gratis brochure aan. Of https://www.plameco.nl/dealer-zoeken. Daar kunnen onze medewerkers je nog veel meer vertellen aan alle eisen waar een Plameco spanplafond aan moet voldoen.

 

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer