Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
8.9 van 2653 beoordelingen

Wat zijn voor- en nadelen van een spanplafond?

Net verhuisd of toe aan een nieuwe inrichting? Vergeet niet na te denken over uw plafondbekleding. In veel gevallen kan een spanplafond de perfectie optie zijn. Deze soort plafondbekleding heeft namelijk veel voordelen. Aan de andere kant kennen spanplafonds - zoals alle plafondbekleding - ook enkele nadelen.

 

Ondanks de vele goede eigenschappen zijn spanplafonds dus niet voor elke situatie geschikt. In deze blog zetten we de voordelen en nadelen van spanplafonds uiteen. Zo kunt u zelf bepalen of een spanplafond geschikt is voor uw inrichting.

 

Spanplafond voordelen 

Zoals we al zeiden, spanplafonds kennen vele voordelen. Om te laten zien wat dit soort plafond zo geschikt maakt in uiteenlopende situaties zetten we de drie belangrijkste voordelen voordelen voor u op een rij. 

 

Licht en extra’s plaatsen waar u maar wilt 

Een spanplafond wordt altijd op maat gemaakt. Dat betekent niet alleen dat er rekening gehouden wordt met de afmetingen van de ruimte, maar ook dat er gekeken wordt naar verlichting. Wanneer u uw spanplafond aan het samenstellen bent met een expert kunt u precies aangeven welke verlichting u waar wilt. Ook extra’s zoals een afzuigkap of een geluidssysteem kunnen perfect geïntegreerd worden waar u dat wilt. Zo past een spanplafond dus altijd exact bij uw situatie. 

 

Extra gezelligheid 

Spanplafond kunt u op bijna elke hoogte plaatsen. Ze worden dan ook veelvuldig gebruikt om lelijke plafonds te verbergen en hoge plafonds te verlagen. Dit maakt een ruimte niet alleen mooier, maar ook een stuk gezelliger. Door het plafond omlaag te halen creëert u een kleinere, knusse en warme ruimte. Zo kunt u zelfs de grootste, hoogste, meest kille kamer omtoveren tot een gezellige ruimte.

 

Snelle plaatsing 

Een spanplafond kan dus voorzien worden van de exacte verlichting en extra’s waar u naar op zoek bent, en het kan gebruikt worden om een ruimte extra gezellig te maken. Maar er is nog een groot voordeel: een spanplafond is snel geplaatst. De professionele monteurs van Plameco kunnen uw nieuwe plafond zelfs al binnen een dag geplaatst hebben, zonder slag of stoot. Ideaal dus als u snel wilt kunnen genieten van uw nieuwe spanplafond. 

 

Spanplafond nadelen 

Spanplafond zijn dankzij hun veelzijdigheid, gezelligheid en snelle plaatsing ongelooflijk handig. Toch kennen ook deze plafonds enkele nadelen, net zoals elke vorm van plafondbekleding. Wat zijn die nadelen dan?

 

Kwetsbaar materiaal 

Een van de nadelen die we kennen van spanplafond is de kwetsbaarheid van het materiaal. De meeste spanplafonds zijn niet goed bestand tegen scherpe voorwerpen en laten dan ook snel krassen zien. Dit kunt u echter simpelweg vermijden door scherpe voorwerpen weg te houden van uw plafond, wat vrij eenvoudig is. 

 

Plaatsingen zijn permanent

Een van de grote voordelen van spanplafonds die we hebben besproken, is de mogelijkheid licht en andere zaken te plaatsen waar u maar wilt. Hoewel dit ideaal is als u de inrichting naar uw hand wilt zetten, hangt er ook een nadeel aan. Voor deze plaatsingen moeten namelijk openingen in het plafond gesneden worden. Deze openingen zijn permanent en kunnen achteraf niet meer dichtgemaakt of verplaatst worden. Denk dus goed na waar u uw openingen wilt hebben. 

 

Spanplafonds van Plameco 

Hoewel spanplafonds dus ook een paar kleine nadelen kent, worden ze ook snel geplaatst, maken ze elke ruimte gezelliger en worden ze altijd op maat gemaakt. In de meeste gevallen wegen de voordelen dan ook veel zwaarder dan de nadelen. Bent u benieuwd wat spanplafonds kunnen betekenen voor uw inrichting? Laat u dan inspireren op de website van Plameco, of kom langs bij een van onze locaties bij u in de buurt. Daar helpen onze experts u graag met het maken van de beste keuze voor uw situatie.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer