Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Woonkamerplafond renoveren: meer dan het plafond witten

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste ruimte in je huis. Het is in ieder geval de plek die de meeste mensen te zien krijgen. Belangrijk dus om deze netjes en in goede conditie te houden. Eens in de zoveel tijd zul je je woonkamerplafond dan ook moeten renoveren. Dan denk je misschien direct aan het plafond witten, maar er zijn nog veel meer opties.

Veel mensen onderschatten hoeveel opties er zijn wanneer het op hun woonkamerplafond aankomt. Maar in deze blog kom jij er achter dat je van alles kunt doen met het plafond in de belangrijkste ruimte in huis. Ja, verven is een optie, maar je kunt ook stucwerk of een spanplafond aanbrengen, of je plafond opleuken met unieke decoraties. Oftewel: opties genoeg. Lees snel verder en ontdek de manieren waarop jij jouw woonkamerplafond kunt renoveren.

 

Verven

Laten we dan toch maar bij de meest gangbare vorm van plafondrenovatie beginnen: verven. Je kunt je plafond simpelweg opnieuw witten met goede verf. Zo onttrek je vieze vlekken, kleine scheurtjes en beschadigingen aan het zicht. Bovendien ziet een woonkamerplafond met een fris kleurtje er ook weer snel als nieuw uit. Heb je wel genoeg van dat wit en wil je er wat speciaals van maken? Zoek dan een leuk kleurtje uit. Je woonkamer zal er ongetwijfeld een unieke uitstraling van krijgen.

 

Gipsplaten

Een andere populaire manier om je plafond te renoveren, is met behulp van gipsplaten. Niet zo gek, want gipsplaten zijn goedkoop en makkelijk te installeren. Een paar schroeven, en je bent klaar. Als je gipsplaten hebt met een kliksysteem, is zelfs dat niet nodig. Een nadeel is echter wel dat ze gevoelig zijn voor vocht. Kijk dan ook uit waar in huis je gipsplaten gebruikt. Het is bijvoorbeeld niet de beste plafondbekleding voor een badkamer of keuken. Daarnaast kunnen gipsplaten een hoop rommel opleveren. De kamer is vaak nog wekenlang bedekt met stof.

 

Stucen

Maar om eerlijk te zijn, zijn er veel betere manieren om van je woonkamerplafond iets speciaals te maken. Knap je plafond bijvoorbeeld eens op met een nieuwe laag stucwerk. Houd het goed grof voor een industriële look, of strijk het compleet glad voor een klassieke en stijlvolle afwerking. Bovendien is stucwerk ook een stuk beter in het opknappen van beschadigingen dan een laagje verf.

 

Sierlijsten en ornamenten

Heb je na het verven of stucen van je plafond nog het idee dat het wat “normaal” is? Kijk dan eens of je je plafond kan pimpen met sierlijsten en ornamenten. Het kan een spannende keuze zijn, maar als het goed in je interieur past, is het een fantastische manier om wat smaakvolle details toe te voegen aan je woonkamer. Bovendien zorgen sierlijsten er voor dat de overgang van woonkamerplafond naar muur er altijd netjes uitziet.

 

Spanplafond

Sierlijsten gaan niet alleen goed samen met verf- of stucwerk, maar zijn ook perfect te combineren met een spanplafond. Een spanplafond is ideaal voor de woonkamer. Je plaatst hiermee een nieuw plafond van hoogwaardig materiaal voor je oude woonkamerplafond. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Ten eerste is het materiaal eenvoudig schoon te houden, enorm sterk, en vocht- en schimmelwerend. Je hoeft voorlopig dus niet meer na te denken over een plafondrenovatie.

Daarnaast kan een spanplafond door experts geplaatst worden zonder sloopwerk en zonder de complete woonkamer overhoop te halen. Daarmee is het waarschijnlijk de meest effectieve en minst ingrijpende renovatie van allemaal.

 

Unieke decoraties en materialen

Soms is renovatie simpelweg nodig voor het onderhoud van je woonkamerplafond, maar je kunt deze mogelijkheid ook aangrijpen om een persoonlijke touch te geven aan je woonkamer. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van unieke materialen zoals hout, tegels of zelfs mozaïek. Daarnaast zijn er allerlei manieren om je woonkamerplafond op een unieke manier te decoreren. Kies bijvoorbeeld een mooie afbeelding uit voor een fotoplafond. Kunstwerk, hemel of vakantiefoto: het belooft een echte conversation starter te zijn.

 

Spanplafonds koop je bij Plameco

Even witten is dus bij lange na niet de enige manier waarop jij jouw woonkamerplafond kunt renoveren. In deze blog heb je een aantal voorbeelden kunnen zien van manieren waarmee je echt wat speciaals, persoonlijks en degelijks van het plafond in je woonkamer kunt maken. Voor een woonkamerplafondrenovatie van professionele kwaliteit kun je aankloppen bij de vakmannen van Plameco. Zij kunnen je woonkamerplafond in één dag renoveren door een spanplafond te plaatsen. Kijk verder op onze site of win telefonisch advies in. Wij helpen je graag verder in de keuze voor het mooiste woonkamerplafond.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer