Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 2972 beoordelingen

Verlichting bij een verlaagd plafond: dit is er mogelijk!

Wanneer je het huis aan het inrichten bent, zul je erachter komen dat het nog vrij lastig om de juiste sfeer te creëren. Iets wat dan kan helpen is het aanbrengen van de juiste verlichting. Met de juiste plafondverlichting kun je elke ruimte immers warmer, kouder, lichter of sfeervoller maken.  

In het geval van plafond verlichting ben je afhankelijk van de stroompunten die zich al in jouw plafond bevinden, wat de perfecte belichting in de weg kan staan. Verlichting bij een verlaagd plafond biedt extra mogelijkheden. Hoe dat kan en welke mogelijkheden dat zijn, lees je in deze blog. 

Verlaagd plafond verlichting

Een verlaagd plafond wordt onder het huidige plafond geplaatst, dit biedt veel mogelijkheden. Zo kan de ruimte die tussen je oude en nieuwe plafond gebruikt worden om een grote, hoge ruimte knusser te maken, de akoestiek te verbeteren of speakers weg te werken. Deze ruimte kan eveneens gebruikt worden om verlichting en bedrading weg te werken, waardoor je niet langer gelimiteerd wordt door de stroompunten in het plafond. 

-afbeelding-

Met een verlaagd plafond bent u niet langer gelimiteerd door vaste stroompunten. 

Een verlaagd plafond opent dus nieuwe deuren op het gebied van verlichting, maar wat kun je hier nu mee? Door gebruik te maken van led verlichting kun je allerlei soorten licht en sfeer creëren. Warm, koud, hard, zacht; met led kun je werkelijk alle kanten op. 

Verlaagd plafond met led verlichting 

Led verlichting is de afgelopen jaren de nieuwe standaard geworden in de wereld van binnenhuisverlichting. De lange levensduur, lage maandelijkse kosten en grote selectie personalisatiemogelijkheden maken het aantrekkelijk voor elk huishouden. Uiteraard kan led verlichting uitstekend gecombineerd worden met een verlaagd plafond. Over het algemeen kun je gebruik maken van twee soorten led verlichting: led spotjes en led strips. 

VERLAAGD PLAFOND MET SPOTJES 

Spotjes zijn ongetwijfeld één van de meest gebruikte vormen van led verlichting. Op basis van de grote van de ruimte, de hoogte van het plafond en de sfeer waar je naar op zoek bent zijn er enorm veel opties om uit te kiezen. Je kunt  de intensiteit, kleur en grote van uw spotjes bepalen, waardoor je de perfecte verlichting voor elke ruimte kunt creëren. In combinatie met een verlaagd plafond heb je nog meer vrijheid. Je bent niet langer gebonden aan de stroompunten die je hebt, maar kunt de spotjes overal hangen waar je ze wilt hebben.  

VERLAAGD PLAFOND MET LED STRIPS

Hoewel spots de meest voorkomende vorm van led verlichting zijn, zijn er nog veel meer opties om uit te kiezen. Zo kun je jouw ruimte ook verlichten met led strips. Deze strips kun je in combinatie met een verlaagd plafond overal aanbrengen waar je maar wilt. Bovendien zijn led strips in veel verschillende kleuren beschikbaar, wat oneindige creatieve mogelijkheden biedt. Led strips komen wellicht het beste tot hun recht wanneer ze gebruik worden voor indirecte verlichting. 

-afbeelding-

Met led verlichting kun je jouw creativiteit de vrije loop laten. 

Verlaagd plafond met indirecte verlichting 

Indirecte verlichting is precies wat het zegt: kr ziet de bron van de verlichting niet, maar alleen het licht wat het uitstraalt. Zo kun je een koof aan de muur plaatsen met een led strip erin. Dit resulteert in een prachtige gloed op uw verlaagde plafond wat voor een bijzonder stijlvol effect zorgt. Deze indirecte verlichting zorgt in combinatie met een verlaagd plafond voor een zachte uitstraling, prachtig in een woonkamer, maar ook mooi in een slaapkamer.  

Licht achter een verlaagd plafond

De ruimte tussen het oude en nieuwe plafond kan dus gebruikt worden om de bekabeling van de verlichting weg te werken, waardoor je jouw verlichting overal kunt plaatsen zonder rekening te houden met de stroompunten. Een verlaagd plafond biedt nog een unieke optie: verlichting achter het plafond. Dit klinkt misschien vreemd, maar in combinatie met een lichtdoorlatend plafond schijnt het licht door het plafond heen. Dit zorgt ervoor dat je het hele plafond - of bepaalde gebieden - kunt laten oplichten zonder zichtbare lampen. Zo kun je bijvoorbeeld daglicht nabootsen, sfeerlicht aanbrengen of aangenaam licht creëren om bij te werken. 

Plameco’s verlaagd plafond verlichting

Wanneer we zeggen dat een verlaagd plafond vele opties op het gebied van verlichting biedt, menen we het dus. Je kunt led spotjes of strips aanbrengen waar je maar wilt zonder beperkt te worden door de bestaande stroompunten. Daarnaast kunt je jezelf en je gasten elke dag omver blazen met een unieke sfeer in huis. 

Ben je benieuwd wat er in jouw huis allemaal mogelijk is met verlichting in combinatie met een verlaagd spanplafond van Plameco? Neem dan contact met ons op of kom langs bij een van onze dealers. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we graag de opties.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer