Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Populaire woonstijlen: van Scandinavisch tot industrieel

Eindelijk lente! Zelfs de echte vroege vogels hoeven nu niet meer in het donker op te staan. Geweldig! Je groene vingers beginnen te kriebelen en thuis is het tijd voor de voorjaarsschoonmaak.

Maar is dat voor jou niet genoeg dit jaar? Heb je tijd, energie en moed om je interieur eens flink om te gooien? Dat kan op allerlei manieren en in talloze stijlen. Maar welke kies je?

Er zijn vele interieurstijlen waar je uit kunt kiezen. Maar hoe hou je je er nu aan? In deze blog helpen we je bij het vinden van de stijl die bij je past en waar jij je persoonlijke twist aan kunt geven. We laten je kennismaken met drie populaire woonstijlen:

  1. Scandinavisch
  2. Landelijk
  3. Industrieel

Meer inspiratiefoto's van de stijlen eclectisch mix & match, klassiek tijdloos en minimalistisch vind je in het tweede deel van deze blogserie:

van eclectisch tot minimalistisch

 

Foto's van echte Plameco projecten

Het laatste dat je wilt is dat je huis er uitziet als een showroom. Daarom laten we in deze blog veel foto’s van echte woningen zien. Dat was mogelijk dankzij klanten van Plameco, die hun huis voor ons openstelden. Daardoor konden we echte foto’s maken van de metamorfose na plaatsing van onze spanplafonds. We danken onze klanten van harte voor dat vertrouwen.

Afspraak maken

Plameco spanplafond woonkamer verlichtingBij klanten van Plameco thuis: woonkamer met Plameco spanplafond en verlichting.

 

1. Scandinavisch

Wie ooit wel eens voet heeft gezet in een van de winkels van de beroemde Zweedse meubelgigant weet het: de Scandinavische stijl is een lifestyle. Functioneel, modern, hip én gezellig.

De Scandinavische stijl past zowel in kleine als grote ruimten. En er mag best een folkloristisch tintje aan zitten. Het ambachtelijke handwerk mag gezien worden. Als je ooit op een Zweedse kerstmarkt bent geweest, dan weet je: het is pas perfect als het imperfect is.

Plameco spanplafond woonkamer inbouwspots verlichtingWoonkamer in Scandinavische stijl. Met spanplafond van Plameco, inbouwspots en verlichte gordijnrail.

Plameco spanplafond met kachel woonkamerHet plafond schoonmaken als je een kachel of openhaard hebt? Plameco spanplafonds kunnen uitstekend tegen hitte, zijn brandveilig, antistatisch, gemakkelijk schoon te maken en gecertificeerd met de beste brandveiligheidsklasse B-s1.

De Scandinavische stijl herken je aan het gebruik van lichte houtsoorten (zoals berken, vuren en grenen), duidelijke vormen en natuurlijke elementen. Die combinatie zorgt voor een warme en gezellige sfeer, het ultieme thuisgevoel.

Scandinavische interieurstijl natuurlijke materialen

De gebruikte kleuren zijn ook licht, zoals pasteltinten en wit, met accentuerende kleuren als groen of mosterdgeel. Heb jij niks met die kleuren? Dan kun je ook kiezen voor blauw en grijs. Die tinten stralen rust en veiligheid uit. Houd je meer van kleurrijke patronen? Kies dan voor motieven uit de natuur, zoals bladeren, dieren, sprookjesachtige figuren als elfen of kabouters.

Scandinavische interieurstijl inspiratie

De meubel- en gordijnstoffen die het beste passen bij de Scandinavische stijl, zijn fijne natuurlijke materialen als wol, linnen en zacht leer.

De basiskenmerken van de Scandinavische stijl zijn gebaseerd op de principes van Bauhaus. Kortweg: vorm volgt functie. Of: less is more. Dat vertaalt zich in eenvoudige vormen en rechtlijnige vormgeving.

Keuken hal Scandinavische stijl plameco spanplafond inbouwspotsKeuken en hal in de Scandinavische stijl met spanplafonds in mat wit en inbouwspots.

 

2. Landelijk

Nu wordt het gezellig!

De naam van deze stijl zegt het al: een huis op het platteland, midden in de natuur! Robuuste schoonheid ontmoet romantiek. Huiselijke rust en gezelligheid in een landelijke omgeving.

Dit zijn de basisprincipes van deze stijl:

  • Vintage keukenkastjes. Niet alleen in de keuken!
  • Hoezen en foulards over stoelen en banken
  • Meubels van hout en rotan en accessoires van steen en keramiek
  • Pasteltintent
  • Gordijnen en stoffen met ruit- of bloemmotieven
  • Vintage decoraties: van oude blikken tot licht verroeste (of roestig gemaakte) voorwerpen uit oma's tijd
  • Manden, twijgen, bloemen en grassen.

Moodboard landelijke stijl

Eenvoudige stoffen als katoen en linnen staan voor de robuuste schoonheid van de landhuisstijl, net als leer. Verrassende vondsten van de rommelmarkt maken het af. Rustieke meubels en antiek geven ook de indruk van nuchterheid, duurzaamheid en puur natuur. Moderne varianten op de landhuisstijl zijn vintage en agrarische accenten. De meubels en accessoires zijn oud of oud ‘gemaakt’. Gebruikssporen, whitewashed kleuren en ruwe oppervlakken maken de inrichting sfeervol en authentiek.

keuken landelijke stijl plameco spanplafond verlaagd plafond kookeiland geïntegreerde afzuigkap inbouwspotsLandelijke keuken met mat wit spanplafond en verlaagd plafondelement boven het kookeiland, inclusief geïntegreerde afzuigkap en het juiste licht boven het werkblad dankzij inbouwspots.

Landelijke stijl keuken spanplafond Plameco hanglampen kookeiland geïntegreerde afzuigingLandelijke keuken met mat wit spanplafond. Hanglampen boven het kookeiland en geïntegreerde afzuiging.

Meer keukeninspiratie

Bij de landelijke stijl passen bloemendessins. Denk aan bloemetjesporselein, tafelkleden en gordijnen. Hierdoor krijg je het zomerse gevoel van een lange tafel in een grote tuin op het platteland. Zélfs in een stadsappartement.

Of het Engels, Frans of Zuid-Duits is, de landhuisstijl brengt de natuur in huis. Daarbij passen frisse pasteltinten (waaronder klassiek wolwit en viooltjesblauw) en natuurlijke kleuren. , maar ook klassieke ruitjes en bloemetjesmotieven. Metalen voorwerpen zoals tuin- en keukengerei van zink of koper geven de landelijke interieurstijl een nostalgisch tintje.

slaapkamer landelijke stijl plameco spanplafond romantisch ledverlichting sterrenhemelSlaapkamer in landelijke stijl. Met mat wit spanplafond en romantische sterrenhemel.

Bij deze stijl past alles dat in een wilde tuin te vinden is: twijgen, weidebloemen, sierpompoenen. Kransen van twijgjes of korenaren, geurende bloesems... Een boeket rozen maakt het helemaal af. Geurige bloesems en verse takjes, speelse buitenmeubels van hout of gelakt metaal, een zinken gieter en een boeket verse bloemen. De decoratie in landelijke sitjl is helemaal af.


3. Industrieel

verovert de industriële stijl onze woonwereld. Ruime, vaak hoge kamers (vandaar de bijnaam loftlook), weinig decoratie, grove lampen, donkere meubels, effen vloeren, zichtbare balken of stalen liggers, beton, gedempte kleuren, muren van baksteen...

De charme van deze stijl ligt in zijn robuustheid en eerlijkheid. "Lelijk" is juist mooi, grofheid hoeft niet worden gladgestreken. Vertaald naar het moderne interieur betekent dit: ruwe materialen en oppervlakken, hout dat verweerd of op zijn minst zwaar versleten lijkt, metalen voorwerpen met een gebruikt uiterlijk, donkere en vaak zwarte of donkerbruine, meubels.

Woonkamer industrieel spanplafond plameco ledverlichting inbouwspotsWoonkamer en hal in industriële stijl. Een nieuw plafond van 50 m2, inclusief verlichting in één dag geplaatst.

woonkamer industriële stijl plameco spanplafond metaallook inbouwspotsIndustriële woonkamer met mat wit spanplafond en metaalgekleurde inbouwspots.

Meer woonkamerinspiratie

Typisch voor de industriële stijl zijn de robuuste, functionele lampen. Ze maken dit woonontwerp echt af.

Je hoeft echt niet in een voormalige fabriek te wonen om deze stijl toe te passen. Het past ook heel goed in een moderne flat. De industriële stijl is een echte hit in de interieurwereld.

industriële keuken geïntegreerde balken plameco spanplafond-img- Industriële keuken met mat wit spanplafond. De houten balken werden naadloos geïntegreerd.

Andere inrichtingsstijlen

Natuurlijk zijn er nog veel meer fascinerende stijlen. Zoals pure romantiek met veel roze, vintage, retro en shabby chic,welke vaak terug te vinden is in mix & match. Mediterraan of maritiem, vertaald in een interieur dat een vakantiestemming uitstraalt. Of de Indische of koloniale stijl, waarin reislust tot uiting komt.

Meer over de maritieme interieurstijl lees je in onze blog ♫ Blauw, hemelsblauw, het kan niet mooier zijn ♫.

maritieme woonstijl

Interieurstijlen, Plameco en verlichting

Eén ding is zeker: welke stijl je ook nastreeft, spanplafonds met geïntegreerde verlichtingsopties zijn net zo flexibel als jouw kijk op interieur!

Neem contact op met onze deskundige adviseurs en ontdek wat Plameco voor jouw lentefrisse woning kan doen.

Plafonds en verlichting van Plameco passen bij elke stijl dankzij hun diversiteit en veelzijdigheid.

donkere woonkeuken plameco spanplafond dubbele inbouwspots ledverlichtingWoonkeuken met houten tafel en donkere keuken. Een mat wit spanplafond inclusief dubbele inbouwspots en hanglampen boven de eettafel.

Geïntegreerde plafondspots zijn geliefd onder onze klanten. Jouw Plameco adviseur plant samen met jou de installatie en plaatsing van de lampen, perfect passend bij jouw stijl.

Industriële badkamer matzwart spanplafond plamecoIndustriële badkamer met matzwart spanplafond inclusief dimbare inbouwspots.

Misschien wil je wel een woonstatement maken met extravagante hanglampen Plameco helpt je met de implementatie in je nieuwe verlaagde plafond.

creatieve speelkamer spanplafond plameco fotoplafond fotowandCreatieve speelkamer met geïntegreerde kroonluchter en fotoplafond en -wand. Deze klant heeft de afbeeldingen zelf uitgekozen.

Zelfs een lichtkoepel of dakraam is geen uitdaging voor onze vakkundige adviseurs en vakmensen.

klassieke woonkamer spanplafond plameco lichtstraatKlassieke woonkamer met mat wit spanplafond en geïntegreerde lichtstraat.

Verlichting is soms op zijn mooist als je de lichtbron juist niet ziet. Plameco spanplafonds kunnen een rand van led-strips voor indirecte verlichting verbergen. Of wij toveren gezellig gelijkmatig licht in je kamer door een kamerbrede lichtbron boven een lichtdoorlatend spanplafond, voor gezellig, indirect en schaduwvrij in jouw kamer.

Klassieke woonkamer wit spanplafond plameco ledverlichtingScandinavische keuken met mat wit spanplafond en dimbare Tunable White ledverlichting boven het kookeiland.

moderne badkamer lichtdoorlatend spanplafond plamecoModerne badkamer met transparant spanplafond voor comfortabel, schaduwvrij licht.

badkamer industrieel plameco spnplafond dimbare ledverlichting daglichtverlichtingIndustriële badkamer met mat wit spanplafond inclusief dimbare led-strip met daglichtfunctie.

Wat je ook kiest, in alle gevallen is een spanplafond met geïntegreerde verlichting een waardevolle toevoeging aan jouw stijl.

Meer over verlichting

De meeste van onze tevreden klanten kiezen weliswaar klassiek wit voor hun plafond, maar dat hóeft niet. Met een spanplafond van Plameco heb je totale vrijheid: een fotoplafond met een vakantiehemel en palmbladeren of een rustige effen kleur? Mat, een structuurtje of hoogglans? Het is allemaal mogelijk!

moderne badkamer hoogglans spanplafond plameco slimme ledverlichtingModerne badkamer met hoogglans spanplafond en slim verborgen ledverlichting.

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Vraag nu een gratis brochure aan voor al jouw plafondinspiratie.

Gratis brochure aanvragen

Bespreek je je woonideeën liever persoonlijk?

Maak dan direct een afspraak met een adviseur bij jouw in de buurt en laat je vrijblijvend adviseren over de volgende onderwerpen:

Afspraak maken

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer