Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

♫ Blauw, hemelsblauw, het kan niet mooier zijn ♫

Blauw is de kleur van vakantie, … net zoals Wil Tura het prachtig omschrijft in zijn ballade “Hemelsblauw, vakantie blauw”.** Daarom kunnen zomers-luchtige woonstijlen eigenlijk nooit zonder blauwtinten. Woonmagazines laten je met prachtig gestijlde foto's precies zien hoe het moet. En bijna iedereen heeft wel een vriendin die haar huis perfect inricht alsof ze een echte interieurstijllist is. Reken jij jezelf niet tot deze groep? Geen probleem! In deze blog vertellen wij je hoe je een kamer een "thema" kunt geven zonder je te verliezen in de details. Ook als je vakantie voorbij is, kan je het gevoel ervan blijvend in je huis creëren – met kleuren die zorgen voor rust en ontspanning.

Verandering van perspectief

Als je naar inspirerende interieurs kijkt, blijven vooral de details bij je hangen. Logisch. Zoals je bij muziek ook vooral let op de melodie. Terwijl de kracht vaak zit in de basis. In de compositie en begeleiding. In de instrumenten en akkoorden, de maat en het ritme. Je eerste taak is daarom: Geniet van de melodie. Maar luister naar het geheel. Concentreer je daarom allereerst op de kleuren van de grote vlakken: Vloeren, muren, ramen, plafonds. Welke kleuren en tinten zie je? Let op het contrast. Hoe zien de kleuren eruit in direct zonlicht? Of in de schaduw? Je zult verbaasd zijn wat je ziet vanuit dit nieuwe perspectief! Want zoals de filosoof Johan Cruijff al zei: Je gaat het pas zien als je het door hebt. Maak daarna een moodboard met kleurvlakken en kleurcombinaties of grote sfeerfoto's. Hiermee kun je "voelen" waar je kleurreis heen gaat. Zo'n moodboard is vaak beter geschikt om het kleurenpalet te beoordelen dan een RAL-kleurenwaaier. Wat je mooi vindt op een staaloppervlak van 5 cm², kan helemaal verkeerd uitpakken op ware grootte ... Desalniettemin is zo'n waaier zeker goed te gebruiken om kleurvariaties en – combinaties uit te testen. Het is het beste als je uiteindelijk eindigt met drie of vier kleurtonen die de stemming bepalen. Kies niet al te gewaagde zomerse kleuren voor de grote vlakken. Het is niet voor niets dat je bij het doorbladeren van tijdschriften met interieurfoto´s de kleurtinten van de grote ruimtes niet opmerkt. Het zijn subtiele tinten.. Dit is de basis.

Mediterraan– pure vakantiesfeer

Met een mediterrane stijl associëren we zon, lekker eten, zee, eenvoudig leven, natuurproducten en natuurlijke materialen. De basiskleuren van de grote basisoppervlakken zijn meestal beige, wit, zandkleurig, warme tinten en de kleur van verweerd hout. En dan komen we langzamerhand uit bij de melodie. ‘C´est le ton, qui fait la musique.’ Het is de melodie die de muziek maakt. Tapijten vormen in hun kleurenspel de overgang van de zachte onopvallende basiskleuren naar meer nadrukkelijke kleuren. Dus op een zandkleurige vloer doet een Sisal tapijt in natuurlijke kleuren het goed, maar ook een patroon in complementaire kleuren zou heel goed kunnen passen. En dan kun je helemaal los gaan met de raamdecoratie en de gordijnen. Alle genoemde basiskleuren gaan goed samen met pittige en krachtige kleuren. Terracotta en okertinten maar ook de tinten blauw en groenblauw passen goed in het totaalbeeld. Als je kleurenschema eenmaal klaar is en je de muren, vloer en ramen met succes hebt getransformeerd, ben je klaar om je design door de kamer te verspreiden. Hier doen materialen als riet en rotan het bijzonder goed. En zie daar: je hebt een klein kunstwerk gecreëerd dat je in een vakantiestemming brengt. Maar stop: Hoe zit het met het plafond? Je laat dit enorme oppervlak toch niet ongezien aan zijn lot over! Wat te denken van een marmermotief in de vorm van een fotoplafondvan Plameco? Of zou je hier graag de takken van een olijfboom zien waar de mediterrane lucht doorheen schemert? Wat je ook kiest, wij doen mee.

Scandinavische flair

Wie aan Scandinavië denkt, denkt aan eenvoud, aan koele, heldere kleuren, schone frisheid, bloemenkransen en mooie zomeravonden (maar dan met gebreide kabeltruien…). De basiskleuren die je tijdens het snuffelen steeds weer tegenkomt, zijn tinten van grijsblauw tot duifblauw - allemaal gecombineerd met wit. De vloeren hebben hier meestal natuurlijke houttinten. Lichte gordijnen wapperen zachtjes als goede geesten in een zomerbries. Minder is meer - dat zou hier het motto kunnen zijn. Alles ademt zomerse frisheid en vrijheid. Soms zijn zelfs de plafonds met hout betimmerd. Is dat te rustiek voor je? Wat dacht je dan van een in kleur bijpassend spanplafond van Plameco in Scandinavisch blauw? Ja, deze kleur bestaat echt ... De sterkere kleuren zijn ook hier gereserveerd voor de decoratieve elementen. Het moodboard en het RAL-kleurenpalet helpt je bij de planning. Op zoek naar iets gewaagds? Weet je niet zeker hoe je gewaagde kleuren kan combineren? Wij geven je graag advies . Op onze website vind je verschillende voorbeelden van een gedurfd maar ook van een subtiel design.

Moggûh, vrienden van de Noordzee en de Waddeneilanden!

Van alle hier besproken stijlen heeft de maritieme trend waarschijnlijk de sterkste contrasten op je moodboard. Dat is zeker het geval als je wilt dat je kamer het typische marineblauw met wit bevat. Maar ook hier geldt: houd je basisoppervlakken "zuiver ", eenvoudig en helder. Want de stoffen, attributen en voorwerpen in de ruimtes in je woning kunnen veel beter de donkere accenten aanbrengen. Muren, vloeren en plafonds daarentegen zien er in deze stijl goed uit in zacht babyblauw (met een vleugje turkoois erin), in hout, in natuurtinten en natuurlijk in wit. De kleur Turkoois wordt door mensen verschillend gezien. Sommigen zien het als een speelse variant van blauw, voor anderen is het een subtiele tint van groen. Maar wat maakt het uit? Turkoois is in ieder geval een vakantiekleur, vooral als je aan Caribische wateren denkt. Wil je je badkamer in een maritieme stijl inrichten? Dan wordt het plafond bijzonder spannend: vind je ook niet dat het plafond op de foto dankzij de kleurkeuzes en het motief perfect de sfeer en het vakantiegevoel van je laatste strandvakantie weergeeft? Plameco spanplafonds kunnen dat!

Landelijke stijl en de Franse romantiek

Waar denk je aan als je die kop leest? Aan natuurstenen muren? Veel hout? Een keuken die eruit ziet als een schilderij uit de 19e eeuw? Dan heb je de basiskleuren voor je moodboard al te pakken! Verder zijn speelse combinaties typisch voor de Franse stijl: het oude waarderen zonder somber en muf te zijn, mooie dingen bewaren gewoon vanwege van hun schoonheid. Kroonluchters gecombineerd met moderne woonelementen? Oude kasten overladen met mooie snuisterijen van de rommelmarkt? Gedroogde lavendelboeketten bij het raam? Een paar versieringen te veel? Ach dat hoort erbij… Wat Plameco betreft, houdt deze stijl niet op bij de basis van witte muren, laminaatvloeren en een licht plafond. Hier kun je rustig een keertje kiezen voor een krachtig geverfde muur. Want in de keukens van vroeger zag alles er zeker niet altijd smetteloos wit uit. En wat is er mis met een mooi Plameco spanplafond in drie of vier tinten lichter? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor romantische Franse kleuren of motieven. Wij kunnen je helpen om de juiste kleur te kiezen.

Wat, als de zomer voorbij is?

Het mooie is: al deze stijlen stralen weliswaar zomerse lichtheid uit, maar je hoeft in de herfst niet alles opnieuw in te richten. Want de basis van deze inrichtingsstijlen past prima bij de seizoenswisselingen. De sobere, pastelkleurige primaire basiskleuren kunnen in de winter prachtig worden gecombineerd met aardetinten. Denk aan kussens of plaids in terracotta en/of chocoladebruin. Denk aan hergebruikte manden (voor brandhout in de winter). Denk aan eucalyptus en klimoptakken in een grote vaas op de vloer in plaats van grassoorten en zonnebloemen – dit alles straalt warmte en gezelligheid uit in de koudere seizoenen. En als je voor een lichtdoorlatend* spanplafond van Plameco hebt gekozen, kun je dankzij de lichtregeling met één druk op de knop je kamer zelfs een herfstig, rustig schemeringsgevoel geven of je kerstversieringen bijzonder gloedvol laten stralen.

Plameco is er voor jou

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is met de spanplafonds van Plameco en hoe zo'n plafond je kan helpen je eigen stijl te vinden? Vraag dan onze gratis brochure aan. Of maak met ons een afspraak voor een telefonisch of een online adviesgesprek. Waar wacht je nog op? Laat het hemelsblauwe vakantiegevoel maar komen! * Bij Plameco betekent dit dat je plafond lichtdoorlatend is, waardoor je een breed scala aan kleurmogelijkheden hebt

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer