Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Badkamer plafond verlagen voor meer sfeer: 8 voorbeelden

De badkamer is bij uitstek de plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Onder een warme douche of in een vol bad kun je heerlijk wegdromen. Het helpt hierbij enorm als het interieur van de badkamer de juiste sfeer geeft. Helaas is dit zeker niet altijd het geval... Daarom geven wij in deze blog maar liefst acht voorbeelden van badkamers die door een verlaagd plafond heel sfeervol zijn gemaakt!

 

Badkamer plafond verlagen: 8 x inspiratie en voorbeelden!

Bekijk hieronder de acht voorbeelden en doe inspiratie op voor jouw eigen badkamer met verlaagd plafond, ook wel een ‘vals plafond’ genoemd. Het huidige, originele plafond blijft namelijk gewoon zitten. Het valse plafond wordt aan dit plafond vastgemaakt.

We beginnen deze inspiratieblog met een prachtig afgewerkte badkamer inclusief een mooi vals plafond. Het mooie van het plafond is dat de kleine spotjes genoeg zijn om de cruciale punten in de badkamer te verlichten. De combinatie van het donkere interieur en het verlaagde plafond, maakt de badkamer heel sfeervol.

De eigenaar van de bovenstaande badkamer heeft voor een glanzend spanplafond gekozen. Een perfecte keuze als je het ons vraagt. Het lichtplan is zo aangepast dat de randen van het plafond meer dan voldoende licht geven om de badkamer te verlichten. Een mooi detail is de sterrenhemel boven het bad. Deze lampen zijn niet verbonden aan de lampen aan de zijkant van het plafond en kun je dus apart aanzetten.

Ook een schuin dak is geen probleem voor een verlaagd plafond. Dit is te zien in de mooie badkamer in bovenstaande afbeelding. De zwarte rand is toegevoegd, waardoor de lichtspotjes richting het bad verplaatst konden worden. Een verlaagd plafond met spotjes geeft ook een romantisch aanzicht.

De bovenstaande verlaging geeft de badkamer een mooie en luxe uitstraling. Het glanzende plafond creëert met de groene afwerking een mooi samenspel. Een badkamer plafond verlagen is, zoals je kunt zien, dus ook geen probleem als er een tussenmuur in de badkamer staat. De andere helft van de badkamer is op precies dezelfde manier afgewerkt om eenheid te creëren.

In deze moderne badkamer is de sfeer enorm toegenomen door het verlagen van het plafond. Het originele plafond was wit, maar met dit spanplafond was het mogelijk om het plafond zwart te maken. Eindstand? Een plafond die de badkamer veel meer tot zijn recht laat komen.

Een vals plafond hoeft niet altijd op te vallen. Kijk maar in de onderstaande afbeelding. Het volledig witte plafond valt op, doordat deze brandschoon is. Gelukkig is een spanplafond ook makkelijk schoon te houden en is een vochtige doek vaak al voldoende.

De eigenaar van deze badkamer heeft de oceaan helemaal naar binnen gehaald met een fotoplafond van de buitenlucht. Het is de ideale plek om even weg te dromen en een moment voor jezelf te hebben.

Het is ook mogelijk om een spanplafond met een foto te bedrukken. Dit kan volledig naar eigen keuze. Een fotoplafond is tot en met vijf vierkante meter volledig naadloos en er zit geen maximale lengte aan. Het is dus ook geschikt voor de grotere badkamers.

Hiernaast is het ook mogelijk om niet te kiezen voor een verlaagd plafond met spotjes, maar voor het plaatsen van het lichtplan áchter het plafond. 

Ten slotte willen we je graag nog deze badkamer laten zien die op zowel het rechte als op het schuine plafond een spanplafond heeft. De verlaging is donker gemaakt, om zo de douche en het toilet in een sfeervol hoekje te plaatsen. Het hoge plafond is daarentegen prachtig wit, zodat de ruimte zijn ruimte behoudt.

 

Verlichting bij een laag plafond

Er zijn enorm veel mogelijkheden als het gaat om de verlichting bij een laag plafond. We noemen hieronder een aantal opties:

  • Inbouwspotjes op de plek waar u ze wilt hebben;
  • Verlichting aan de randen van het spanplafond;
  • Verlichting achter het spanplafond;
  • Verlichting achter het fotoplafond, bijvoorbeeld bij een sterrenhemel;
  • Swarovski verlichting op een plek naar keuze;
  • Verlichting in een verlaagde baan;
  • Een combinatie van bovenstaande opties.

 

Kortom: hoe u de kamer ook wilt verlichten, met een laag plafond is het mogelijk.

Een spanplafond bij u in de badkamer?

Een spanplafond of een fotoplafond kan in iedere badkamer gemonteerd worden, dus ook bij jou! Kijk voor meer informatie op Plameco plafond in de badkamer of neem voor de mogelijkheden in jouw badkamer contact met ons op!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer