Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Slaapkamer plafond ontwerpen: tips en inspiratie

De slaapkamer is een enorm belangrijke ruimte in huis. Het is de plek waarin je elke dag begint en waar je aan het einde van een drukke dag weer tot rust komt. Nog even een boek lezen, tv kijken of browsen op de tablet en vervolgens heerlijk in slaap vallen. Als je van je slaapkamer de ultieme plek van rust wilt maken, is een goed slaapkamer plafond essentieel. 

Door middel van de juiste verlichting en het juiste ontwerp kun je een prachtig slaapkamer plafond creëren wat precies aansluit op de sfeer die jij in je slaapkamer wilt hebben. Of je nu op zoek bent naar een neutrale, warme, gezellige of romantische slaapkamer: met het juiste plafond-ontwerp kom je een stap dichterbij de slaapkamer van je dromen. In deze blog geven we je enkele tips hoe je tot het ideale ontwerp komt. 

 

Stel een lichtplan samen 

Sfeer is enorm belangrijk in een slaapkamer en wat draagt er nu meer bij aan een goede sfeer dan goede verlichting? Daarom begint het ontwerp van een goed slaapkamer plafond met het samenstellen van een lichtplan. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Het enige wat je moet doen is bepalen wat voor lichten je waar wilt hebben. 

 

 

Met een lichtplan kun je alle kanten op. Hang bijvoorbeeld dimbare spotjes boven je bed of hang een extra licht voor je kledingkast en spiegel. Daarnaast kun je kiezen uit (verborgen) ledstrips en gekleurde verlichting. Je snapt dus wel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Wil je optimaal genieten van de verlichting in je slaapkamer plafond? Maak de bediening dan draadloos met een afstandsbediening. Zo kun je je lichten dimmen en uitdoen zonder je bed uit te hoeven, ideaal!

 

Ontwerp een fotoplafond 

Met een goed lichtplan kun je al veel van je eigen smaak terug laten komen in je slaapkamer plafond. Er is echter een manier hoe je je plafond nog persoonlijker kan maken: een fotoplafond. Waarom zou je het laten bij een eenvoudig plafond in een effen kleur als je ook een mooie afbeelding boven je bed kunt hebben hangen?

 

Val elke avond in slaap onder een prachtige sterrenhemel, of wordt elke dag wakker onder een prachtige, blauwe lucht. Wanneer je een slaapkamer plafond gaat ontwerpen kun je kiezen uit de grote collectie afbeeldingen die Plameco voor je klaar heeft liggen. Je kunt het echter nog persoonlijker maken door een eigen foto te gebruiken. Hang bijvoorbeeld een foto van die ene prachtige vakantie boven je bed, of versier je plafond met een mooie familiefoto. Dan val je elke avond lekker in slaap.

 

Breng je slaapkamer plafond tot leven 

Tot nu toe hebben we de twee meest effectieve manieren besproken om je slaapkamer plafond een persoonlijk tintje te geven. Je kunt deze twee echter ook combineren voor een nog sterker effect. Bij Plameco heb je namelijk de optie om je spanplafond lichtdoorlatend te maken. Hierdoor kan er verlichting achter je plafond geplaatst worden wat door je plafond heen schijnt. Dit zorgt voor een indrukwekkend effect en een rustige verlichting in je kamer. Zo komt je slaapkamer plafond pas echt tot leven. 

 

 

Slaapkamer plafond ontwerpen bij Plameco

Zo zie je maar: je hoeft geen genoegen te nemen met het plafond dat nu in je slaapkamer hangt. Met een verlaagd plafond kun je alle kanten op. Hang unieke verlichting op en maak je slaapkamer persoonlijk met een fotoplafond. De experts van Plameco helpen je hier graag mee. Zij kunnen je advies geven over hoe je een goed lichtplan samenstelt en vertellen je graag meer over de mogelijkheden in jouw slaapkamer. Neem contact met ons op of kom langs in een van onze filialen, we staan je graag te woord.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer