Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plameco - hoe werkt het eigenlijk?

Wat gebeurt er van te voren, voordat jij uiteindelijk van een prachtig Plameco spanplafond kan genieten?
Hoe verloopt een dag met de Plameco monteurs in jouw huis? In deze blog vertelt een tevreden klant zijn ervaringen met Plameco, vanaf de voorbereiding tot aan het definitieve eindresultaat.

Hoe is het begonnen:

Mark had reclamespots en -foto's van Plameco gezien en nam in december 2020 contact met ons op. Hij wilde weten of we hem met zijn huidige situatie konden helpen. Hij gaf ons een zeer goede beschrijving van hoe het er bij hem thuis aan toeging als hij gasten had. De akoestiek in zijn kamers was slecht. Zo slecht dat hij regelmatig even van zijn eigen feestje wegging omdat hij hoofdpijn kreeg van de vele verschillende geluiden die echoden in de kamers. We konden ons goed voorstellen hoe intensief het voor hem was als ook zijn drie kinderen in de leeftijd van 4 tot 8 jaar op zo'n avond nog eens laat op mochten blijven.

Een afspraak met Plameco was snel gemaakt en een van onze specialisten ging bij Mark op bezoek. Ze liepen samen door het huis en bespraken wat de wensen en mogelijkheden waren.

Mark wilde graag een betere akoestiek in zijn kamers. Wat hem ook beviel was het voorstel om het geheel zo te maken, dat de belichting geïntegreerd kon worden in het plafond, bijvoorbeeld in de vorm van LED Strips bij de richels en rondom zijn mooie Skylight.

Er werd overeengekomen om de open woonkeuken en de hal te voorzien van een nieuw plafond, een totale oppervlakte van 65 m².

In maart was het zover:

Het was 16 maart en ons Plameco-team belde bij Mark aan.

Hij was onder de indruk dat bij het begin van de klus al het benodigde materiaal aanwezig was. Geen enkele monteur die bedenkelijk keek omdat er iets ontbrak. Geen onnodige vertragingen doordat er snel nog iemand terug moest naar het magazijn. Montagemateriaal, gereedschap, het spanplafonds zelf, verlichting en het materiaal ter verbetering van de akoestiek, alles lag klaar. En .... diezelfde avond moest alles klaar zijn.

Vooraf stress?

Zeker niet! Het enige dat Mark moest doen was de muren vrijmaken van de banken en de eettafel.  Uit voorzorg had hij ook de foto's en zijn gitaren van de muren gehaald. Dat was allemaal binnen een paar minuten geregeld.

Invasie van monteurs en evacuatie van de bewoners?

Noch het een, noch het ander.

Mark was wel de hele tijd aanwezig, zij het op de bovenverdieping in zijn studeerkamer. Als een typische “Corona Home Officer”. Tijdens zijn pauzes kon hij zich niet inhouden om zich te vergapen aan de vorderingen van het werk. Ons Plameco-team bestond uit slechts twee monteurs, met wie Mark een goed gesprek had en bleken ook nog eens zeer vriendelijk te zijn.

Mark was zeer onder de indruk. Niet alleen van de snelheid en precisie van onze monteurs, maar ook dat alle stappen hem begrijpelijk en overtuigend zijn uitgelegd. En zoals beloofd was 's avonds alles klaar en opgeruimd. Goede actie, toch?

De afhandeling

Voor onze monteurs afscheid namen van Mark, liepen ze samen elk plafond na om deze te beoordelen en goed te keuren. Tegen welke problemen zijn de monteurs aangelopen? En waarom en hoe werd dit opgelost? Tevens kreeg Mark een gedetailleerde uitleg over het verlichtingssysteem. Hoe wordt de verlichting bediend? Welke instellingen zijn geschikt voor welke situatie? Heel veel nuttige informatie! Uiteraard kan Mark later nog altijd met zijn vragen terecht bij zijn gespecialiseerde adviseur van Plameco.

Toen Mark akkoord ging, lieten de specialisten van Plameco niet alleen hun “werkplek” netjes achter, maar zetten ook de meubels weer op hun plaats. Dat hoort bij Plameco gewoon bij de service!

Happy family?

Het resultaat is indrukwekkend en mag echt gezien worden, vindt Mark.

En welke invloed hebben de nieuwe plafonds op zijn dagelijks leven? In ieder geval heeft hij nu een nieuwe stap toegevoegd aan zijn opsta-ritueel. Als eerste zet hij de nieuwe “Tunable White” verlichting aan op de hoogste stand, een volledige 6000 Kelvin. Voor Mark voelt dat aan als daglicht, wat hem meteen een aangename boost geeft en hem echt goed wakker maakt. Klaar voor de dag! Nou ja, misschien komt daar het woord klaarwakker vandaan?

Mark wilde in eerste instantie alleen de akoestiek verbeteren, maar uiteindelijk is hij het meest verrast door het positieve effect dat het nieuwe lichtconcept op zijn humeur had. Hij wil dit het liefst in slechts één woord samenvatten: “Wow!”
Tevens geeft Mark aan: “ik voel me nu zoveel comfortabeler binnen in mijn eigen huis. Dat kon ik me van te voren echt niet voorstellen. De Plameco plafonds maken een reusachtig verschil."

Het gezin raakte in ieder geval snel gewend aan de nieuwe mogelijkheden en maakt er volop gebruik van. Wat voor als een (onnodige) gimmick werd gezien, blijkt dit nu een echte sfeermaker te zijn. Overdag kan Mark de verlichting aanpassen aan het seizoen, het weer of het doel. Alles is inbegrepen, van het activerende koud-wit licht voor je werk in homeoffice tot aan gezellig warm-wit voor het diner met het hele gezin.
Maar er is meer, er is nu ook een krachtige lichtmodule boven het kookeiland. Het voorheen sombere licht in de keuken was lange tijd een doorn in het oog van Mark en zijn vrouw. Nu hoef je niet meer uitsluitend te vertrouwen op je zintuigen bij het snijden van groenten en bij het koken ...

Mark heeft de verlichting zo geprogrammeerd dat het licht met een druk op de knop precies de gewenste sfeer geeft. Of het nu de wandschakelaar of de afstandsbediening is. De lichtscenario's zijn ook in te stellen met een app op je mobiele telefoon. Mark is hiermee erg tevreden, want zo verschaffen zijn nieuwe Plameco plafonds hem ook nog digitaal comfort. Natuurlijk zijn ook de timer-instellingen mogelijk voor tijdstippen waarop iedereen afwezig is. Ook als het gezin op vakantie is, gaan de lichten toch aan en uit, zoals gewenst. Je kunt deze functie zelfs op afstand via de app instellen. Dus geheel ontspannen op vakantie gaan!

Dankzij de RGBW-instellingen hadden de kinderen ook meteen een idee voor een naam, disco plafonds. Als Mark nu via de app een permanente kleurverandering instelt danst het hele gezin in de huiskamer, zodra de juiste Spotify Playlist loopt. Akoestiek, licht, sfeer, alles is perfect! Wie had gedacht dat je met een spanplafond van Plameco ook nog meer in beweging komt?

Na-apers gewenst?

Mark geeft het ruiterlijk toe: hij schept graag op over zijn nieuwe spanplafonds als er gasten komen. Dan zit iedereen in de Plameco houding (zie de commercials) en verwondert zich over de slimme oplossingen. De eenheid van optiek en functie inspireert alle gasten in gelijke mate.

En als de familie nu een feestje geeft, heeft Mark geen “akoestische pauzes” meer nodig. Het ondraaglijke gevoel van de vele geluiden is volledig verdwenen omdat niemand meer hoeft te proberen de ander te overstemmen.

Mark krijgt ook steeds meer van vrienden en buren de vraag of hij zijn contactpersoon bij Plameco kan doorgeven. Dat doet hij uiteraard graag. Het kan gebeuren dat Mark binnenkort steeds meer Plameco plafonds tegen gaat komen in zijn vriendenkring. En hij heeft er absoluut niets op tegen een trendsetter te zijn, want: “Plameco is altijd een aanrader.”


 * De naam is gewijzigd om redenen van gegevensbescherming.

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer