Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafond met verlichting: wat is er mogelijk?

Met behulp van plafondverlichting kun je de sfeer in huis bepalen. Je kunt een ruimte warm of koud, gezellig of modern, groter of knusser laten aanvoelen. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal op het gebied van plafonds met verlichting? We kunnen alvast verklappen: er is meer dan alleen spotjes. 


Verlichting in een spanplafond 

Plafondverlichting is praktisch en veelzijdig. Je kunt er alle kanten mee op, het neemt praktisch geen ruimte in beslag en je kunt het zo opvallend of onopvallend maken als je zelf wilt. Daarom is bijna elk plafond voorzien van verlichting. Maar welke opties zijn er allemaal?

 

Of je nu een systeemplafond op kantoor of een gestuct plafond in je woonkamer hebt: de opties zijn vrijwel hetzelfde. Je kunt spotjes inbouwen, hanglampen ophangen, of armaturen installeren. Er is echter één plafond dat unieke opties en mogelijkheden biedt wanneer het op verlichting aankomt: het spanplafond. 

 

 

De spanplafonds van Plameco kunnen worden voorzien van allerlei soorten verlichting. Dit gebeurt onder andere met een uniek, gepatenteerd montagesysteem. Dat zorgt ervoor dat de lampen op bijna elke plek in het plafond bevestigd kunnen worden, zonder dat dit het plafond beschadigd of vervormd. 

 

Opties en mogelijkheden  

Een spanplafond biedt veel mogelijkheden. Een van de voordelen van een spanplafond is bijvoorbeeld dat je verlichting heel netjes kan verwerken in het plafond. Wanneer je spots of lampen wilt laten installeren, heb je veel opties. 

 

Je kunt de verlichting afstemmen op jouw inrichting door uit verschillende lichtkleuren, soorten spots en zelfs verschillende lichtbeelden te kiezen.


Lichtkleur 

Een van de meest invloedrijke elementen van verlichting die je kunt veranderen, is de kleur. De kleur van licht heeft een enorme impact op de sfeer in een kamer. Denk maar het verschil in lichtkleur tussen een tandartspraktijk en een gezellig restaurant. Jij weet wel waar je liever zit. 

 

Je kunt kiezen tussen warm of koud licht, maar dat zijn niet je enige opties. Met RGB licht kan je bijna alle kleuren in huis halen. Zo kun je het licht perfect laten aansluiten op jouw interieur. 

 

Spots 

Er zijn steeds meer unieke lampenkappen, modellen en armaturen verkrijgbaar. Toch blijft de nederige spot een ontzettend populaire optie. Het is gewoon zo lekker strak en minimalistisch. Maar wist je dat er verschillende soorten spots zijn om uit te kiezen? En dat die een best grote invloed kunnen hebben op de aanblik van je plafond? 

 

Er zijn ronde, vierkante, en zelfs achthoekige spots. Zwart, wit, metallic of andere kleuren kunnen gebruikt worden om de spotjes mooi weg te werken, of juist opvallend af te laten steken tegen het spanplafond. Zo nederig hoeft die spot dus niet te zijn.  


Lichtbeelden

Eén van de meeste bijzondere elementen die je kunt veranderen aan het licht in huis, is het lichtbeeld. Dit is de manier waarop het licht op je plafond en in je kamer schijnt. Door te kiezen tussen verschillende kristallen en cilinders, kan je hier unieke patronen mee maken. Strakke lijnen, zachte vlakken, of unieke lichttekeningen: het is allemaal mogelijk.


Bijzondere plafondverlichting

Wanneer je spots laat inbouwen, heb je dus al veel opties. Maar er zijn nog meer bijzondere soorten plafondverlichting waarmee jij jouw kamer een unieke look en feel kan geven. 

 

Denk bijvoorbeeld aan ledstrips. Deze kun je op verschillende manieren laten plaatsen. Strak afgewerkt in je plafond, vol in het zicht waar je muur en plafond elkaar ontmoeten, of zelfs stiekem weggewerkt achter je spanplafond. 

 

 

Door een speciaal soort spanplafond voor die ledstrips te hangen, schijnt het licht door het plafond heen. Dat levert een prachtig, egaal verlicht plafond op. Je ziet het niet zitten, maar het is een echte eyecatcher. 


Een lichtplan maken met een expert van Plameco

Er zijn dus heel veel opties wanneer het aankomt op spanplafonds met verlichting. Je kunt lampen vrijwel overal plaatsen, verschillende kleuren, soorten en lichtbeelden kiezen, en zelfs een unieke sfeer creëren met led verlichting. Maar wat is er nu exact mogelijk in jouw situatie? 

 

Dat kunnen we je in een blog niet vertellen. In plaats daarvan kan je vrijblijvend een expert van Plameco uitnodigen voor een bezoek bij jou thuis. Hij of zij kan dan precies zien wat de situatie is en wat jouw mogelijkheden zijn. Vervolgens kunnen jullie samen een lichtplan opstellen, waarin je precies laat weten welke verlichting je waar wilt laten ophangen.


Spanplafonds van Plameco

Het maken van een lichtplan kan alleen wanneer je een nieuw spanplafond laat installeren. Spanplafonds worden altijd op maat gemaakt, dus achteraf wijzigingen maken of nieuwe lampen installeren is lastig. Bovendien vereist het unieke installatiesysteem van Plameco vakmanschap. 

 

Gelukkig hebben onze monteurs dat in huis. Zij hebben jouw nieuwe spanplafond en verlichting vaak al binnen één dag opgehangen, zonder sloopwerk. 

 

Ben jij benieuwd naar de opties van een spanplafond van Plameco? Kijk dan verder op onze website, of maak een afspraak voor telefonisch of online advies. Onze experts staan voor je klaar!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer