Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Materiaal verlaagd plafond: wat is er mogelijk?

Een verlaagd plafond kent vele voordelen: het kan uw huis gezelliger maken, het kan de akoestiek verbeteren en de ruimte tussen uw oude en nieuwe plafond kunt u voor allerlei zaken gebruiken. Bovendien kan een verlaagd plafond de lelijke plekken op uw huidige plafond verbergen. Hoewel verlaagde plafonds van alle materialen voor deze voordelen zorgen, is elk materiaal uniek. 

 

Of u nu kiest voor hout, aluminium, gips, of een uniek spanplafond; elk materiaal heeft z’n eigen unieke voor- en nadelen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende materialen waar een verlaagd plafond van gemaakt kan zijn. Elke vorm van plafondverlaging heeft z’n eigen unieke eigenschappen en daarmee eigen voor- en nadelen. Aan het einde van deze blog weet u precies welke mogelijkheden er zijn en welk materiaal het beste bij uw situatie past.  

 

Verlaagd plafond van gips 

De meest voorkomende variant van een verlaagd plafond, is een verlaagd plafond van gips. Deze methode is vooral populair door het gemak. Bent u een handige klusjesman? Dan kunt u waarschijnlijk zelf een verlaagd gipsplafond plaatsen. Dit doet u door een houten raamwerk te plaatsen op uw plafond en daar de gipsplaten aan te bevestigen. 

 

Het nadeel hiervan is echter wel dat u uw plafond en muren permanent kunt beschadigen wanneer u er een houten raamwerk tegen bevestigd. Denk dus goed na wanneer u aan een verlaagd plafond van gips begint. 

 

Spanplafond 

Bijna alle manieren van plafondverlaging vereisen een vorm van raamwerk om het nieuwe plafond aan te bevestigen. Toch is er een manier om uw plafond te verlagen zonder een hele constructie aan uw plafond te hangen: het spanplafond. Met deze unieke manier van plafondverlaging wordt een uiterst sterk materiaal met behulp van klemmen onder uw huidige plafond gespannen. Hierdoor ontstaat er een strak en naadloos plafond, wat perfect voor uw ruimte op maat gemaakt is. 

 

Dit plafond kunt u niet zelf bevestigen, maar wanneer u het door experts laat monteren weet u zeker dat het goed gebeurt. De specialisten van Plameco hebben bijvoorbeeld al jaren ervaring met het bevestigen van spanplafonds en plaatsen uw nieuwe plafond binnen een dag, zonder dat uw inrichting overhoop gehaald wordt. Ideaal dus. 

 

Houten verlaagd plafond 

Daarnaast kunt u kiezen voor een verlaagd plafond van hout. Afhankelijk van het soort hout dat u gebruikt kunt u een klassieke, landelijke of retro uitstraling in huis creëren. De sfeer die echt hout met zich meebrengt is dan ook één van de grootste voordelen van het materiaal. 

 

Hout kent echter ook veel nadelen. Zo is het een erg onderhoudsintensief materiaal. Echt hout gaat werken, rotten en schimmelen. Om uw verlaagde plafond mooi en gezond te houden, zult u het goed moeten verzorgen. Een goed verzorgd, houten plafond kan ontzettend mooi zijn, en misschien is het in uw situatie wel de moeite waard.

 

Verlaagd plafond van aluminium

Door de eigenschappen van houten en gipsen plafonds, zijn deze niet altijd geschikt voor alle ruimtes. Zo kan de hitte en het vocht van een badkamer of keuken zorgen voor schimmel of andere beschadigingen. In deze kamers kunt u vaak beter kiezen voor een spanplafond of een verlaagd plafond van aluminium. 

 

 

Aluminium is een sterk materiaal wat goed bestand is tegen dingen als vocht en temperatuurwisselingen. Een verlaagd plafond van aluminium wordt echter ook vaak tegen een raamwerk (van hout of aluminium) bevestigd, waardoor u ook hier het risico loopt uw huis te beschadigen. Ook bij een aluminium plafond is het dus een kwestie van de voordelen afwegen tegen de nadelen.

 

Verlaagd plafond van Plameco

Er is veel mogelijk op het gebied van verlaagde plafonds. Hout, aluminium en gips hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. De enige methode die in bijna alle situaties de beste optie biedt, is het spanplafond. De spanplafonds van Plameco worden altijd op maat gemaakt en kunnen volledig naar uw wensen worden aangepast: van de locatie van uw plafondverlichting tot de afwerking van de plafondlijsten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw ruimte? Kom dan langs bij een van onze locaties, waar onze experts u graag meer vertellen over de voordelen van een spanplafond.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer