Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Interieur, plafond en design tips voor het inrichten van de slaapkamer

In de slaapkamer breng je minstens 8 uur per dag door. Het is dan ook belangrijk dat dit een kamer is waar je jezelf prettig voelt zodat je er echt tot rust kunt komen. Daarom is het belangrijk dat jouw slaapkamer de juiste indeling, meubels en kleuren heeft. Maar hoe bepaalt je wat voor jou geschikt is? In deze blog helpen we je graag een eindje op weg.

De functie van de slaapkamer

De belangrijkste functie van de slaapkamer is uiteraard om tot rust te komen. Na een lange dag wordt hier de energie weer opgeladen. Een goede slaapkamer met de juiste inrichting zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen en iedere dag fris en fruitig wakker wordt.

We gebruiken de slaapkamer naast slapen voor verschillende doeleinden. Sommige mensen lezen graag een boek in de slaapkamer, terwijl anderen hier graag nog even televisie kijken of aan een bureau nog doorwerken na een lange dag op kantoor.

Veel mensen kleden zich ook om in de slaapkamer en voornamelijk jongeren brengen veel tijd door op de slaapkamer door bijvoorbeeld computerspelletjes te spelen of huiswerk te maken. Echter is het in deze kamer voornamelijk de bedoeling dat je tot rust komt in een fijn bed.

 

Voorbereiding op het (her)inrichten van de slaapkamer

Voordat je begint met het bedenken van een nieuwe inrichting van de slaapkamer zijn er een aantal zaken die je vast kunt voorbereiden.

1. Haal de slaapkamer leeg

Ga je de slaapkamer grondig onder handen nemen? Dan is het belangrijk om de kamer helemaal leeg te halen. Zo heb je een mooi overzicht van je slaapkamer, kun je de ruimte meteen goed schoonmaken en de muren eventueel van een verse laag verf te voorzien.

Ook is dit het ideale moment om te selecteren welke meubels je daadwerkelijk nodig hebt en welke niet. De meubels die je niet meer nodig hebt of amper gebruikt kunt je dan gelijk wegdoen. Zo heb je al een voorsprong op het bepalen van de indeling.

2. Meet de slaapkamer

Nu de slaapkamer leeg is kun je beginnen met opmeten. Je hebt nu alle ruimte om te kijken hoe groot de slaapkamer is, en waar welk meubel zou kunnen komen. Het is aan te raden om de afmetingen goed en nauwkeurig op te schrijven zodat je die later niet nog een keer moet nameten. Ook is het handig om minstens twee keer te meten, zodat je zeker weet dat je de goede afmetingen hebt.

Schets je nieuwe inrichting

Nu je de afmetingen van uw slaapkamer precies kent is het handig om jouw nieuwe inrichting alvast te schetsen. Een tip is om de afmetingen van de slaapkamer op ruitjespapier te te tekenen. Je kunt dan goed kijken of de meubels die je in gedachten hebt zullen passen en waar ze allemaal te plaatsen zijn.

Met een schets kunt je makkelijk schuiven met de meubelen om zo tot een mogelijke indeling te komen. Met deze indeling kun je dan rekening houden bij het uitzoeken van de meubels.

De perfecte meubels voor de slaapkamer

Nu je de afmetingen van de slaapkamer weet kun je beginnen met de nieuwe inrichting. Hiervoor is het belangrijk om de juiste meubels te vinden.

1. laat je inspireren

Het is allereerst belangrijk dat je een thema kiest voor je slaapkamer. Zo kun je bijvoorbeeld besluiten om de slaapkamer een romantisch, levendig of juist chique tintje te geven. Er zijn vele mogelijkheden en er is voor iedereen wel een thema beschikbaar om zich goed te voelen in de slaapkamer.

2. Nieuwe indeling van de slaapkamer bepalen

Nu je weet welk thema centraal staat in de slaapkamer kunt je hieromheen de nieuwe indeling van jouw slaapkamer bepalen.Heb je dat papiertje nog waar je jouw nieuwe inrichting op uitgetekend hebt? Mooi! Waar wil je het bed hebben? En waar moet die kledingkast komen? Het is belangrijk dat de indeling een prettige sfeer creëert waar je fijn in slaap kunt vallen of tot rust kunt komen. Neem daarom goed de tijd om te bepalen waar je welk meubel wilt hebben en waar je welk attribuut, denk aan schilderijen of posters, wilt ophangen.

3. Het uizoeken van meubels

Nadat je een indeling hebt bepaalt kun je gaan kiezen welke meubels je nodig hebt. Bij een kleine slaapkamer betekent het niet gelijk dat er weinig plek voor meubels is en bij een grote slaapkamer betekent het niet perse dat je veel verschillende meubels moet plaatsen.Een goede verhouding is belangrijk bij het bepalen van de meubels.

Een aantal meubelen zijn essentieel in uw slaapkamer. Denk hierbij aan een bed, een kledingkast en een opbergkast. Hieromheen zijn er nog vele mogelijkheden wat betreft meubelen.

Als u soms uw kamer ook nog als kantoor gebruikt kunt u er nog een bureau plaatsen, maar ook een ladekast of nachtkastje zijn nog mogelijk. Bepaal goed welke meubelen je echt zou gebruiken en maak zo jouw selectie van meubelen afhankelijk van de bepaalde indeling.

Een goed plafond in uw slaapkamer

Nergens in huis kijk je zoveel naar boven als in de slaapkamer. Het is daarom fijn als je een mooi plafond hebt. Je plafond moet rust uitstralen en ervoor zorgen dat je goed in slaap kunt komen, maar tegelijkertijd ook iets leuks zijn om naar te kijken. Hier zijn verschillende opties voor.

1. Kleur & stijl

Er bestaan enorm veel verschillende kleurencombinaties, maar voor het plafond in de slaapkamer is het aan te raden om een blauwe, grijze of witte kleur te nemen. Deze kleuren werken rustgevend, hebben een kalmerende werking op onze emoties en brengen de geest in optimale concentratie. Deze tinten zijn dan ook vaak te vinden in slaapkamers of in kantoren, waar het beter is dat je een rustige achtergrond hebt.

2. Fotoplafond

Een fotoplafond is een spanplafond waarop een door jou geselecteerde foto bedrukt kan worden. Bij een Plameco fotoplafond is er geen maximale lengte voor een fotoplafond, waardoor je jouw hele slaapkamer plafond kunt laten voorzien van een foto.

Er zijn miljoenen mogelijkheden. Wil je wakker worden met een fantastisch uitzicht over de skyline van een stad of kijk je liever naar de wolken in een blauwe lucht? Ook een bos of een sterrenhemel behoren allemaal tot de mogelijkheden. Bij Plameco zorgen wij ervoor dat jouw geselecteerde foto in hoge kwaliteit op het slaapkamer plafond wordt aangebracht waardoor jouw slaapkamer een stuk leuker wordt.

3. Verlichting

Om goed tot rust te kunnen komen in jouw slaapkamer is het belangrijk dat de juiste plafondverlichting aanwezig is. De juiste verlichting voegt iets extra’s toe aan een kamer en vooral bij de slaapkamer. In de ochtend wil je niet met te fel licht opstaan en is achtergrondverlichting al voldoende. In de avond is het belangrijk dat wanneer je iets wilt lezen je de juiste verlichting hiervoor hebt. Bij het televisie kijken is wat achtergrondverlichting weer voldoende.

De juiste verlichting van de slaapkamer is afhankelijk van wat je naast het slapen nog doet in jouw slaapkamer. Als je nooit een boek leest, heb je wellicht geen sterke verlichting nodig in de slaapkamer.Je  kunt jouw slaapkamer dan verlichten door middel van bijvoorbeeld wandlampen, hanglampen of staande lampen.

Stijlvol plafond van Plameco

Met een Plameco spanplafond kun je ervoor kiezen om een fotoplafond te nemen, zodat je altijd met een mooi uitzicht wakker wordt.

Ook kun je ervoor kiezen om een akoestisch plafond van Plameco te laten installeren. Een akoestisch plafond weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het. Dit is fijn in de slaapkamer voor de bevordering van de nachtrust.

Behalve deze opties heb je bij een Plameco spanplafond ook nog eens de mogelijkheid om precies te kiezen welke verlichting je wilt hebben. Zo kun je de verlichting aanpassen zoals je zelf wilt. Voor de verlichting bij een Plameco spanplafond kunnen verschillende groepen aangemaakt worden, zodat je lampengroepen apart kunt aansturen. Dit is zelfs mogelijk via een speciale app.

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer