Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Interieur inspiratie: Plafond tips en trends voor elke ruimte!

Minstens net zo belangrijk als de keuze van de muren en vloeren is je keuze in plafonds. Heb je wel eens stilgestaan bij de invloed van het plafond op het interieur? Warme sfeer toevoegen aan de woonkamer, de badkamer een elegant en stijlvol effect geven, een strak en modern uiterlijk aan de keuken toevoegen, en nog veel meer: de opties zijn vrijwel eindeloos!

In deze blog vindt je handige informatie en tips en trends om je interieur naar het volgende niveau te tillen.

 

Interieurtrends voor 2018

In 2018 halen we warmte en gezelligheid in huis! Het interieur mag weer een speelse, vrolijke uitstraling krijgen.

Door gebruik te maken van colorblocking kun je met kleuren spelen in het interieur. Gebruik verschillende tinten van dezelfde kleur of creëer contrast door complementaire kleuren te kiezen. Je kunt het kleurgebruik balanceren door voor het plafond een andere tint of kleur te kiezen dan voor de muren. Dit zorgt voor een stijlvolle, unieke uitstraling.

Hout brengt een natuurlijke, warme sfeer met zich mee. Dit tijdloze materiaal zien we de komende tijd veelal terug in interieurtrends. Een houten plafond geeft een ruimte direct een knusse uitstraling, zonder de ruimte optisch te verkleinen. Hout zorgt er ook voor dat licht zachter en natuurlijker in de ruimte valt.

Heeft een minimalistische, strakke stijl jouw voorkeur? Je kunt nog steeds het interieur meer warmte geven. Met een plafondverlaging maak je een ruimte intiemer, zonder afbreuk te doen aan je persoonlijke interieurstijl.

Een stijlvol plafond voor elke kamer

Woonkamer plafond

De woonkamer weerspiegelt je persoonlijke stijl en is tevens de ruimte waar je het meest gebruik van maakt. In de woonkamer is zonlicht een bepalend element bij de keuze van het ideale plafond. De vuistregel hierbij is: hoe meer zonlicht, des te meer mogelijkheden. Bij veel zonlicht in de woonkamer kies je afhankelijk van smaak en woonwensen wat het beste bij jouw past.

Als er minder natuurlijk licht in je woonkamer valt, kun je gebruik maken van de optische effecten van verschillende kleuren, texturen en materialen om het gewenste effect te bereiken. Voor een warme en knusse uitstraling kies je voor natuurlijke materialen, warme tinten en een donkere kleur voor het plafond. Om een kamer ruimer te laten lijken maakt je gebruik van koelere tinten en een lichte kleur voor het plafond.

Slaapkamer plafond

In de slaapkamer staat een rustgevende sfeer voorop. Een unieke, persoonlijke optie is het laten bedrukken van een foto naar keuze op het slaapkamer plafond. Zo heb je altijd uitzicht op jouw favoriete, rustgevende foto.

Je kunt ook de slaapkamer omtoveren tot een waarlijk paradijs. Zo kun je gaan slapen onder een sterrenhemel of wakker worden in een wolkenveld. Met dimbare verlichting kun je zelf bepalen bij welke sterkte licht je je het meest comfortabel voelt.

Welke smaak je ook hebt, dit type plafond voor iedereen rustgevend: een akoestisch spanplafond. Een akoestisch spanplafond kan volledig naar wens worden ontworpen en geplaatst, en het grootste voordeel is dat het een geluiddempend effect heeft. Zo heb je (nog) meer rust in jouw slaapkamer.

Badkamer plafond 

In de meest vochtige ruimte van het huis wil je dat het plafond goed bestand is tegen vocht. Met een Plameco spanplafond is de badkamer beschermd tegen vocht, schimmel, algen en bacteriën en dat maakt het plafond duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo zijn er geen zorgen om schimmelplekken of over beschadiging door vocht.

Dit type plafond heeft daarbovenop een geluidsabsorberende eigenschap. Dit houdt in dat het plafond ervoor zorgt dat het geluid wordt opgenomen in plaats van weerkaatst, waardoor je geen galm of echo in de badkamer krijgt en kan genieten van een mooie, rustige plek.

Je kunt de badkamer optisch groter laten lijken door lichte, zachte kleuren te gebruiken en de badkamer goed te verlichten. Als je juist een uniek en stijlvol accent op bijvoorbeeld de badkuip wil leggen, bereik je dat door een plafondverlaging boven het bad te plaatsen.

Keuken plafond

De keuken kan het kroonstuk van het huis zijn, maar heeft ook de eigenschap om het makkelijkst vuil aan te trekken en dus meer onderhoud te vereisen. Jouw plafond keuze kan daar een helpende hand bij zijn.

Om de keuken zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken is overal aan gedacht: Plameco keukenplafonds zijn vochtbestendig, kunnen tegen hoge temperaturen, weren schimmel af en zijn kleurvast. Dankzij al deze eigenschappen is jouw keukenplafond in een handomdraai schoon en vereist geen diepte reinigingen of zwaar onderhoud. Damp vlekken of kringen in het keukenplafond zijn verleden tijd!

Bij een keukenplafond is fijne verlichting essentieel. Tijdens het koken wil je van sterker licht gebruik maken dan wanneer je de keuken sfeervol belicht voor een maaltijd of een drankje. Dimbaar licht is daarbij een uitkomst. Boven het fornuis extra verlichting plaatsen kan ook erg handig zijn.

Zolder met een schuin dak

Het juiste plafond voor een ruimte met een schuin dak kiezen kan best ingewikkeld zijn. Een op maat gemaakt plafond zal altijd naadloos aansluiten op de kamer. Door met verschillende lichtniveaus te werken wordt de diepte van de ruimte geaccentueerd.

Het eerste niveau verlicht de gehele ruimte, terwijl het tweede niveau gekozen plekken en hoeken verlicht.

Een unieke, stijlvolle optie voor een zolder of andere ruimte is een shcuin dak. Met het schuine dak kan je in het ontwerp de geometrische structuur van de kamer benadrukken. Met als resultaat een ruimte dat opzich zelf al een kunstwerk is!

 

Het effect van kleuren en structuren

Met verschillende kleuren, structuren en materialen kun je optisch toveren. Elk materiaal voegt een andere sfeer toe en elke kleur heeft weer een ander effect.

Men stelt vaak dat zwart een kleur is die optisch verkleint, maar zwart doet veel meer. Zwart voegt elegantie toe en brengt een intieme sfeer met zich mee. Een zwart plafond kan een ruimte er zeer chic uit laten zien! Door slechts een deel van het plafond zwart te maken, kan je een gedeelte van de ruimte optisch benadrukken.

Verschillende kleuren in het interieur in combinatie met verschillende tonen licht, maken het verschil in de uitstraling en sfeer van jouw woning. Koele, lichte kleuren creëren afstand en ruimte, terwijl warme kleuren een ruimte op kunnen warmen en een knusse sfeer kunnen geven.

Natuurlijke materialen, zoals hout- en steensoorten, hebben ook de eigenschap om een warm gevoel toe te voegen. Bij een rauw, industrieel interieur past een grove structuur in het plafond. Door materialen en kleuren te combineren en op elkaar af te stemmen kun je  het precieze resultaat dat je wenst verkrijgen.

 

Een harmonieuze akoestiek in huis

Het plafond beslaat de hele woning en speelt daarom een sleutelrol in het balanceren van de akoestiek in huis. Ruimtes zoals de badkamer hebben vaak snel last van een echo, en wellicht wil je het liefst zo veel mogelijk rust en stilte in jouw slaapkamer, woonkamer of werkruimte.

Om dit op te lossen en de ideale akoestiek te realiseren kun je kiezen voor een geluidsabsorberende laag in uw plafond. Die laag zorgt simpelweg voor minder weerkaatsing van geluid en merkbaar meer rust!

 

Nog wat extra tips

  • Voorkom dat je een kamer het ‘box effect’ geeft en geef het plafond een andere kleur dan je muren.
  • Geef een laag plafond een lichte kleur om deze optisch hoger te laten lijken.
  • Een kleine ruimte knus en gezellig maken? Vermijd te veel warme elementen en donkere kleuren. Kies in de plaats voor lichte, zachte kleuren met een warme ondertoon.
  • Wil je een kleurrijke ruimte, maar ook een rustige sfeer? Kies dan verschillende tinten van dezelfde kleur.

 

Uw ideale Plameco plafond

Elk plafond wordt op maat en naar wens gemaakt en zonder overlast in 1 dag geplaatst. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Ben je geïnspireerd geraakt? Neem dan vrijblijvend contact op om jouw wensen te bespreken.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer