Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle Plameco dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 3247 beoordelingen

Hoe maak je thuiswerken zo comfortabel mogelijk?

Veel Nederlanders werken momenteel thuis door het coronavirus. Een situatie die vrij plotseling is ontstaan en waar we voorlopig nog wel in zitten. De eettafel wordt daarom vaak gebruikt als tijdelijk bureau, maar hoe kun je je thuiswerkplek zo comfortabel mogelijk maken in deze periode? 

 

Creëer een plek die alleen bedoeld is om te werken

Lekker op de bank voor de tv met je laptop of op bed klinkt als de ideale werkplek, maar dat is het zeker niet. Je bent snel afgeleid en je hebt niet de juiste houding om een aantal uur achter elkaar te werken. Maak van de logeerkamer of de zolder een tijdelijk kantoor en je hebt de perfecte werkplek! Is het niet mogelijk om een hele ruimte om te toveren tot kantoor? Kijk dan naar een plek in huis waar je niet zoveel wordt afgeleid en waar je in ieder geval een werkblad en een goede stoel kwijt kunt. 

 

De juiste meubels

Als je een aantal uur per dag op dezelfde plek zit, is het belangrijk een ruim bureau en een goed afgestelde bureaustoel te hebben. Het beste is dat je bureau of werkblad op ongeveer 75 centimeter hoogte staat. Daarnaast is het belangrijk dat je al je spullen kwijt kunt op het werkblad, zonder dat het overvol is. Dit geeft je meer rust en een betere concentratie tijdens het werken.

Een goede zithouding is ook erg belangrijk tijdens het werken. Heb je dit niet, dan kun je al snel last krijgen van je rug, nek of armen. Zorg daarom voor een goede bureaustoel. Een goede bureaustoel is comfortabel en in hoogte verstelbaar. Daarnaast heeft het armleuningen die net zo hoog staan als je werkblad. Hierdoor worden je armen het minst belast. 

 

Opbergen geeft je rust en ruimte

De grens tussen werk en privé wordt tijdens het thuiswerken snel wat vager. Je werkt tussen de spelende kinderen en voor je het weet gaat er een beker drinken over je belangrijke papieren of gaat de hond er met de papieren vandoor. Daarom is het belangrijk om een plek te hebben waar je je werkspullen kunt opbergen. Een goed georganiseerde kastindeling geeft je weer wat meer rust tijdens deze onzekere tijd. 

 

Verlichting en daglicht

Goede verlichting is erg belangrijk voor een werkplek. Te veel kunstmatig licht is niet prettig, maar te weinig licht ook zeker niet. Beide kunnen zorgen voor vermoeide ogen of hoofdpijn. Het is belangrijk dat je verlichting hebt waar je niet recht inkijkt. Denk hierbij aan een plafondlamp of spots. Om de ideale verlichting in te stellen op jouw werkplek, is het handig om verlichting te hebben die je kunt dimmen en waarbij je de kleurtemperatuur kunt instellen. Je kunt zelf op zoek gaan naar de lichtkleur die voor jou het beste werkt. 

 

Het is ook van belang dat je een werkplek hebt waar daglicht binnenkomt. Ons lichaam is namelijk gewend aan daglicht. Het voorziet ons van de nodige vitamines en heeft een positief effect op ons bioritme. Zorg hierbij wel voor een goed balans. Als de zon te fel in je gezicht of op je beeldscherm schijnt, is het ook niet prettig werken. Je kunt dit eenvoudig regelen met gordijnen of jaloezieën. 

Plameco kan je helpen de juiste verlichting in een ruimte in te stellen. De spots plaatsen we precies op de plek in het plafond waar jij je wilt en we zullen je helpen een optimaal lichtplan samen te stellen, afgestemd op de ruimte. Wil je hierover vrijblijvend advies? Plan direct een afspraak in met een van de Plameco adviseurs. Door de huidige omstandigheden rondom het coronavirus is het nu ook mogelijk om telefonisch/online advies te ontvangen van onze adviseurs. 

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer