Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Hoe hang je een spanplafond in de woonkamer? 5 stappen

Ben je wel eens een woonkamer binnengelopen waar je meteen dat wauw-gevoel van kreeg? Een mooie inrichting, prachtige lichtinval of uitgesproken kleuraccenten kunnen een woonkamer echt naar een hoger niveau tillen. Ook een mooi plafond kan jouw gasten jaloers maken. Het is misschien niet het eerste wat opvalt, maar het juiste plafond brengt een woonkamer helemaal samen. 

Als je op zoek gaat naar een nieuw plafond voor in je woonkamer, zul je al snel de voordelen van een spanplafond tegenkomen. Het kan echter spannend zijn om voor een spanplafond te kiezen. Hoe hang je zo’n ding bijvoorbeeld op? Lees snel verder, want in deze blog leggen we het uit.


1. Plannen 

Zoals bijna elke klus in huis, begint het ophangen van een spanplafond met een goede voorbereiding. Dat betekent plannen. Een spanplafond wordt altijd op maat gemaakt, dus je moet precies weten wat je wilt. Hoe groot moet het spanplafond worden? Wat voor verlichting wil je ophangen en waar je plaats je deze? En zijn er misschien nog andere zaken in je plafond geïnstalleerd waar je rekening mee moet houden, zoals een afzuigkap of een airconditioning? 

 

Dit teken je allemaal uit in een handige plattegrond. Zo wordt het voor jezelf duidelijk wat je nu precies nodig gaat hebben. Weet je niet precies waarin je allemaal rekening moet houden in je tekening? Schakel dan in een vroeg stadium al de hulp van een specialist in Dan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. 

 

2. Spanplafond uitkiezen 

Nu je precies weet wat je nodig hebt en de randvoorwaarden duidelijk zijn, is het tijd om te kijken wat je wilt. Er moet natuurlijk nagedacht worden over de kleur en de afwerking. Wil je een neutrale of opvallende kleur? En matte afwerking, of toch hoogglans? Het geavanceerde materiaal waarin spanplafonds van gemaakt zijn bieden veel mogelijkheden. Er is dus altijd wel een spanplafond te vinden dat jouw woonkamer helemaal afmaakt. 

 

 

3. Bestellen 

Vervolgens is het moment aangebroken om je spanplafond te bestellen. Een aankoop voor in huis is natuurlijk altijd spannend, maar als het goed is weet je op dit punt precies wat je wilt. Het is aan te raden om je spanplafond samen met een specialist te bestellen. Kom bijvoorbeeld eens lang bij een van de filialen van Plameco. Hier helpen onze experts je graag met de laatste stappen. Zij hebben de nodige kennis in huis en denken ook aan alle kleine details. Zo kun je vol zekerheid je bestelling plaatsen.   

 

4. Monteurs zoeken 

We kunnen je geruststellen: als je een spanplafond van Plameco bestelt, wordt deze niet voor je deur neergelegd door een bezorger met de tekst “veel succes ermee”. Het plaatsen van een spanplafond in een woonkamer is een taak die je het beste kan overlaten aan de specialisten. Daarom komen onze ervaren monteurs jouw spanplafond altijd in jouw woonkamer ophangen. Het enige wat jij hoeft te doen is ze even wat koffie aanbieden. 

 

 

5. Genieten

Je plafond kan al binnen één dag geplaatst zijn. Je kunt dus snel door naar de laatste stap. Dat is ook direct de leukste stap: het genieten. Zodra je spanplafond in je woonkamer hangt, geniet je van alle voordelen die zo’n plafond met zich meebrengt. Van het eenvoudige schoonmaken en de vochtbestendigheid, tot het strakke ontwerp. Nu heeft jouw woonkamer ook dat echte wauw-gevoel.

 

Spanplafond kopen bij Plameco

Bij Plameco helpen we je in het complete proces van het plaatsen van een spanplafond. Van het uittekenen van je nieuwe plafond, tot het ophangen in je woonkamer. Wil jij ook snel genieten van de voordelen die een spanplafond in de woonkamer te bieden heeft? Neem dan contact met ons op, of vraag de gratis brochure aan en ontdek wat er bij jou thuis mogelijk is.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer