Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Overleef Blue Monday met deze 5 interieurtips

Blue Monday is zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar. In 2021 valt Blue Monday op 18 januari. Moeten we die dag dan maar neerslachtig en somber zijn? Nee hoor! Wij geven je 5 interieurtips waarmee jij van Blue Monday juist een vrolijke dag maakt. 

 

De combinatie van donkere dagen, kou, mislukte goede voornemens en het begin van de werkweek zouden Blue Monday de slechtste dag van het jaar maken. Maar het wetenschappelijke bewijs voor Blue Monday is ver te zoeken. Hoe jij deze maandag ook beleeft, met deze 5 interieurtips maak je hem een stukje mooier.

 

1. Decoreer je huis met planten 

Planten lijken populairder dan ooit. Nu thuiswerken en binnen blijven voor veel mensen de norm is, fleuren we ons huis graag op met een paar extra plantenvrienden. En dat is maar goed ook. Planten kunnen namelijk een heel positief effect op ons humeur hebben. 

 

Een natuurlijke omgeving zorgt voor minder tekenen van depressie, een betere stemming, minder nervositeit en zelfs een beter geheugen. Dat hebben onderzoekers keer op keer aangetoond. De natuur in huis halen is dan ook één van de beste manieren om de somberheid buiten de deur te houden.

 

Vervang de uitgedroogde kerstboom op Blue Monday daarom met een paar mooie, groene kamerplanten. Geen groene vingers? Bestel dan een sanseveria, vetplant, pannenkoekplant of cactus. Daar kan zelfs de beginnend plantenhouder lang van genieten.  

 

2. Laat zoveel mogelijk daglicht binnen

Ook daglicht heeft een positief effect op onze mentale gezondheid. Natuurlijk kan je van het daglicht genieten door een frisse winterwandeling te maken. Maar om Blue Monday (en alle andere sombere dagen) écht goed door te komen moet je ook proberen zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten. 

 

 

Ook binnenshuis heeft daglicht namelijk een grote impact op hoe goed we ons voelen. Onderzoekers aan de universiteiten van Chicago en Illinois ontdekten bijvoorbeeld dat kantoormedewerkers die veel daglicht in hun kantoor krijgen veel beter presteren dan werknemers met een raamloos kantoor. En dat niet alleen, ook buiten het werk om voelden de mensen die in daglicht werkten zich veel beter. 

 

Maar laten we eerlijk zijn: grote ramen en af en toe een wandeling maken, zijn bij lange na niet genoeg om te voldoen aan onze behoefte aan zonlicht. Daarom heeft Plameco de oplossing. De integratie van daglichtlampen in Plameco plafonds brengt de zon bij je in huis.

 

Daglichtlampen hebben een positief effect op onze hormonale balans, omdat ze de productie van melatonine (het slaaphormoon) afremmen en de omzetting ervan in serotonine (het gelukshormoon) bevorderen. Het resultaat? We hebben meer energie, een vrolijker humeur en we slapen beter. Vaarwel winterblues! 

 

Meer informatie over de mogelijkheden van daglicht in spanplafonds vind je op onze website.

 

3. Voeg kleur toe aan je interieur 

Architecten, interieurdesigners, logo-ontwerpers, designers en kunstenaars zijn altijd heel erg veel met kleur bezig. Waarom? Omdat kleuren sterke emoties kunnen oproepen en ons gevoel (zonder dat we het doorhebben) kunnen beïnvloeden. De juiste kleuren kunnen je dus helpen Blue Monday te overleven. 

 

Zo kunnen oranje en geel je een optimistisch, blij en opgewekt gevoel geven. Blauw en groen zorgen daarentegen voor rust en kalmte. En volgens de experts geeft roze je een fris, comfortabel gevoel. Genoeg kleuren dus om mee te experimenteren. Maar pas op: te veel felle kleuren kunnen juist voor extra stress zorgen. 

 

 

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om wat kleur toe te voegen aan je interieur. Je kan de muren schilderen of een paar meubels vervangen. Wat dacht je van een oranje bank met gele kussens? Of een lichtblauwe plantenpot voor je nieuwe kamerplant? Of denk een out of the box en geef je plafond een originele kleur. De spanplafonds van Plameco bieden je daarvoor veel opties. 

 
4. Ontspan met geuren 

Al onze zintuigen spelen een rol in hoe we ons voelen. Ook onze reuk. Geuren kunnen dan ook een bijzonder positief effect hebben op onze stemming. Door je je interieur aan te vullen met geurkaarsen, geurstokjes en natuurlijke geuren houd jij de negatieve gevoelens wat makkelijker buiten de deur.

 

Maar welke geuren hebben het meest positieve effect? Volgens onderzoekers aan Stanford University verschilt dit per persoon. Maar bij de meeste mensen zorgt de geur van sinaasappel voor meer kalmte en minder stress. En ook lavendel en ylang-ylang werken stressverlagend. 

 

Maar even los van wat de experts zeggen: een geur waar jij blij van wordt doet het natuurlijk altijd goed. Haal dus geuren in huis die jou ontspannen, of waar je een fijne herinnering bij hebt. Daar heb je ook na Blue Monday nog lang plezier van.

 

5. Zorg voor een comfortabele temperatuur 

Onze laatste tip om Blue Monday mee te overleven: zorg voor een lekkere temperatuur in huis. Dit heeft niet zoveel met psychologie te maken, maar alles met comfort. En laten we eerlijk zijn: als je comfortabel bent voel je je bijna automatisch beter, toch? 

 

Er zijn natuurlijk veel manieren om in de koude wintermaanden de temperatuur in huis comfortabel in huis te halen. Zet de kachel bijvoorbeeld wat hoger. Of nog beter: de open haard. Je kan ook op zoek gaan naar wat lekkere zachte dekens voor op de bank. Want voor je het weet is Blue Monday alweer voorbij. En dan kan je ‘s avonds lekker tot rust komen onder je dekentje.  

 

Spanplafonds van Plameco

Blue Monday of niet, met deze interieurtips maak jij van je huis een plek om tot rust te komen en je goed te voelen. De spanplafonds van Plameco kunnen daarbij helpen. Zo zijn onze plafonds in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Bovendien zijn onze spanplafonds binnen een dag geplaatst en hebben ze weinig onderhoud nodig. Dat geeft natuurlijk ook een goed gevoel.

 

Wil je weten hoe de spanplafonds van Plameco van jouw huis een prettigere plek kunnen maken? Kijk dan eens rond op onze website, of vraag de gratis brochure aan. Je kan ook een afspraak maken voor telefonisch of online advies. Dan helpt een van onze experts je verder.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer