Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Aflevering 3: Mooier wonen met akoestische plafonds van Plameco

In de Mooier woonmagazine videoserie reist Esmay door Nederland om de verschillende opties van Plameco plafonds te ontdekken. Bij elke aflevering hoort een blog met extra informatie en verdieping. In deze blog duiken we dieper in aflevering 3: akoestiek.  

 

 

Akoestische oplossingen van Plameco 

Een goede akoestiek in huis is belangrijker dan je denkt. Toch is de akoestiek in moderne huizen steeds slechter. We halen steeds meer harde materialen in huis. Denk bijvoorbeeld aan een vloer van pvc of gegoten beton, een grote raampartij, of een strak keukenblad van marmer of een ander soort steen. 

 

Al deze materialen kaatsen geluid terug de ruimte in. Dat zorgt voor galm. En dat kan heel vervelend zijn. Als een huis dan ook nog eens weinig zachte materialen - vloerkleden, gordijnen, stoffen meubels - heeft, wordt de galm alleen nog maar erger. In grote ruimtes kan er zelfs een echo ontstaan.  

 

 

Gelukkig bieden de spanplafonds van Plameco een oplossing. Er kan namelijk een akoestische laag achter het plafond worden geplaatst. Deze laag is gemaakt van geluidsabsorberend materiaal. Daarmee wordt het geluid tot wel 90% minder weerkaatst. Van die laag zie je niets, maar je hoort het verschil direct. 

 

De voordelen van goede akoestiek in huis

Een geluidsabsorberende laag zorgt voor een betere akoestiek. Dat levert veel voordelen op. Een slechte akoestiek zorgt er namelijk voor dat geluiden nagalmen en onrustig klinken. Gesprekken kunnen daardoor lastig verstaanbaar worden. En ook het geluid van de televisie, radio en geluidsinstallatie kan rommelig en slecht verstaanbaar worden. Een akoestisch plafond verhelpt die problemen.

In aflevering 3 van de Mooier woonmagazine videoserie zien we bijvoorbeeld Theo, die dankzij een akoestisch plafond van Plameco de perfecte akoestiek voor zijn piano heeft. Maar een goede akoestiek kan ook in andere situaties voor een betere concentratie en voor meer woongenot zorgen.  

 

Goede akoestiek in elke ruimte 

Een goede akoestiek is altijd fijn. Vooral in de woonkamer kan een geluidsabsorberende laag veel voordeel opleveren. Zo blijft elk gesprek goed te volgen, zelfs als er veel visite is en er muziek aanstaat. Maar ook in andere ruimtes kunnen de akoestische oplossingen van Plameco fijn zijn. Wat dacht je van de keuken, waarin het ook vaak gezellig kan worden? Of een speciale muziek- of entertainment-kamer als je die hebt. En aangezien een goede akoestiek de concentratie verbetert, komt een akoestisch plafond ook goed van pas in werkruimtes. Zowel thuis als op kantoor kan een goede akoestiek het werkplezier en de efficiëntie verbeteren. 

Met de akoestische oplossingen van Plameco is dat allemaal binnen handbereik.

 

Meer Mooier woonmagazine

In de Mooier woonmagazine videoserie komen nog veel meer interessante onderwerpen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de opties voor de kleur en verlichting van een Plameco plafond. Meer opties ontdekken? Bekijk dan de Mooier woonmagazine-pagina op onze website
 

En wil jij ook mooier wonen? Vraag dan de gratis brochure aan. Of maak een afspraak voor online of telefonisch advies met een Plameco-expert. Je bent ook welkom in een van onze showrooms, dan laten we je horen wat voor verschil een akoestisch plafond maakt. 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer