Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

5 tips om de Oktoberfest-sfeer in huis te halen

Corona legt alle grote evenementen lam. Ook het geliefde Oktoberfest ontkomt daar niet aan. Maar we hebben al genoeg getreurd dit jaar. Van Oktoberfest 2020 gaan we gewoon een feest maken! In deze blog geven wij je 5 tips waarmee jij de sfeer van het Oktoberfest op een veilige manier in huis haalt. 

 

Haal Oktoberfest in huis: 5 tips

De coronamaatregelen leggen ook beperkingen op feestjes in eigen huis. Als we volgend jaar weer echt Oktoberfest willen vieren moeten we ons aan die maatregelen houden. Maar met een beetje creativiteit kunnen we ook in Oktober 2020 een feestje bouwen. Met deze 5 tips vier jij een veilig, gezellig en geslaagd Oktoberfest. 


1. Een livestream op het grote scherm

Dat er geen massale fysieke evenementen zijn, betekent gelukkig niet dat er geen feest gevierd wordt. Veel organisatoren van Oktoberfesten in Duitsland en daarbuiten zoeken naar innovatieve manieren om het alsnog gezellig te maken. De populairste manier: een livestream. 

 

Zoek daarom een fijne livestream om te kijken en zet ‘m op het grote scherm. Je kunt je laptop aansluiten op je tv, of een beamer in huis halen. Dan kan je optimaal van het digitale feest genieten. Heb jij geen beeld nodig? Dan kun je altijd nog een Oktoberfest playlist of cd aanzetten.

 

Zet ondertussen op een klein scherm - zoals je telefoon - een video call met je vrienden aan. Dan haal je samen het maximale uit Oktoberfest 2020.  

 

2. Sfeervolle verlichting 

Iedereen die wel eens bij een Oktoberfest is geweest, weet dat er altijd een sfeertje gebouwd wordt met de verlichting. Zeker in de avond. Nu wordt het lastig om zo’n complete lichtshow in huis te halen. Maar ook in je eigen huis of tuin kan je sfeervolle verlichting plaatsen.
Buiten kun je bijvoorbeeld tuinlampjes of lantaarns ophangen. Binnen kun je met dimbaar licht, ledstrips en RGB licht veel kanten op. Er is veel mogelijk wat betreft plafondverlichting, zeker wanneer je een spanplafond in huis laat plaatsen.

 

 

3. Biertafel huren

Zonder biertafel geen Oktoberfest. Voor de echte Oktoberfest-sfeer haal je dan ook een biertafel in huis. Er zijn partijen die de lange tafels per dag of per uur verhuren. Als je genoeg ruimte hebt, kan je met zo’n tafel in de tuin of in huis het gevoel van een grote Oktoberfest tent enigszins nabootsen. Bovendien kan je aan dit soort tafels prima afstand van elkaar houden. Ideaal.

 

4. Goed geluid

Country Road, Sweet Caroline, Ein Prosit en Live is Life: stuk voor stuk echte Oktoberfest-lijfliederen. Als die op de livestream of in je playlist voorbij komen wil je natuurlijk geweldig geluid hebben. Investeren in een goed geluidssysteem is dan ook aan te raden. 

 

 

Je kunt een paar luidsprekers kopen of huren voor de beste kwaliteit. Als je een verlaagd plafond laat plaatsen kun je er zelfs voor kiezen om luidsprekers van hoge kwaliteit achter het plafond te installeren. Dan kun je tijdens Oktoberfest en elk volgend feest genieten van super goed geluid zonder speakers in het zicht te hebben.

 

5. Bier en snacks 

De livestream en het licht staan aan, de biertafels staan klaar en de muziek knalt uit de luidsprekers. Maar er mist nog iets… Natuurlijk, het bier! Oktoberfest is het moment om te genieten van goed bier. Dat hoeft dankzij corona niet anders te zijn. Haal wat pullen in huis en koop het Duitse bierschap van je lokale supermarkt leeg.

 

Houd nog wat ruimte over in je koelkast voor deeg en worstjes. Daar kun je tijdens je thuisviering pretzels en bratwurst van maken. Een betere aanvulling op je sfeervolle Oktoberfest in huis kunnen wij niet bedenken. Prost!

 

Spanplafond kopen bij Plameco

Een spanplafond van Plameco kan bijdrage aan die gezellige Oktoberfest-sfeer in huis. Er zijn veel opties wat betreft sfeerverlichting en in sommige gevallen kun je zelfs luidsprekers achter het plafond wegwerken. Wil jij weten welke opties er allemaal zijn in jouw huis? Nodig dan een expert van Plameco uit. Die kan na een huisbezoek vrijblijvend advies geven. Je kunt ook de gratis brochure aanvragen, of een afspraak inplannen voor telefonisch of online advies.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer