Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

10 tips voor het kiezen van passende slaapkamer verlichting

U komt in bed tot rust tijdens het slapen, bekijkt in de spiegel de outfit van vandaag en leest voor het slapen gaan een paar bladzijden in uw boek. Drie verschillende situaties die om verschillende verlichting vragen. Maar welke verlichting is het beste voor uw slaapkamer? In deze blog leest u tips voor uw slaapkamer verlichting.

10 tips voor uw slaapkamer verlichting

De keuze voor de verlichting in de slaapkamer hangt af van een aantal factoren. De verlichting dient niet alleen de kamer te verlichten, het moet ook bij het interieur van de kamer passen. Wij geven tien tips voor de verlichting in jouw slaapkamer.

 

1. Creëer symmetrie

Licht is een bron om rust te creëren in de slaapkamer. Door twee wandlampen of losse lampen op het nachtkastje naast het bed te zetten, creëer je symmetrie. Door de symmetrische uitstraling straalt de ruimte rust uit. De symmetrie kun je verder accentueren door bijvoorbeeld meerdere kussens op het bed te leggen of een schilderij op te hangen boven het bed.

Met twee lampen naast het bed creëer je niet alleen symmetrie, ze zijn ook nog eens functioneel. Je kunt namelijk, zonder jouw partner te storen, het licht aandoen voor het lezen van een boek of als u vroeg uit bed moet.

 

2. Benadruk foto's en schilderijen

Heb je nog foto’s van dierbaren of heb je mooie schilderijen in de slaapkamer hangen? Dan kun je deze benadrukken met een tafel- of vloerlamp. Zeker als je kiest voor een dimbare lamp, kun jeelke avond kiezen welke sfeer je in jouw kamer wilt brengen. Geef je een rondleiding door het huis? Dan kunt je de lichten fel aanzetten en de aandacht volledig op de foto of het schilderij brengen. Ga je een avondje televisie kijken in bed? Dan kun je de kamer gezellig maken met gedempt licht.

 

3. Licht in je meubels

Heb je wel eens overwogen om licht in de binnenkant van de kledingkast te plaatsen? Niet alleen geeft het een mooi beeld in de kamer, ook is het handig wanneer je kleding wilt uitzoeken en niet de slaapkamer verlichting aan wilt doen om vervolgens je partner wakker te maken.

Als je een bureau op de kamer hebt, kun je ervoor kiezen om spotjes in de meubel boven het bureau te plaatsen. Op deze manier hoef je geen extra lampen neer te zetten om ervoor te zorgen dat je het werk goed kunt uitvoeren.

 

4. Gekleurd licht

Geef je slaapkamer extra sfeer door gebruik te maken van gekleurd licht. Heb je een fotoplafond van een bosrijke omgeving? Dan kun je met zacht groen licht een extra dimensie aan de bossfeer geven. Heb je een afbeelding van een golvende zee en een uitgestrekt strand? Dan komt met oceaan blauw licht de zee nog meer naar voren.

 

5. Verlichting achter het plafond

Het is bij ons ook mogelijk om een plafond te laten plaatsen dat lichtdoorlatend is. Onze translucente plafonds hebben een lichtbron achter het plafond, waardoor je jouw slaapkamer verlicht, zonder dat de verlichting te zien is. Deze vorm van verlichting is mogelijk met een normaal plafond, maar ook met een fotoplafond. De plafondverlichting in combinatie met een fotoplafond geeft gegarandeerd een extra dimensie aan de slaapkamer.

Denk bij een fotoplafond met een lichtdoorlatend plafond aan een afbeelding van bomen, met het natuurlijke licht dat door de bomen schijnt of aan een sterrenhemel waarbij het licht uit de sterren komt.

 

6. Extra veel licht

Extra licht met één slaapkamer lamp? Dat kan. Voor extra licht heb je namelijk geen extra verlichting nodig. Door simpelweg een grote spiegel in de kamer te plaatsen, weerkaatst het licht terug de kamer in. Zo kun je met weinig lichtbronnen toch voor veel licht zorgen.

 

7. Grote lampen op je nachtkast

In Amerika en Nederland is de trend ontstaan dat de lampen naast het bed de belangrijkste lichtbronnen in de slaapkamer zijn. De laatste jaren is het in andere Europese landen ook populair geworden. Doordat deze lampen het meest gebruikt worden, is het een goede optie om voor grote lampen te kiezen. De plafondlamp hoeft in dit geval niet op te vallen.

 

8. Rondom verlichting in het plafond

Heb je geen behoefte aan hanglampen of andere lampen die veel opvallen, kies dan voor verlichting die rondom in het plafond mooi afgewerkt is. Wij hebben zelfs speciale, lichtdoorlatende profielen die extra veel sfeer in de kamer brengen. Zo kun je op een speciale manier voldoende licht creëren. In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een plafond met rondom LED-verlichting.

 

9. Kroonluchter in modern interieur

De plafondlamp dient bij deze tip juist wél op te vallen! De meeste slaapkamers zijn tegenwoordig op een moderne manier ingericht. Door in dit interieur een kroonluchter op te hangen, creëer je de perfecte samenhang tussen de moderne en de authentieke stijl.

 

10 Lage hanglampen

Nog een tip om de verlichting naast je bed stijlvol in te richten; maak gebruik van hanglampen. Door de hanglampen op de plek te hangen waar eigenlijk het bedlampke zou komen, krijgt je slaapkamer een chique uitstraling.

 

Genoeg inspiratie opgedaan?

Hopelijk heb je met deze tips voor slaapkamer verlichting ideeën op kunnen doen voor je eigen slaapkamer. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze fotoplafonds, plafondverlichting of andere lichtmogelijkheden? Dan kun je de pagina’s bekijken, contact met ons opnemen of onze gratis brochure aanvragen.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer