Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Welke plafondversiering past bij mijn plafond?

We zeggen het wel vaker bij Plameco, maar de tijd dat een plafond alleen strak en wit ‘moet’ zijn, is toch echt voorbij. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om uw plafond een spannend uiterlijk te geven of om de sfeer van jouw huis te bepalen. Maar hoe weet je welke plafondversiering het beste bij jouw plafond en de hele ruimte past?

Om dit te kunnen bepalen is het handig om een aantal vaste stappen te doorlopen. In deze blog beschrijven we deze verschillende stappen. Ook wijden we uit over de verschillende mogelijkheden voor plafondversiering. We hopen jou met deze blog te inspireren! Vragen over plafondversiering of het laten plaatsen van een mooi plafond? Laat het ons weten, we helpen je graag!

-afbeelding-

Stap 1: bepaal de sfeer en het karakter van uw huis

In eerste instantie is het goed om te weten welke sfeer je een ruimte wilt meegeven. Kijk daarbij niet alleen naar wat je leuk vindt, maar ook naar het karakter van jouw woning. Woon je in een statig herenhuis uit 1920, dan past een klassieke uitstraling beter dan een super strak en hyper modern interieur. Andersom zul je in een hippe loft in een drukke stad, ook geen landelijke elementen in je huis brengen die bij een woonboerderij op de Veluwe passen.

Natuurlijk is uw eigen smaak leidend. Dus wil je een hippe loft voorzien van een landelijk interieur? Doe dat vooral. Vaak komen dit soort trendbreuken echter niet voor, omdat een goed op het karakter van het huis afgestemd plafond de algehele uitstraling van het huis alleen maar kan bevorderen. Mensen voelen zich vaak het prettigst in een huis karakter, waar de elementen goed op elkaar zijn afgestemd. Ook het plafond is daar een niet te missen onderdeel van.  

Stap 2: kies een materiaal voor uw plafond

Van welk materiaal wil je het plafond maken? De makkelijkste manier is gips. Dit kun je relatief eenvoudig zelf aanbrengen, past bij iedere stijl en kun je in elke kleur verven die je wilt. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van kurk of hout voor een natuurlijk, warm effect, of aluminium voor een moderne uitstraling? Of misschien wel een kunststof doek die over jouw huidige plafond wordt gespannen?

Veel mensen gaan er vanuit dat een plafond standaard wit en van gips is, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn talloze materialen te gebruiken voor de constructie van jouw plafond. Bij het maken van deze keuze kun je het beste kijken naar hoe je de rest van de ruimte in gaat richten. Zo past een houten plafond heel goed bij een landelijke look en is een doek in kleur meer geschikt voor een hippe inrichting.

Heel moeilijk hoef je het jezelf gelukkig niet te maken. Een simpel spanplafond met een witte kleur past immers bijna overal bij. Je kunt het plafond vervolgens een extra touch geven door het toevoegen van plafondversieringen die goed aansluiten bij de rest van de inrichting. Verder in deze blog gaan we hier nog dieper op in.

Stap 3: maak uw plafond compleet met plafondversiering

De laatste stap is om te kijken welke plafondversiering je wilt in jouw huis. Plafondversiering kan een plafond helemaal afmaken. Steeds meer mensen ontdekken verschillende vormen van plafondversiering en zijn er erg enthousiast over, net als wij! We geven je drie tips voor plafondversiering, zodat je ook jouw saaie plafond gedag kunt zeggen:

1. SIERLIJSTEN EN ORNAMENTEN

Bij sierlijsten en ornamenten denken de meeste mensen toch gelijk aan een klassieke of landelijke uitstraling. Dat kan, maar hoeft niet. Tegenwoordig zijn er ook strakke lijsten en koven die passen bij een modern interieur. Kies voor moderne kleuren en simpele patronen. Ga ook niet helemaal los met de sierlijsten, in een modern interieur staat bescheiden versiering vaak beter. Jouw inrichting moet uiteindelijk wel een geheel vormen!

Wanneer je gaat voor een landelijke uitstraling zijn sierlijsten en ornamenten natuurlijk nog steeds uiterst geschikt. Ze kunnen de ruimte een elegante en zelfs chique uitstraling geven. Zeker in combinatie met bijvoorbeeld de kleur goud kan een heel deftig resultaat worden gerealiseerd. Maar deze decoraties zijn natuurlijk in alle verkleuren verkrijgbaar. Je kunt het dan geheel naar eigen wens afstemmen op je eigen smaak.

2. VERLICHTING

Verlichting is een belangrijk onderdeel van de ruimte. Een lichtplan kan helpen om te bepalen wat voor soort licht op welke punten moet worden geplaatst. Zo kun je bijvoorbeeld met spots bepaalde elementen extra benadrukken, zorgt een kroonluchter voor de nodige sfeer en een uplighter voor een mooie weerkaatsing van het licht op het plafond.

Bij Plameco hebben we de expertise in huis om een gedetailleerd lichtplan op te stellen voor jouw woning. Ben je bovendien op zoek naar gave lichteffecten? Dankzij onze samenwerking met Swarovski kunnen we unieke verlichting- en plafond combinaties maken. Zij maken voor ons speciale verlichting met Swarovski kristallen die we vervolgens verwerken in onze plafonds.

Een lichtplan is simpel gezegd een plan met de te installeren verlichting in een ruimte. Het is een gedetailleerde plattegrond die aangeeft welke objecten er in een ruimte zijn en hoe de verlichting hier ingepast kan worden. Een goed lichtplan zorgt ervoor dat men gestructureerd te werk kan gaan bij het installeren van de verlichting.

3. AFBEELDING ALS PLAFONDVERSIERING

Wil je een écht bijzonder plafond, dan kun je er ook voor kiezen om een afbeelding in jouw plafond te verwerken. Dat kan op verschillende manieren, zoals een afbeelding afdrukken op een kunststof doek of het gebruik van een lichtbak. Zorg wel dat de afbeeldingen die je gebruikt een connectie hebben met de rest van de ruimte of de omgeving. Zo kun je ervoor zorgen dat de verschillende elementen van uw inrichting straks goed met elkaar in harmonie is.

Zo kun je bijvoorbeeld een motief gebruiken dat ook in de meubels is verwerkt, een rustgevende lucht met wolken of een stoere skyline van de stad waar je woont. Voor welke plafondversiering je ook kiest, Plameco kan u helpen om het plafond van jouw dromen te creëren. Alles is mogelijk! Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

In deze blog hebben we drie stappen besproken die je kunnen helpen bij het kiezen van mooie plafondversiering. De eerste stap was het bepalen van de sfeer en het karakter van uw huis, de tweede stap ging over het kiezen van materiaal voor het plafond en de derde stap ging over de verschillende mogelijkheden voor plafondversiering. Hopelijk hebben we je met deze blog kunnen inspireren!

4. PLAFONDPLATEN

Veel plafonds zijn geheel wit en hebben daardoor een saaie uitstraling. Met plafondversiering is het mogelijk om een plafond net dat beetje extra te geven. Maar misschien wil je jouw plafond er wel echt uit laten springen door het met verschillende kleuren te werken? Ook dit is mogelijk! Het plaatsen van plafondplaten is hiervoor de beste en makkelijkste oplossing.

Plafondplaten zijn platen, vaak gemaakt van polystyreen, die u heel eenvoudig aan uw plafond kunt bevestigen. Ze zijn in verschillende maten en kleuren te krijgen, waardoor u het plafond geheel naar eigen smaak in kunt richten. Het plaatsen van plafondplaten is een stuk simpeler dan het schilderen van een plafond. 

Stap 4: Stem de rest van de inrichting af

Een mooi plafond is supergaaf en kan een echte blikvanger zijn. Maar het maakt, net als alle andere elementen in een huis, deel uit van een groter geheel. Daarom is het belangrijk om na het plaatsen van een mooi plafond te kijken naar de inrichting van de rest van de ruimte. Past alles wel bij elkaar? Zijn er nog goede aanpassingen die gedaan kunnen worden? Dit zijn voorbeelden van vragen die je jezelf kunt stellen.

Om van de hele inrichting van een ruimte een geheel te maken, dienen alle afzonderlijke elementen op elkaar te worden afgestemd. Je wilt natuurlijk dat het nieuwe plafond de blikvanger van de ruimte wordt, daarom is het een goed idee om te kijken naar de rest van de meubelen en inrichting. Denk hierbij aan de bank, de gordijnen, de vloer en ook de eetkamer met bijbehorende stoelen.

Vooral kleur speelt een belangrijke rol bij het afstemmen van een interieur. Wanneer je alles dezelfde kleur geeft, wordt het geheel een saaie boel. Het is daarom beter om je te richten op een bepaalde kleurencombinatie. Vaak wordt er gekozen voor twee of drie kleuren die in alle elementen van de inrichting terug te vinden zijn. Bruin en grijs gaan bijvoorbeeld goed samen en ook wit en zwart, als twee contrasterende kleuren, doen het goed.

Naast de kleur is het ook goed om te kijken naar de materialen die aanwezig zijn in een ruimte. Het is mogelijk om meerdere materialen met elkaar te combineren, maar dit geeft niet altijd het beste resultaat. Een houten eettafel en een zwarte leren bank gaan niet zo goed samen, terwijl een bank van stof in bijvoorbeeld grijs een stuk beter staat. Het is ook een kwestie van persoonlijke smaak en proberen. Wees dus niet bang om te experimenteren, misschien kom je wel tot hele verrassende resultaten!

Plafondversiering van Plameco

Plameco is expert op het gebied van plafonds. Wij kunnen je niet alleen helpen met een standaard plafond, maar ook met bijvoorbeeld de verlichting of de akoestiek van de ruimte. Wij bieden een totaaloplossing van hoge kwaliteit en zijn gespecialiseerd in het plaatsen van spanplafonds. Dit is een plafond dat onder het bestaande plafond gespannen wordt.

Ook voor mooi plafondversiering ben je bij Plameco aan het juiste adres. Zo kunnen we jouw plafond voorzien van moderne verlichting, sierlijsten en ornamenten of zelfs een levensechte afbeelding. De mogelijkheden zijn eindeloos. De experts van Plameco helpen je graag bij de realisatie van het plafond van jouw dromen!

Benieuwd geworden naar onze producten en werkwijze? Bekijk dan even onze website, waar alle informatie uitgebreid beschreven staat. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan een Plameco-vakbedrijf. We helpen je graag met het realiseren van een nieuw plafond! Op deze pagina kun je een vakbedrijf bij jou in de buurt vinden!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer