Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Welke kleur plafond heeft welk effect op uw interieur?

De kleur van de muren en het plafond in de woonruimte heeft een enorm effect op de sfeer in de kamer. Het kan het geheel bijeenbrengen en een prachtig compleet gevoel creëren. Maar soms zijn de muren en vooral het plafond wat saai en doet dit af aan het geheel. Om het belang van kleur aan het plafond in te zien, delen wij graag onze expertise met jou.

 

Een licht plafond als de muren donker zijn

Hebben jouw muren een donkere kleur? Dan kunt je het plafond het beste wit laten. Of je kunt het plafond een veel lichtere tint geven dan de kleur op de muren. Op deze manier lijkt de kamer hoger en groter.

Als de muren én het plafond dezelfde donkere kleur krijgen, dan kan de kamer klein en benauwd aanvoelen. Dit werkt eigenlijk alleen in een hele grote ruimte waar bijvoorbeeld ook veel ramen in voorkomen. Dit brengt licht en een ruimtelijk gevoel met zich mee en in dat geval kan er op de muren en op het plafond best met een donkere kleur worden gespeeld.

 

Een grote ruimte die kleiner moet lijken

Als je een grote, ongezellige en onpersoonlijke ruimte kleiner en intiemer wilt laten lijken, experimenteer dan eens met donkere kleuren. Donkergrijs, chocoladebruin en zelfs zwart komen prachtig uit in grote ruimtes. Vooral als er veel lichtinval is, kunnen donkere kleuren prachtig gaan leven.

 

Een donker plafond als de muren licht zijn

Ook in een kleinere leefruimte kun je prima donkere kleuren voor het plafond gebruiken, indien de muren licht zijn. Het plafond wordt een echt blikvanger en kan in combinatie met de vloer, of eventueel met vloerkleden, een prachtig geheel vormen en echt onderdeel worden van de inrichting.

 

Meer mogelijk met kleuren in de kinderkamer

In de kinderkamer heb je nog meer vrijheid met kleur dan in de woonkamer of keuken. Kleine kinderen zijn dol op heldere kleuren en warme tinten zoals sprekend roze, blauw of groen. Vooral baby’s en kleine kinderen kijken natuurlijk veel naar het plafond als ze in de wieg of in het babybedje liggen, dus een mooi plafond met speelse kleuren is dan een goed idee. Met mooie lampen en ornamenten maakt u het plafond een feest om naar te kijken.

 

Welke kleuren gebruiken voor het plafond

Over het algemeen wordt aangeraden om in kamers die op het noorden liggen, en dus ‘kouder’ licht krijgen, warme tinten te gebruiken. Voor kamers die op het zuiden liggen waar warmer licht binnenvalt kun je koelere tinten gebruiken zoals grijs, groen en blauw.

Echter is het juist ook wel spannend en mooi om juist warme kleuren in een warme kamer te gebruiken. Eigenlijk kan er niets mis gaan, zolang de kamer aanvoelt als een verwelkomend geheel waar alles bij elkaar past.

Voor het plafond wordt doorgaans aangeraden om niet te veel contrasten aan te brengen omdat dit er in het geheel onrustig uitziet. Een zwart plafond vinden veel mensen een eng idee, terwijl het juist prachtig kan uitkomen!

Vooral in de badkamer is een zwart spanplafond populair bij Plameco, maar ook in woonkamers zouden wij het graag vaker terugzien. Schrootjes of plafondtegels zien er juist vaak goedkoop uit, vooral in een kinderkamer. Zonde. Er is namelijk zoveel moois mogelijk!

 

Een wit plafond

Voor de woonkamer wordt nog vaak gekozen voor een wit plafond, omdat het rust in de kamer brengt. Maar wat is wit? Er zijn bij Plameco talloze opties, zelfs voor een wit plafond.

Mat of glans, plafondverlichtingingebouwde airco en plafondspeakers. Voor een wat saaie kamer met witte muren en een wit plafond brengen onze sierlijsten en ornamenten uitkomst om een prachtige, sfeervolle kamer te maken met weinig moeite.

Ook een wolkenlucht, sterrenhemel, fotoplafond of zelfs een pimpelpaars plafond zijn allemaal mogelijk. Ben je benieuwd naar wat Plameco voor jouw woning kan betekenen? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op en wij komen graag vrijblijvend bij je langs!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer