Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

5 tips voor verlichting in hoge ruimtes

Een hoog plafond geeft een woning stijl en karakter. Verkeerde verlichting kan dit luxueuze gevoel echter snel verpesten. Een hoge kamer verlichten kan namelijk een echte uitdaging zijn. Kies je voor spots aan het plafond, staande schemerlampen of hanglampen? Of is het in dit geval beter om lampen aan de wand te hangen? Hebben bepaalde plekken extra licht nodig? En biedt alle verlichting in de kamer wel genoeg licht om te werken, ontspannen en je veilig te voelen? In deze blog krijg je vijf tips voor de verlichting van hoge ruimtes. Last but not least wijzen we je ook op de drie grootste fouten die je kunt maken bij het maken van je lichtplan.

Tip 1. Grote en krachtige hanglampen

Een kamer met een hoog plafond is bij uitstek geschikt voor een grote hanglamp die alle aandacht naar zich toetrekt. Een indrukwekkende klassieke kroonluchter of een grote gedurfde designlamp. Als je voor zo’n groot lichtobject kiest, moet je er wel op letten dat het de hele kamer kan verlichten. Als het buiten donker is, moet de lamp voorkomen dat je struikelt over het tapijt dat eronder ligt.

Plameco spanplafonds: Geschikte verlichting voor hoge plafonds, hanglamp, pendellampHanglampen zijn zeer geschikt voor hoge ruimtes. Hanglampen kunnen probleemloos geïntegreerd worden in het spanplafond.

Plameco spanplafonds: Geschikte verlichting voor hoge plafonds, hanglamp, pendellampBij de keuze voor de juiste hanglamp is het van belang dat de lamp groot genoeg is en de ruimte vult. Te kleine lampen verdwijnen al snel in de grote ruimte.

Tip 2. Genoeg lichtbronnen

In plaats van één grote lamp op een centrale plek, kun je er ook voor kiezen de ruimte te verlichten met meerdere kleinere lichtbronnen, bijvoorbeeld door spotjes. Die moeten natuurlijk wel zo geplaatst worden dat ze de hele kamer verlichten. Het leuke aan deze aanpak is dat je lampen op onverwachte plekken kunt richten of kunt spelen met foto- en displayverlichting. Zo kun je kunst aan de muur, boekenplanken of bijzondere hoekjes of elementen in de kamer extra uitlichten. De visuele blikvangers geven de ruimte meer structuur en sfeer. Door de combinatie van sfeer- en accentverlichting heb je perfecte verlichting met behoud van de majestueuze hoogte van de ruimte.

Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.Plameco biedt verschillende verlichtingsopties die gecombineerd kunnen worden. Een compleet verlichtingsconcept dat zorgt voor een optimale uitstraling van de ruimte.

Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.Verschillende plafondhoogtes en speels geplaatste lichtgroepen maken het plafond visueel interessant en passen perfect bij de ruimte.

Tip 3. Booglampen

Natuurlijk hoeft niet alle verlichting aan het plafond en de wanden te worden bevestigd. Een nostalgische staande schemerlamp past uitstekend bij een leeshoek of de eettafel. Voor hoge kamers zijn booglampen ook zeer geschikt omdat ze gebruik maken van de hoogte van de kamer en de ruimte optisch vullen. Je kunt ze zo draaien dat ze precies de juiste plekken verlichten. Het voordeel van booglampen is dat ze flexibel zijn. Je hoeft ze alleen maar te verschuiven zonder dat je hoeft te boren, te schroeven of nieuwe lichtaansluitingen hoeft te installeren.

Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.De booglamp bestaat uit een gebogen steel en eventueel een hangende lampenkap. Als accentverlichting kunnen booglampen gebruikt worden als aanvulling op de plafondverlichting van Plameco om de ruimte verder op te vullen.

Tip 4. Het plafond verlagen

Allemaal mooi bedacht, maar misschien heb je helemaal niks met hoge plafonds. Misschien zat het nu eenmaal in je verder mooie huis, maar wil je er eigenlijk wel vanaf. Of lopen de verwarmingskosten de spuigaten uit en ben je op zoek naar een knussere sfeer.

Een subtiel verlaagd spanplafond kan een goede oplossing zijn. Je kunt het hele plafond verlagen of alleen een bepaald gebied. Je kunt ook zelf kiezen hoeveel centimeter je het plafond wilt verlagen. Het spanplafond van Plameco wordt eenvoudig op de gewenste hoogte onder je bestaande plafond geïnstalleerd. De bestaande verlichting kan tegelijkertijd worden verplaatst of er kan een nieuw lichtplan worden gemaakt. Het grote voordeel is, dat je niet afhankelijk bent van de bestaande lichtpunten, maar dat je alle lampen naar jouw eigen wens in het nieuwe plafond kunt laten plaatsen.

Het allermooiste is als je voor een doorschijnend spanplafond kiest, waarmee je natuurlijk daglicht kunt simuleren.
De akoestiek in de kamer kan ook worden verbeterd door een spanplafond, al was het maar doordat de ruimte kleiner wordt door het verlaagde plafond en het zachte plafondmateriaal. Om het effect nog groter te maken, kun je geluidsabsorberend materiaal tussen het oude en nieuwe plafond laten aanbrengen.

Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.Lichtpunten zijn vrij te plaatsen in een spanplafond van Plameco. dit maakt een indivudueel verlichtinfgsconcept mogelijk met verschillende verlichtingsopties zoals plafondspots, lichtdoorlatende plafonds, ledstrips en nog veel meer.

De meest voorkomende verlichtingsfouten in hoge ruimtes

Vergissen is menselijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de verlichting van kamers met een hoog plafond. Hier bespreken we de meest gemaakte fouten, zodat jij ze in elk geval niet hoeft te maken.

  • Te veel licht in de ruimte. Veel mensen hebben de neiging om in een hoge kamer eerder te veel dan te weinig lampen te plaatsen. Spotjes aan het plafond, grote lampen aan de muur, een paar staande lampen op de vloer en nog wat tafellampjes en andere decoratieve verlichting. Het resultaat: je wordt aan alle kanten verblind door lichtjes. Ook een absolute no-go: lampen die qua stijl niet bij elkaar passen.

    Als je kiest voor een Plameco spanplafond met dimbare ledverlichting heb je geen last van te veel licht. Je creëert de juiste hoeveelheid licht voor elke activiteit en elk deel van de dag. Als je kookt, het huishouden doet of in je thuiskantoor aan het werk bent, gebruik je helder licht waarbij je alles goed kunt zien. ’s Avonds op de bank of aan de eettafel met vrienden en familie geniet je van gezellige sfeervolle verlichting. Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.Te veel of verblindend licht zal dankzij de dimbare verlichting van Plameco niet meer voorkomen. Helderheid en lichtkleur kunnen naar elke gelegenheid worden aangepast.

  • De verkeerde lichtkleur. De verkeerde lichtkleur. Je hebt zorgvuldig gekozen voor stijlvolle lampen en ze op strategische plekken neergezet. Het warme wit van de ene lamp is alleen totaal anders dan dat van de andere. Daardoor krijg je het effect van smakeloze, niet bij elkaar passende kerstverlichting. Kies daarom altijd voor ledverlichting met afstandsbediening en kleurregeling. Vergeet niet: de lichtkleur moet ook passen bij het tijdstip van de dag, de stemming en je interieur!

    Met plafondverlichting van Plameco heb je uniforme verlichting met naar wens instelbare lichtkleur. Je hoeft je geen zorgen te maken over de plek van je lampen, lichttechniek, lichtkleur en -ontwerp. Je Plameco-adviseur ontwerpt samen met jou een lichtplan dat past bij jouw individuele wensen.Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.Niet alleen de helderheid, maar ook de kleur van het licht kan vrij worden ingesteld met veel verlichtingsopties van Plameco. Activerend wit licht in de ochtend en sfeervol warm licht in de avond. Zo kom je de dag fitter door.

  • Verkeerde, niet-dimbare lichtbronnen. Het heeft lang geduurd voordat er betaalbare dimbare ledlampen op de markt kwamen. Die zijn er nu wel, maar let er op dat de leds die op je dimschakelaar zijn aangesloten ook werkelijk dimbaar zijn. Vraag bij de aankoop altijd of jouw systeem compatibel is met de betreffende led.

    Ook hier is een spanplafond van Plameco handig. De geïntegreerde verlichting wordt door een vakman geïnstalleerd die zeker weet dat hij de juiste dimbare lampen plaatst.Plameco spanplafonds: spanplafond + de juiste verlichting voor woonkamers, keukens, badkamers, etc.Zogenaamde ledstrips zijn een echte blikvanger voor zowel hoge als lage plafonds.

Plameco heeft het!

Wil je meer weten over de mogelijkheden die Plameco spanplafonds bieden in hoge ruimtes?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor tips, adviezen of concepten!
 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer