Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Spanplafonds: maximale kwaliteit voor optimaal gebruik

De spanplafonds van Plameco voldoen aan de hoogste normen voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. Zo garanderen wij dat je jarenlang plezier zult hebben van je mooie plafond. Maar aan welke eisen moet een spanplafond eigenlijk voldoen voordat het bij jou thuis of op kantoor geïnstalleerd kan worden? In deze blog vind je de antwoorden op al je vragen.

Veiligheidseisen

Safety first - dit motto staat ook bovenaan bij de planning en productie van onze spanplafonds. Want daar waar je woont, leeft en werkt, wil je je allereerst op je gemak voelen. En daarbij hoort natuurlijk ook een plafond dat bij wijze van spreken niet naar beneden zal komen. Wij garanderen jouw veiligheid door alleen materialen te gebruiken die in de EU zijn goedgekeurd en gecertificeerd. Je kunt de details verderop in deze blog lezen.

Wij gaan echter nog een stap verder als het om veiligheid gaat. Onze plafonds moeten namelijk ook voldoen aan hoge normen op het gebied van brandveiligheid en vochtbestendigheid.

Brandveiligheid

Plameco spanplafonds voldoen aan brandveiligheidsklasse B-s1 d0. Achter deze raadselachtige benaming van de EU-norm EN 13501 gaat het volgende schuil:
B staat voor vlamvertragend. S1 geeft aan dat er in geval van brand slechts een geringe mate van rookontwikkeling plaatsvindt. En d0 stelt dat er in geval van brand geen (brandend) materiaal uit het plafond druppelt. Deze combinatie maakt onze spanplafonds zo veilig op het vlak van brandbeveiliging dat ze zelfs goedgekeurd zijn voor restaurants.

Vochtbestendigheid

Onze hoge kwaliteitsnormen maken Plameco spanplafonds niet alleen veilig in geval van brand. Ze zijn ook vochtbestendig. Het plafondmateriaal gaat de groei van algen, bacteriën en schimmels tegen. Zo vermijd je de gezondheidsrisico's van deze ongenodigde gasten. En wie wil er nu een plafond met schimmelvlekken ...?

Bestendigheid tegen vocht en spatwater is natuurlijk een enorm pluspunt in vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken of zelfs een zwembad. Daardoor blijven ook deze ruimtes schoon, gezond, veilig en fris.

Kwaliteitseisen

Pas als een plafond aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, verlaat het onze werkplaats. Dit betekent dat onze spanplafonds tientallen jaren mooi blijven. Dat is waarom duizenden klanten al jarenlang genieten van hun Plameco spanplafonds.

Naast de algemene kwaliteitsvoordelen, zijn onze spanplafonds onderhoudsvriendelijk en heel gemakkelijk te reinigen. Wij hechten ook veel waarde aan kleurvastheid – zodat jouw mooie nieuwe plafond zijn kleur behoudt en nooit verbleekt.

Onderhoudsvriendelijk

Onze spanplafonds zijn antistatisch. Dit betekent dat ze geen stof aantrekken. Is je plafond toch een keer wat vuil geworden? Geen probleem! Dan kun je het eenvoudig en veilig afvegen met een vochtige doek. Voor hardnekkige vlekken kun je het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken. Plameco heeft ook een speciaal voor dit doel ontwikkelde reinigingsset in haar assortiment. Deze is vanzelfsprekend ideaal voor het reinigen van je spanplafond.

Kleurechtheid

Als je voor een spanplafond in een mooie tint hebt gekozen, wil je natuurlijk dat de kleur niet verschiet of vervaagt. Daarom zorgen wij ervoor dat al onze spanplafonds UV-bestendig zijn. Onze plafonds hebben een zogenaamde lichtreferentiewaarde van minstens 7 volgens DIN 53388. (DIN staat voor " Duits Instituut voor Normering)

Ter vergelijking: een diamant heeft een maximale lichtreferentiewaarde van 8. Dat betekent dat deze volledig UV-bestendig is. Een krantenpagina daarentegen heeft slechts een waarde van 1,5 en verbleekt of vergeelt dus zeer snel bij blootstelling aan UV-licht. Onze spanplafonds zullen praktisch nooit hun kleur verliezen, althans niet in het spectrum dat door onze ogen kan worden waargenomen.

Internationale normen

Wij leggen onszelf ook een aantal veiligheids- en kwaliteitsnormen op. De reden: wij zijn pas tevreden als ook jij blij bent met je spanplafond. Sommige normen worden echter ook op internationaal niveau vastgesteld. Bijvoorbeeld door de EU of vrijwillige belangenorganisaties.

Wij willen graag in het kort de belangrijkste internationale normen met betrekking tot kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid voor spanplafonds onder de loep nemen.

CE-keurmerk van de EU

Dit CE-keurmerk is een van de belangrijkste officiële keurmerken in Europa. Het kwaliteitsmerk garandeert dat onze spanplafonds voldoen aan alle wettelijke voorschriften die in de EU voor dit product zijn vastgesteld. Dit betreft voorschriften inzake veiligheid, gezondheid en milieu. Producten zonder CE-keurmerk hebben het daarom moeilijk op de Europese markt of mogen vaak helemaal niet worden verkocht. Natuurlijk zijn alle spanplafonds van Plameco wel voorzien van het CE-label.

VinylPlus – Duurzaamheid

VinylPlus is een belangenorganisatie van de Europese PVC-industrie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Bij VinylPlus werken producenten, verkopers, verwerkingsbedrijven, consumenten en overheden samen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk PVC wordt hergebruikt en op een duurzame manier wordt behandeld.

Ook wij werken met PVC om de kwaliteit en de veiligheid van onze spanplafonds te garanderen. Omdat wij de negatieve gevolgen van het gebruik van PVC voor het milieu tot een minimum willen beperken, volgen wij alle richtlijnen van VinylPlus. Bovendien werken wij nauw samen met leveranciers die zich ook bij deze vereniging hebben aangesloten.

REACH – materiaalveiligheid

Bij de productie van spanplafonds ontkomt men er niet aan om chemicaliën te gebruiken. Dit is op zich geen probleem, zolang er maar veilig en voorzichtig mee wordt omgegaan. Daarom garanderen wij dat onze plafonds ten allen tijde voldoen aan de REACH-richtlijnen. REACH staat overigens voor Registratie, Evaluatie en Toelating van Chemische Stoffen.

Deze Europese verordening is in het leven geroepen om de (schadelijke) effecten van chemische stoffen op de menselijke gezondheid en het klimaat tot een minimum te beperken. REACH heeft de reputatie een van de strengste richtlijnen ter wereld te zijn voor de behandeling van chemische stoffen. Door deze strikt na te leven, nemen wij de verantwoordelijkheid op ons voor een veilige verwerking van alle door ons gebruikte chemische stoffen.

Spanplafonds van Plameco – kopen met een goed geweten

Je hebt nu met je eigen ogen kunnen lezen dat wij onszelf en onze producten hoge veiligheids- en duurzaamheidsnormen opleggen. Veel van wat achter de richtlijnen schuilgaat is van technische aard. Maar op die manier zorgen wij ervoor dat je nieuwe spanplafond van Plameco jarenlang veilig meegaat.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die een spanplafond voor je woning kan bieden? Vraag dan onze gratis brochure aan. Of kom eens langs in een van onze showrooms, als de omstandigheden het toelaten. Daar kun je al je vragen stellen over de spanplafonds van Plameco.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer