Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met u op om
uw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis.
Altijd een PLAMECO dealer in uw regio

Vind uw dichtstbijzijnde PLAMECO dealer op basis van uw postcode.

Vul hier uw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een PLAMECO dealer in uw regio

Er is op basis van uw postcode geen dealer gevonden. Kies uw dealer hieronder op de kaart.

Vind uw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 26 dealers.

Vind uw dichtstbijzijnde
8.9 van 1853 beoordelingen

Spanplafond: voor- en nadelen in vergelijking met andere soorten plafonds

Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Of neem je binnenkort intrek in een nieuw huis? Dan mag je het plafond niet over het hoofd zien. De soort, kleur en materiaal van het plafond kan namelijk een groot effect hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Er zijn veel soorten plafonds, maar er is er bijna geen één zo uniek als het spanplafond. 

Om te kijken of een spanplafond voor jou de juiste keuze is, is het belangrijk om te kijken naar de voor- en nadelen in vergelijking met andere soorten plafonds. In deze blog gaan we daar dieper op in, zodat je na het lezen een weloverwogen keuze kunt maken.

Spanplafond voordelen 

Spanplafonds zie je een stuk minder dan normale spanplafonds. Dat is jammer, want spanplafonds brengen enkele aantrekkelijke voordelen met zich mee. Wij lichten de belangrijkste uit:

LICHT PLAATSEN WAAR JE MAAR WILT 

Wanneer je (nieuwe) lichten wilt plaatsen, ben je meestal gebonden aan de locaties van de stroompunten in het plafond. Wil je jouw verlichting toch ergens anders, dan zul je de bedrading creatief moeten wegwerken. Bij een spanplafond is dit niet nodig. Wanneer je een spanplafond plaatst kun je jouw verlichting overal ophangen waar je maar wilt. De bedrading wordt onzichtbaar weggewerkt tussen het oude en het nieuwe plafond in. Hierdoor kun je  jouw creativiteit volledig de vrije loop laten als het aankomt op het lichtplan.

-afbeelding-

RUIMTE VOOR EXTRA’S 

De ruimte die achter het spanplafond ontstaat kan niet alleen gebruikt worden om bedrading voor verlichting weg te werken. Je kunt in deze ruimte bijvoorbeeld ook een akoestische laag laten aanbrengen, wat de akoestiek in de ruimte drastisch verbeterd. Ideaal voor in grote ruimtes. Je kunt er ook voor kiezen om speakers achter het spanplafond weg te werken. Het geluid komt zuiver door het plafond heen, maar de speakers zijn onzichtbaar. 

EEN KNUSSER GEVOEL

Een spanplafond kan op bijna elke hoogte gespannen worden. Dit geeft je de mogelijkheid om de grote van de ruimte aan te passen. Zo kun je een kille, grote kamer binnen één dag omtoveren in een gezellige, knusse ruimte door het plafond te verlagen. Bovendien zijn spanplafonds in vele kleuren verkrijgbaar, waardoor je een warme kleur kunt geven aan je interieur. Met een akoestisch plafond wordt dit effect enkel versterkt, een goede akoestiek draagt immers bij aan een knus gevoel.

SNEL GEMONTEERD 

Een ander groot voordeel van spanplafonds is hoe snel deze gemonteerd kunnen worden. Waar een platen plafond of gestuct plafond veel tijd in beslag kan nemen, neemt het installeren van een spanplafond een stuk minder tijd in beslag. Met de snelle montageservice van Plameco is het plafond zelfs al binnen één dag geplaatst, waardoor je dezelfde avond nog kunt genieten van jouw nieuwe plafond.

-afbeelding-

Spanplafond nadelen 

Een spanplafond is echter niet in alle situaties de beste keuze. Dat komt doordat spanplafonds - net als elk ander plafond - ook nadelen hebben. Wat zijn die nadelen dan?

KWETSBAAR MATERIAAL BIJ SCHERPE VOORWERPEN 

Een spanplafond wordt strak opgespannen en is gemaakt van enorm sterk materiaal. Toch kent een spanplafond een zwakke plek: scherpe voorwerpen. In het dagelijks leven zul je hier geen last van hebben, maar dit betekent wel dat je moet uitkijken met scherpe objecten in de buurt van het plafond. Let bijvoorbeeld extra goed op wanneer je het plafond schoonmaakt, of wanneer je met lange, scherpe voorwerpen door de kamer loopt. Verder merk je hier gelukkig niets van. 

LASTIG OVERSCHILDERBAAR

Het materiaal waarin spanplafonds van gemaakt zijn laat zich niet makkelijk overschilderen als hout of stucwerk. Denk daarom goed na over de kleur wanneer je jouw spanplafond uitkiest. De kleur die je kiest zul je altijd houden, tenzij je een nieuw spanplafond installeert.

DE INVESTERING

Alle voordelen die spanplafonds meenemen - van de vrijheid om het licht te plaatsen waar je wilt, tot het knusse gevoel - maken het niet zo goedkoop als schilderen of stuken. Laat dit je echter niet afschrikken en lees nog eens welke voordelen een spanplafond allemaal met zich meebrengt. Een exacte prijs noemen is lastig, aangezien spanplafonds altijd maatwerk zijn. Spanplafonds zijn echter een investering waar je geen spijt van zult krijgen. 

Spanplafonds van Plameco

Zoals je kunt zien hebben spanplafonds voor en nadelen. Of een spanplafond de beste optie voor jou is, ligt simpelweg aan jouw prioriteiten en persoonlijke smaak. Twijfel je nog? Kom dan gerust langs in één van onze verkooppunten. Naast dat je hier inspiratie kan opdoen in onze showroom, staan onze experts klaar om kr te helpen met het kiezen van het beste plafond. Maak snel een afspraak, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.