Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Spanplafond materiaal + profielen voor montage

Spanplafonds zijn meestal niet het eerste waar men aan denkt bij het inrichten van hun huis. Wanneer wordt uitgelegd wat een spanplafond is - een plafond dat strak wordt gespannen onder het bestaande plafond - roept dat vaak alleen maar meer vragen op. Hoe werkt dat dan? Van welk materiaal zijn die spanplafonds dan gemaakt? Kan ik het ook zelf monteren?

In deze blog gaan we dieper op deze vragen in. We gaan kijken naar de materialen die gebruikt kunnen worden en de wijze van monteren. Wanneer u begrijpt waar spanplafonds van gemaakt zijn en hoe ze worden gemonteerd, zult u namelijk eerder de voordelen van dit soort plafond inzien. 


Spanplafond materiaal 

Spanplafonds worden in zijn geheel en vaak (afhankelijk van de afmetingen en het gebruikte materiaal) in één stuk over de gehele oppervlakte van de ruimte geplaatst. Dit is uiteraard niet met elk soort materiaal mogelijk. Daarom worden voor spanplafonds altijd hoogwaardige kunststoffen gebruikt. Deze zijn sterk, hygiënisch en flexibel. 

 

Het geweven plafond maakt het in combinatie met een hoogwaardige coating bestand tegen schimmel, schade, kreukels, vervorming en vocht. Perfect voor binnenshuis gebruik, aangezien de stof weinig onderhoud nodig heeft. Sommige spanplafonds zijn zelfs brandbestendig, ideaal voor in de keuken bijvoorbeeld!


Profielen voor montage spanplafond 

Zowel voor de plaatsing van koude als warme spanplafonds zijn profielen nodig. Met behulp van deze profielen wordt het plafond vastgezet en strak gehouden. Deze profielen worden zo’n vijf centimeter onder uw huidige plafond gemonteerd. Hoe het plafond exact bevestigd wordt is afhankelijk van het beste in uw kamer past. De specialisten van Plameco weten precies wat de beste manier is om een spanplafond te bevestigen, ook in uw situatie. Zo weet u zeker dat uw nieuwe plafond de mooiste en meest praktische afwerking krijgt.

  
Spanplafond accessoires

Naast de kunststof en profielen, kunt u uw spanplafond nog verder aanpassen naar uw eigen smaak. Dit kunt u doen door middel van spanplafond accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een sierlijst rondom uw nieuwe plafond. Deze zijn in allerlei soorten te krijgen, van modern tot klassiek, waardoor u er zeker van kan zijn dat het spanplafond in uw interieur past. Daarnaast kunt u er nog voor kiezen om tijdens de montage een rails te plaatsen waarin u draden en haken kunt laten bevestigen. Dit is bijvoorbeeld perfect om uw schilderijen aan op te hangen. 

 


Spanplafonds van Plameco

Nu u weet waarin spanplafonds van gemaakt zijn en hoe deze gemonteerd worden, snapt u ook de voordelen van een spanplafond. Ze zijn snel geplaatst, op maat gemaakt, makkelijk in onderhoud en eindeloos personaliseerbaar. Nu denkt u misschien: kan ik deze zelf bevestigen? In theorie kan dit, maar wij raden het u af. De experts van Plameco helpen u graag met de keuze en bevestiging van uw nieuwe spanplafond. Onze vakmannen kunnen een spanplafond binnen één dag geplaatst hebben zonder sloopwerk. Wel zo makkelijk. Wilt u weten wat er bij u mogelijk is? Vraag dan de gratis brochure aan, of maak een afspraak met een expert bij u in de buurt via de website van Plameco. Zij helpen u dan graag verder.  

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer