Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Spanplafond mat of glanzend: wat is de beste keuze?

Bent u van plan een spanplafond in uw huis te installeren? Dan heeft u een hele goede keuze gemaakt! Spanplafonds zijn mooi, praktisch in onderhoud en enorm veelzijdig. Wanneer u op zoek gaat naar het beste spanplafond voor uw situatie zijn er enorm veel mogelijkheden om uit te kiezen. Wilt u bijvoorbeeld een mat of glanzend spanplafond?

De meningen over het beste spanplafond zijn verdeeld en dat is ook niet zo gek. Zowel een mat spanplafond als een glanzend spanplafond biedt immers verschillende voor- en nadelen, wat de keuze soms best lastig maakt. Daarom zetten wij alle voor- en nadelen overzichtelijk voor u op een rijtje, zodat u niet langer hoeft te twijfelen tussen mat en glans. 

 

Spanplafond mat 

Laten we beginnen met de meest traditionele vorm van spanplafond: de matte spanplafonds. Zoals de naam al doet vermoeden zijn deze plafonds mat afgewerkt, net als de meeste andere soorten plafonds. Dit levert verschillende voor- en nadelen op. 

 

Voordelen 

Ten eerste zorgt de matte afwerking ervoor dat een spanplafond amper opvalt. Iemand die binnenloopt zal niet direct zien dat u een spanplafond heeft hangen. Toch profiteert u hiermee van alle voordelen die deze dakbekleding met zich meebrengt, zoals meer onderhoudsgemak en veelzijdigheid. Een mat spanplafond is rustiger en subtieler, wat het ideaal maakt voor de ruimtes waar u de focus niet op het plafond wilt hebben. 

Het grootste voordeel van een mat spanplafond is echter het onderhoudsgemak. Dit is bij een matte afwerking nog gemakkelijker dan bij een glanzend spanplafond, waarin viezigheid een stuk eerder zichtbaar is. 

 

Nadelen

Hoewel de rustige en subtiele uitstraling van een matte afwerking voor veel mensen een voordeel zullen zijn, is dit natuurlijk niet voor iedereen zo. Wilt u iets opvallends? Kies dan niet voor een mat spanplafond. Daarnaast is de kleurselectie voor matte plafonds beperkter dan voor glanzende plafonds. 

 

Spanplafond glanzend 

Nu we de belangrijkste voor- en nadelen van het matte spanplafond op een rijtje hebben gezet, is het tijd om onze blik te werpen op de glanzende variant. Ook deze heeft immers zowel positieve als negatieve kanten. 

Voordelen 

We zeiden het al: voor sommige is een subtiele uitstraling juist een nadeel. Misschien wilt u juist een statement maken met uw plafond, bijvoorbeeld met behulp van een opvallende kleur. In dat geval bent u bij glanzende spanplafonds aan het juiste adres. Deze zijn verkrijgbaar in een enorme selectie kleuren, waardoor u zich helemaal uit kunt leven. Originaliteit, zelfexpressie, het wow-effect: het kan allemaal met een glanzend spanplafond. 

Daarnaast heeft de glanzende afwerking nog een voordeel. Door de spiegelende werking kan dit plafond namelijk ingezet worden om ruimtes groter te doen lijken. Ideaal dus als u een kleine gang of badkamer heeft. 

 

Nadelen

We lieten het eerder al doorschemeren, maar glanzende spanplafond zijn niet het makkelijkst in het onderhoud. Alhoewel u uw plafond altijd regelmatig schoon moet maken, is de noodzaak bij een glanzende afwerking nog hoger. Op het glanzende oppervlakte zijn vuil en stof namelijk eerder en duidelijker zichtbaar, waardoor u er vaker met de stoffer overheen zal moeten. 

Daarnaast kan de reflecterende werking van een glanzend spanplafond ook nadelige effecten hebben. Zo kunnen ze lichten van buitenaf, zoals straatverlichting en autolampen, binnen reflecteren. Dit is zeker iets om op te letten wanneer u een spanplafond voor uw slaapkamer uitzoekt. 

 

Mat of glanzend spanplafond van Plameco

Zoals met zoveel dingen in het leven is het lastig te zeggen welke keuze het beste is. Matte en glanzende spanplafond hebben beide voor- en nadelen die u mee moet wegen in uw keuze. Uiteindelijk zijn het uw huis, uw smaak en uw prioriteiten die bepalen welk soort spanplafond het beste is. Weet u het nog niet zeker en heeft u behoefte aan nog diepgaander advies? Leer dan meer over spanplafond op onze website, of maak een afspraak bij een Plameco dealer bij u in de buurt. Daar kan een expert u verder helpen met het maken van de beste keuze.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer