Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafondversiering: inspiratie voor elke ruimte

Heb je een woning met meerdere kamers? Dan heb je de luxe om elke kamer naar eigen wens in te richten! Geef elke ruimte een eigen identiteit of kies juist voor één interieurstijl die in elke kamer terugkomt? Het is aan jou om een keuze te maken. In deze blog proberen wij je alvast te inspireren voor de plafondversiering in elke kamer van het huis, zodat je daarna kunt kiezen welke stijlen je in jouw huis terug wilt laten komen!

 

Plafondversiering woonkamer

De woonkamer is vaak het pronkstuk van het huis. Hier ontvang je niet alleen de visite, je bent zelf ook nog eens vaak in deze ruimte te vinden. Aan jou de taak om de kamer in te richten, zodat je elke dag weer met trots om je heen kunt kijken. Daarom geven we graag een voorbeeld van een plafondversiering waarmee je jouw woonkamer een luxe en nette uitstraling kunt geven; sierlijsten.

Met sierlijsten kun je op een eenvoudige manier de overgang tussen het spanplafond en de muur verfraaien. Naast de mooie uitstraling, zijn sierlijsten ook nog eens functioneel. Eventuele kieren en naden worden namelijk gelijk weggewerkt. Een ander voordeel van sierlijsten is dat ze in alle vormen en maten te verkrijgen zijn. Dit maakt dat er altijd wel sierlijsten zijn die passen bij jouw interieurstijl. Heb je een authentiek interieur? Dan kun je kiezen voor klassieke sierlijsten. Als je juist een moderne stijl hebt, dan kun je strakke sierlijsten kiezen, net als in de afbeelding hieronder.

 

Plafondversiering garage

De garage is bij uitstek de plek om een spanplafond te plaatsen. Zeker als je veel in de garage te vinden bent, bijvoorbeeld bij het sleutelen aan uw auto. Het spanplafond biedt u dan de kans om het lichtplan zo in te richten, dat alle kanten van de auto mooi belicht worden.

Gebruik je de garage als opslag? Dan is een spanplafond ook zeer aan te raden. Niet alleen omdat een spanplafond bestand is tegen vocht en schimmel, maar vooral ook voor de brandveiligheid.

 

Plafondversiering slaapkamer

We hebben het hierboven al benoemd, maar ook een spanplafond is op zichzelf al plafondversiering. Er zijn namelijk veel verschillende soorten spanplafonds, wat je de kans geeft om een plafond te kiezen wat perfect bij het interieur past. Je kunt onder andere kiezen uit:

  • Matte spanplafonds;
  • Hoogglans spanplafonds;
  • Lichtdoorlatende spanplafonds;
  • Gladde spanplafonds;
  • Spanplafonds van geweven materialen.

Als je een keuze heeft kunnen maken tussen de bovengenoemde opties, dan kun je het plafond nog verder personaliseren. Dit kan door de gewenste kleuren, motieven, vormen, verlichting en bedrukkingen te kiezen. Het onderstaande voorbeeld geeft mooi weer wat er mogelijk is met een spanplafond. Het huidige lichtplan is verplaatst en de kleinere lichtpunten zijn toegevoegd. Hiernaast is er gekozen voor een mat spanplafond, om zo de verlichting extra naar voren te laten komen.

 

Plafondversiering kinderkamer

Een kinderkamer is niets zonder kleur of levendigheid. Het is namelijk de plek waar een kind zichzelf kan uiten, spelen en veilig moet voelen. Een vrolijke kamer helpt hierbij. Dit is eenvoudig te creëren door te kiezen voor een fotoplafond.

Met een fotoplafond kun je een eigen foto of een foto uit onze selectie kiezen, die hierna op het plafond gedrukt wordt. Een voordeel van een fotoplafond is dat er geen maximale lengte aan zit. Daarnaast zijn de plafonds tot vijf meter geheel naadloos. Hieronder geven we een mooi voorbeeld van een fotoplafond in een kinderkamer. Houdt je kind niet van dieren? Dan zijn er gelukkig nog heel veel andere opties!

 

Plafondversiering kelder

Een kelder kan veel verschillende functies hebben, denk hierbij aan een extra opslagruimte, een hobbykamer of een extra woonruimte. Waar je de kelder ook voor gebruikt, plafondversiering is altijd aan te raden. Uiteraard kan je, als je de kelder gebruikt voor extra woonruimte, het interieur van de rest van het huis terug laten komen. In een hobbykamer of opslagruimte is een spanplafond erg handig, omdat deze gemakkelijk schoon te maken is en omdat je het lichtplan volledig zelf kunt bepalen.

 

Plafondversiering badkamer

Verlichting is ook een voorbeeld van plafondversiering. Het is niet alleen essentieel in elke kamer, het is ook nog eens mogelijk om de verlichting precies in te richten zoals jij wilt. Bij ieder plafond van Plameco kun je de verlichting tot op de millimeter nauwkeurig laten plaatsen. Een fotoplafond kan helemaal tot leven komen met het juiste lichtplan, maar ook een spanplafond kan samen met goedgeplaatst licht een uitzonderlijke sfeer creëren. In de onderstaande afbeelding komt de badkamer helemaal tot zijn recht, wat niet in de laatste plaats te danken is aan het lichtplan. Vooral de kleine lichtpunten boven het bad geven deze badkamer een chique uitstraling.

 

Plafondversiering bij u thuis?

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor alle mogelijkheden op het gebied van plafondversiering. Als je toch nog vragen hebt over een specifiek plafond, de versieringen of iets anders, dan kun je altijd onze gratis brochure aanvragen. Wil je iever contact opnemen met onze medewerkers? Dan kan dat via de website of via 0418-57 50 40.

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer