Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafondspeakers: wat zijn de voordelen en de mogelijkheden?

Overal in huis muziek kunnen luisteren vanuit speakers in het plafond; dat is toch ideaal? Je hoeft dan niet in iedere ruimte losse boxen te plaatsen en de kwaliteit van het geluid is ook een stuk beter dan wanneer je met kleine, draadloze speakers gaat werken.

Of je nu in de woonkamer de krant aan het lezen bent, in de keuken een maaltijd kookt, of ontspannen douche neemt in de badkamer, overal kun je jouw favoriete muziek beluisteren.

Wij vertellen je graag meer over de voordelen van inbouwluidsprekers in het plafond en hoe je deze het beste kunt ophangen.

-afbeelding-

Luidsprekers laten inbouwen in het plafond

Wil je gemakkelijk en zonder gedoe jouw favoriete muziek beluisteren in de woonkamer, de keuken, de badkamer of je hobbyruimte? Denk er dan eens over na of speakers in het plafond wellicht iets voor jou zijn!

Ook als je een eigen winkel hebt zijn plafondspeakers een ideale oplossing om jouw klanten van muziek te laten genieten.

EXTRA GENIETEN VAN GELUIDSEFFECTEN MET PLAFONDSPEAKERS

Als je een film kijkt in de woonkamer of hobbyruimte, kunnen inbouwluidsprekers in het plafond ook bijdragen aan de surround sound en een fantastisch effect opleveren!

Als jouw geluidssysteem ook andere boxen heeft, zullen de plafondspeakers een extra dimensie bieden en speciale effecten levensecht laten lijken. Ook je favoriete serie zal nog intensiever worden met surround sound!

Waarom luidsprekers in het plafond?

Misschien heb je al goede boxen in huis staan en weet je niet zo goed waarom je luidsprekers in het plafond zou moeten inbouwen. Terwijl er veel voordelen te noemen zijn!

Tijdens een feestje of voor de algemene sfeermuziek, overal in huis kun je gemakkelijk muziek luisteren. Je sluit de boxen in het hele huis op één of verschillende punten in huis aan en kunt overal van jouw favoriete muziek genieten.

Daarnaast hebben de buren, als u uw speakers inbouwt in het plafond, veel minder last van het geluid, omdat de luchttrillingen anders zijn dan van boxen die op de vloer staan.

Verder staan de luidsprekers niet in de weg, er komt geen stof in de luidsprekers, er zitten geen kindervingertjes aan, gasten zetten er geen drankjes op en er wordt niks gemorst.

PLAFONDLUIDSPREKERS KOPEN

Ga je speakers kopen? Geef dan duidelijk aan dat het om plafondspeakers moet gaan! Veel inbouwluidsprekers bestaan uit twee eenheden om het stereo-effect te bereiken.

Zorg er ook voor dat je voldoende bedrading koopt om de speakers in te laten bouwen. De bedrading (van de geluidsinstallatie naar de speakers) is het liefst zo kort en zo dik mogelijk.

Plafondspeakers laten inbouwen

Tenzij je exact weet wat voor bedrading, buizen en isolatiemateriaal zich boven het plafond bevindt, kun je de boxen beter niet zelf inbouwen. Ga je boren en zagen in het plafond, dan moet je zeer voorzichtig te werk gaan. Informeer ook naar het plaatsen van de luidsprekerbedrading, die moet bijvoorbeeld niet aangebracht worden in de buurt van andere elektriciteitsdraden, anders loop je de kans op een zoem of een brom in jouw boxen.

Zorg dus dat je voldoende bedrading hebt van de geluidsinstallatie naar de speaker. Hoe korter en dikker, hoe beter. Zorg ook dat je gemakkelijk bij de boxen kunt voor het geval ze bijvoorbeeld gerepareerd moeten worden.

Let op vocht bij het plaatsen! Net zoals alle andere elektrische apparaten, kunnen ook boxen niet goed tegen vocht.

Zorg ook dat de speakers een dichte achterkant hebben, want met een open achterkant verliest u veel geluid.

Plaats plafondspeakers niet te dicht bij een hard oppervlak, zoals een raam, in verband met de reflectie van het geluid. Twee boxen plaatst je het liefst op dezelfde afstand van elkaar als van u, zodat je in feite een geluids driehoek creëert, voor het optimale geluidseffect.

-afbeelding-

BOXEN PLAATSEN IN EEN NIEUW PLAFOND

Denk je toch al na over een nieuw plafond, bijvoorbeeld een spanplafond van Plameco, denk dan ook eens aan inbouwspeakers. Of wil je boxen laten inbouwen in het plafond, maar weer je niet zeker wat zich achter het plafond bevindt, denk dan eens aan een nieuw, verlaagd plafond.

Vermeld de optie van plafondspeakers tijdens het vrijblijvende bezoek van onze monteur en ze nemen het mee in de offerte en de werkzaamheden. Je kunt met de monteur ook de opties voor de plaatsen van de boxen en de aansluiting bespreken. De monteur kan de boxen aansluiten en keurig netjes wegwerken.

Kies je voor draadloze speakers, let dan goed op de kwaliteit van het geluid. Laat je in de winkel goed voorlichten en test de speakers uitvoerig. Wanneer je een nieuw Plameco spanplafond laat installeren, dan kun je nog kiezen voor het toevoegen van bedrading voor je plafondspeakers; later natuurlijk niet meer.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een verlaagd Plameco spanplafond met ingebouwde plafondspeakers? Neem gerust vrijblijvend contact op voor een afspraak!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer