Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Maak een afspraak
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafonddecoratie: 5 ideeën voor creatieve woninginrichting

Bij een prachtig ingerichte ruimte, waar veel aandacht is besteed aan de vloer, de meubels en wanddecoraties, hoort natuurlijk ook een passend plafond. In een functionele ruimte, bijvoorbeeld in een winkel of een kantoorruimte, kan het plafond juist zorgen voor een speels effect.

Welke ruimte u in uw kantoor of woning ook gaat inrichten, hier kunt u lezen over creatieve ideeën voor plafonddecoratie!

-afbeelding-

1. Sierlijsten voor iedere ruimte en stijl

Een eenvoudige manier om je plafond wat extra flair te geven, is door het plaatsen van sierlijsten. Sierlijsten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en geven een ruimte een extra stukje stijl en klasse.

Van barokke tierelantijnen tot strak wit, voor elk interieur en voor elke smaak is wel een passende sierlijst te vinden. Tover jouw standaard, rechthoekige kamer om tot een gevoel van historie.

2. Ornamenten voor extra luister

Naast sierlijsten kun je er ook voor kiezen om ornamenten toe te voegen aan uw plafond. Een ornament geeft een mooi effect rondom de basis van een hanglamp. Ook een willekeurig, goedgeplaatst ornament kan van jouw plafond een blikvanger maken.

Tegenwoordig zijn ook ornamenten in vele stijlen en vormen beschikbaar. Laat je door Plameco informeren over bijvoorbeeld verlichting in een plafondornament. Er zijn vele creatieve mogelijkheden!

-afbeelding-

3. Verlichting integreren in plafond

Ook de plafondverlichting kan tegenwoordig bijdragen aan een creatieve inrichting. Er is allang niet meer slechts één standaard inbouwspotje beschikbaar, maar de stijlen en smaken zijn veelvuldig.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een lijst met verlichting erin, of zachte verlichting achter een lichtdoorlatend plafond. Je kunt zelfs een sterrenhemel nabootsen! Of kies bijvoorbeeld voor een aantal subtiele spots, die perfect bij de indeling en functionaliteit van de ruimte passen, gecombineerd met een aantal dramatische hanglampen. Wij helpen je graag met het bepalen van jouw geïntegreerde lichtplan.

4. Gekleurde decoratiedoeken voor het plafond

Wil je een opvallend plafond bij het neutrale interieur? Of wil je een plafond dat past bij de kleuren van uw slaapkamer? Dan kun je bij een Plameco spanplafond er ook voor kiezen om het plafond in een van de 150 beschikbare kleuren te laten maken.

Met een plafond in een kleur die prachtig bij de inrichting van je woning past, creëer je een schitterend geheel. Over de juiste kleur plafond hebben wij eerder een blog over geschreven.

-afbeelding-

5. Een fotoplafond als blikvanger

Ben je écht creatief? Kijk dan eens naar een Plameco fotoplafond! Stelt je eens voor om wakker te worden onder zomerse blauwe lucht met schapenwolkjes in jouw slaapkamer, of een bad te nemen onder een groen dak van bladeren? Ook in jouw zaak zal een fotoplafond een gevoel van vrijheid en openheid geven.

Bent je benieuwd naar de mogelijkheden van plafondversiering voor een Plameco spanplafond? Neem dan gerust contact met ons op!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer