Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Plafond herstellen: wat kunt u repareren?

Als er iets mis is met het plafond, bijvoorbeeld vochtplekken, lekkage of scheuren, dan kun je in sommige gevallen er voor kiezen om het plafond te herstellen. Soms is dit echter niet aan te raden en kun je beter kiezen voor een geheel nieuw plafond.

Welke beschadigingen zijn goed te repareren en wanneer kun je beter voor een nieuw plafond kiezen? Wij vertellen jou graag over de verschillende mogelijkheden. Het vervangen van het plafond klinkt wellicht ingrijpend en ingewikkeld, maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn.

-afbeelding-

Vlekken overschilderen

Na een lekkage zijn er vaak lelijke bruine vlekken te zien in het plafond. Hier wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk vanaf. Over vochtplekken heen schilderen is echter zeer ingewikkeld en er is geen garantie dat je de plekken niet meer door de verf heen ziet.

Het is belangrijk dat je allereerst de oorzaak van de lekkage achterhaald. Als je dat niet doet, dan kan de lekkage later weer de kop op steken. Ook in een nieuw plafond is het onduidelijk waar de lekkage wordt veroorzaakt en hoe je dit kunt repareren.  Haal er dan een deskundige bij die je kan helpen.

Na het verhelpen van de lekkage laat je het plafond, als je het wilt overschilderen, eerst zeer goed opdrogen. Vervolgens borstel je vooral de plaats van beschadiging, maar ook de rest van het plafond met warm water en ontvetter.

Oneffenheden blijf je altijd door de verf heen zien. Vul daarom gaten en barsten op en maak het plafond glad. Hele kleine barstjes kun je goed opvullen met een nieuwe, dikkere verflaag. Ook moet vulmiddel in de praktijk vaak overschilderd worden.

Zorg dat je de ruimte goed ventileert en plak de vloer goed af. Waar je allemaal op moet letten als je het plafond gaat schilderen lees u in deze eerdere blogpost over het schilderen van het plafond. Zorg altijd voor een stevige en veilige trap en een veiligheidsbril.

Voor de vlekken op het plafond moet je  isolerende voorstrijk en isolerende muurverf gebruiken. Anders kunt je nog zoveel lagen over de vlek heen schilderen, de beschadiging zul je er altijd doorheen zien.

Wanneer kiest u voor een ‘nieuw’ plafond?

Zijn de beschadigingen aan het plafond dermate ernstig dat schilderen geen zin heeft, dan kun je beter kiezen voor een ‘nieuw’ plafond. Gipsplaten, stucwerk, plafondplaten of een spanplafond, er zijn vele mogelijkheden om jouw oude plafond te vervangen of verbergen. In vele gevallen hoeft het oude plafond niet eens verwijderd te worden

De meeste systemen kun je direct onder het oude, beschadigde plafond plaatsen. Je ziet dan niets meer van de lelijke plekken en beschadigingen. Kies je bijvoorbeeld voor een Plameco spanplafond, dan heb je binnen een dag een nieuw, strak en modern plafond.

Grote meubels kunnen blijven staan en met onze speciale, gepatenteerde klemprofielen spannen we jouw nieuwe kunststof plafond op elke gewenste hoogte. Kies je voor een nieuw plafond, dan zijn er enorm veel mogelijkheden. Allemaal verschillende kleuren, stijlen, materialen, ornamenten, lijsten en zelfs foto’s zijn mogelijk.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een Plameco spanplafond om het oude plafond te bedekken in plaats van het te laten repareren? Neem contact met ons op en wij komen graag een keer geheel vrijblijvend bij jou langs om alle opties te bespreken!

 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer