Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Keukeninrichting: waar moet ik rekening mee houden?

Een nieuwe keuken uitkiezen is meer dan alleen kastjes en apparatuur uitzoeken. Er worden uren besteedt aan het kiezen van het juiste materiaal, de grootte en plaatsing van de kastjes, het uitzoeken van de inbouwapparatuur en het bespreken van leveringstijden en kosten.

Maar uit ervaring weten we dat het keukenplafond, de verlichting en de nieuwe vloer vaak vergeten of pas later bepaalt worden. Om die reden geven we je graag een aantal tips om bij het selecteren van de nieuwe keukeninrichting rekening mee te houden.

 

Het uitzoeken van de basis: meten is weten

Uiteraard begint het uitzoeken van een nieuwe keuken met een bezoek aan de keukenwinkel, een gesprek met een aannemer of het zoeken op internet.

Waarschijnlijk weet je al wat je mooi en belangrijk vindt, eventueel in overleg met uw partner of gezin.

Als de kastjes en de apparatuur zijn uitgezocht, is het zaak om te kijken of en hoe alles gaat passen. Laat je hierbij voorlichten door een echte keukenexpert. Zo weet je zeker dat de radiator straks bijvoorbeeld niet in de weg zit van de vaatwasmachineklep.

In het ideale geval neemt iemand de moeite om even bij je thuis te komen kijken naar de huidige situatie en beschikbare ruimte. Er moet uitgebreid gemeten en getekend worden om er zeker van te zijn dat de keuken straks goed en praktisch in elkaar steekt.

Inbouwapparatuur voor de keuken

Wij raden aan om de gekochte (inbouw) apparatuur van jouw nieuwe keuken van tevoren van binnen te bekijken. Veel catalogi laten alleen de buitenkant van het apparaat zien en bij showrooms staat slechts een heel beperkte selectie. Sta er echter op dat je ook de binnenkant kunt bekijken. Zo weet je van tevoren bijvoorbeeld de indeling van je nieuwe koelkast en of die voldoende ruimte biedt.

Laat je eventueel voorlichten over een uitbouw om meer of grotere apparatuur te huisvesten, bijvoorbeeld een nis voor de koelkast. Dit geeft meer mogelijkheden bij de keukeninrichting. Kies je voor een vaatwasser? Dan heb je bij beperkte ruimte geen dubbele spoelbak nodig. U kunt dan beter voor een zo groot mogelijk werkblad kiezen, vooral als je ook nog apparatuur als een broodrooster en een keukenmixer op het blad gaat zetten.

Een koel-/vriescombinatie, oven/magnetron, kookplaat en vaatwasser zijn doorgaans toch wel de minimumvereisten voor inbouwapparatuur. Sommige mensen kiezen ervoor om geen afzuigkap te nemen, maar het is toch aan te raden. Een goede afzuiging in de keuken voert niet alleen luchtjes maar ook vet en vocht af. Een Quooker wordt ook steeds populairder en is een fantastische toevoeging in elke keuken.

Het is handig als je alvast bedenkt wat voor jouw écht belangrijk is en waar je eventueel concessies kunt doen. Probeer je niet om te laten praten door slimme verkooppraatjes.

Een goede aannemer kiezen voor de verbouwing

Kies een aannemer die wordt aangeraden door anderen. Kijk op het internet of je reviews kunt vinden van deze persoon en spring in als je het niet vertrouwt. Jij moet uiteindelijk met het eindresultaat leven en het is geen goedkoop klusje, dus je mag best streng zijn.

Koop je een complete keuken bij een keukenzaak? Zij hebben altijd wel mensen beschikbaar die jouw keuken kunnen plaatsen. Deze aannemers zijn doorgaans zeer bekend met de keukens en weten precies hoe ze die in elkaar moeten zetten.

Vergeet echter niet dat zij vaak ook gewoon zelfstandige ondernemers zijn die worden ingehuurd door het keukenbedrijf en doorgaans niet de hoofdprijs betaald krijgen. Overleg dus goed van tevoren, ga er niet vanuit dat zij alles hebben doorgekregen dat jij met de keukenverkoper hebt besproken en houdt er een oogje op dat het voor hen geen haastklus wordt.

De muren en het keukenplafond

Voordat je de keuken laat plaatsen moet de ruimte helemaal leeg en schoon zijn. Vergeet niet dat er veel mensen zijn die jouw oude kastjes of apparatuur nog goed kunnen gebruiken! Er zijn verschillende projecten in iedere gemeente die graag zullen helpen en je dankbaar zullen zijn.

Als de keukenruimte dan toch leeg is, is dat een goed moment om eens te kijken naar de kleuren van jouw keuken. Heb je straks een prachtige keuken, maar saaie, standaard witte muren en een oud plafond? Dat klinkt als een gemiste kans, nietwaar?

Vaak vergeten mensen te kijken naar de muren en het keukenplafond als ze een nieuwe keuken uitkiezen. Met een mooi kleurtje op de muren en een strak, modern keukenplafond met ingebouwde verlichting, creëer je een prachtig geheel.

Keukenverlichting

Verlichting in de keuken heeft een andere functie dan woonkamerverlichting. Denk bij het uitkiezen van het geheel alvast goed na over jouw keukenverlichting, dan heb je straks prachtige sfeerverlichting en goede functieverlichting in een.

Heb je  een open keuken? Dan is het wellicht een leuk idee om eens na te denken over een gedeeltelijk verlaagd plafond met inbouwverlichting. Je kunt bijvoorbeeld bij een verlaagd Plameco plafond ook nog eens kiezen uit 150 kleuren of een fotoplafond, waarmee je van jouw nieuwe keuken een spectaculaire, bijzondere ruimte maakt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een nieuw keukenplafond, eventueel verlaagd en met ingebouwde verlichting? Neem dan gerust contact met ons op en wij komen graag vrijblijvend bij je langs!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer