Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Keuken inrichten: interieur, plafond en design ter inspiratie

De keuken is een belangrijke ruimte in het huis, waar we vrijwel elke dag tijd doorbrengen. Behalve dat een keuken zo nuttig mogelijk moet zijn is het ook prettig als deze er goed uit ziet. In deze blog geven we u een aantal tips voor het inrichten van de keuken om tot de ideale keuken te komen.

De functie van de keuken

De belangrijkste functie van de keuken is de mogelijkheid om eten te bereiden. De keuken is echter veelzijdiger dan je zou verwachten. Sommige mensen smeren er alleen boterhammetje, anderen komen er alleen in de ochtend voor een kop koffie en een bak yoghurt. Kinderen komen voornamelijk in de keuken om de handen te wassen en wat drinken te pakken.

Andere mensen houden van bakken of koken en brengen soms wel uren door in de keuken. Bij sommige gezinnen wordt er ook gegeten in de keuken en weer anderen hebben soms ook een tv in de keuken hangen. Er zijn veel verschillende functies denkbaar voor iedereen.

-afbeelding-

De inrichting van uw keuken

De inrichting van de keuken is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Als je iemand bent die vaak kookt, zult je een uitgebreid aanrecht willen hebben. Ook andere functies als een afwasmachine verschillen per persoon. Afhankelijk van de verschillende functies waar je gebruik van wilt maken zijn er voor de keuken verschillende indelingen mogelijk.

EEN INBOUWKEUKEN

Een inbouwkeuken is een keuken die op maat wordt gemaakt. Inbouwkeukens zijn individueel aan te passen en blijven lange tijd een vast onderdeel van de keuken. De apparatuur wordt in de meubels ingebouwd en onderdelen als de oven, magnetron en koelkast worden allemaal netjes geïntegreerd. Met een inbouwkeuken kun je optimaal gebruik maken van alle ruimte.

Een inbouwkeuken verhoogt de efficiëntie omdat alles dicht bij elkaar zit. Bovendien ziet het er strak uit, doordat alles samen een mooi geheel vormt. Inbouwkeukens zijn enorm populair en worden bijna altijd gebruikt in nieuwbouwwoningen, omdat dit praktischer is dan alles los te installeren. Bovendien zijn er veel verschillende ontwerpen mogelijk bij inbouwkeukens.

Zo kun je precies bepalen waar je wat wilt hebben om tot jouw ideale inbouwkeuken te komen. Ook is er de mogelijkheid om de dikte van het keukenblad, de soorten kastjes, de kleuren, de grepen en andere attributen aan te passen.

Een inbouwkeuken is dus erg praktisch en bovendien precies naar jouw smaak aan te passen.

EEN KEUKENEILAND

Een keukeneiland is de ideale verbinding tussen de keuken en de woonkamer. In een keukeneiland kan alles worden verwerkt. Zo kun je jouw oven, magnetron, aanrecht en wastafel hier allemaal in verwerken.

Een keukeneiland kan ook iets kleiner zijn en enkel een ander deel van de keuken ondersteunen. Zo kan er aan de ene kant van de keuken het aanrecht en fornuis zijn, terwijl in het keukeneiland de afwasmachine is geïnstalleerd en je je handen kunt wassen.

Ook kun je het kookeiland als opbergruimte gebruiken om bijvoorbeeld de etenswaren in te bewaren. Een andere mogelijkheid is om het kookeiland als bar te gebruiken.

Er zijn veel verschillende combinaties mogelijk met een kookeiland!

-afbeelding-

Een indeling schetsen

Voordat je begint met het ontwerpen van een nieuwe keuken, is het handig om te bepalen waar je de keuken voornamelijk voor zult gaan gebruiken. Gebruik je meestal meer dan 4 pitjes tegelijk? Houdt dan rekening met de extra ruimte die dit inneemt.

Wanneer je weet waar je jouw keuken voornamelijk voor wilt gaan gebruiken kun je kiezen wat voor soort indeling je neemt. Een tip is om de keuken te schetsen op ruitjespapier en hierbij de verschillende onderdelen met een potlood in te tekenen. Tegenwoordig zijn er ook verschillende online tools waarmee je makkelijk jouw keuken kunt ontwerpen. Een voorbeeld is de online keukenplanner van Atlas.

Een goed plafond in de keuken

Omdat je veel tijd doorbrengt in de keuken is het belangrijk dat hier een goed plafond aanwezig is.

PLAFONDVERLICHTING IN DE KEUKEN

Afhankelijk van de inrichting van jouw keuken, kun je kiezen voor verschillende soorten verlichting in de keuken. Het is afhankelijk van de functies die je aan de keuken verbindt, maar er is eigenlijk altijd algemene keukenverlichting nodig. Dit kan één lamp zijn of verschillende spotlampen. Deze verlichting wordt het meest gebruikt in de keuken.

Op de plek waar kr kookt is het handig om sterke werkverlichting te hebben. Zo kun je jezelf focussen op het koken en zie je alles duidelijk. Mocht er een eettafel aanwezig zijn in de keuken, dan kan hier het best zachtere verlichting worden aangelegd. Deze verlichting is sterk genoeg om alles goed te zien, maar zorgt toch voor een gezellige sfeer.

Voor een kookeiland is het handig om dimbaar licht te installeren. Zo heb je de beschikking tot sterk licht wanneer je gaat koken en wanneer je alleen een kopje koffie wilt drinken kun je het licht eenvoudig minder fel zetten. Bepaal jouw verlichting dus aan de hand van wat voor soort keuken je hebt en waarvoor je deze gebruikt.

Ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan onze blog over plafondverlichting en waar u op moet letten.

VOCHTBESTENDIG EN SCHIMMELWEREND PLAFOND

Vocht- en schimmelplekken komen vaak voor in de keuken. Vochtplekken op het plafond worden namelijk veroorzaakt door het koken. Wanneer vochtplekken op het plafond ontstaan kan het door condens en en binnenwarmte voor schimmelplekken op het plafond zorgen.

Dit geeft een lelijke plek op het plafond en kan ook slecht zijn voor de gezondheid. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor het huis. Vocht- en schimmelplekken kunnen namelijk de constructie van het plafond aantasten waardoor onder andere lekken kunnen ontstaan. Gelukkig bestaat hier een eenvoudige oplossing voor. Met een vochtbestendig en schimmelwerend plafond hoef je je geen zorgen te maken.

BOXEN IN HET PLAFOND

Luister je tijdens het ontbijt altijd naar het nieuws op de radio, of zet je graag een gezellig muziekje op tijdens het koken? Dan kun jeer ook voor kiezen om boxen te integreren in het plafond.

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je boxen achter het plafond te installeren of door het plafond heen te laten komen. Dit geeft een erg stijlvol effect!

Hebben jouw boxen van zichzelf al een aantrekkelijk design, dan kunt u er ook voor kiezen om ze onder het plafond te bevestigen. Achter het plafond kunnen de draden dan netjes weggewerkt worden.

-afbeelding-

Een keukenplafond van Plameco

Met een spanplafond van Plameco zul je nooit last hebben van vocht- of schimmelplekken in de keuken. Onze spanplafonds zijn onderhoudsvriendelijk en eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Zo houdt je het plafond altijd mooi.

Bovendien biedt een spanplafond van Plameco de mogelijkheid om verlichting in te bouwen. Dit kunnen wij ook doen door de verlichting achter het plafond te plaatsen. Er komt dan nog genoeg licht om te werken in de keuken en het geeft een mooie sfeer. Je kunt deze verlichting zelfs bedienen met een app, zodat je altijd en overal het licht kunt aanpassen.

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van een Plameco spanplafond in jouw keuken? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor een afspraak.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer