Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Kantoorinrichting: tips voor inrichten en een goede indeling

Het inrichten van een nieuw kantoor is een belangrijke taak, of het nu gaat om een paar medewerkers of om een heleboel mensen. Iedereen moet prettig en efficiënt kunnen werken.

Om te voorkomen dat je straks, nadat alles staat, alles weer moet omgooien omdat je aan sommige zaken niet heeft gedacht, geven wij jo graag een paar tips voor het inrichten van een kantoor.

 

1. Beginnen met het plaatsen van de bureaus

Je kunt het best beginnen bij de grote meubels en dan vooral de bureaus. Kijk goed hoe groot de nieuwe, oude of te hergebruiken bureaus zijn en bekijk wat allemaal goede plekken in de ruimte zouden zijn om de bureaus neer te zetten.

Bureaus moeten absoluut niet in looproutes staan. Het is erg vervelend wanneer werknemers om of tussen bureaus en ander meubilair door te moeten lopen, dus houd looproutes vrij.

Zorg er ook voor dat mensen vanachter hun bureau gemakkelijk naar achteren kunnen rollen, zonder daarbij met een ander in botsing te komen, een plant omver te gooien of een bureaustoel in een looppad te laten staan.

Zet je bureaus bij het raam? Zorg er dan voor dat het op die plek niet te warm wordt als het zonnetje naar binnen schijnt. Warmtewerende folie is hiervoor een prima oplossing.

Medewerkers moeten niet op de tocht zitten en houdt ook rekening met aangrenzende ruimtes. Dus zet een medewerker die last heeft van veel geluid niet naast een vergaderruimte of in de buurt van een collega die erg hard praat aan de telefoon.

 

2. De juiste grootte van het kantoor

Grote bureaus zijn erg fijn om aan te werken omdat je er niet alleen je computer, scherm en toetsenbord gemakkelijk op kwijt kunt, maar ook extra benodigdheden zoals een bureaulamp, documenten en persoonlijke spullen. Een bureau moet aan de andere kant ook weer niet té groot zijn, want voor sommige mensen is dat een uitnodiging om er een hoop rommel op te verzamelen. Bovendien hebben de meeste mensen tegenwoordig naast een computer vrij weinig meer nodig op hun bureau.

Kijk goed hoeveel bureaus er op verschillende plekken kunnen staan. Dit is ook een goed moment om het personeel erbij te betrekken. Sommige mensen vinden het fijn om bij elkaar te zitten, zodat ze gemakkelijk kunnen overleggen en sparren. Anderen vinden het fijner om een beetje afgezonderd te zitten zodat ze zich beter kunnen concentreren.

 

3. Vaste en flexplekken op kantoor indelen

Bij het indelen van het nieuwe kantoor kun je rekening houden met flexplekken en vaste plekken. Je kunt ook een aantal vaste en een aantal flexwerkplekken maken, zodat medewerkers geconcentreerd en afgezonderd met een laptop kunnen zitten, of op een rustig plekje met een collega een project kunnen bespreken. Voor algemene werkzaamheden kunnen ze dan weer terug naar hun eigen bureau met hun eigen stoel en eigen spullen.

Nadat de bureaus staan is het tijd voor andere grote meubels, bijvoorbeeld voor de kasten. Veel bergruimte is prettig voor mappen waar iedereen gebruik van maakt, kantoorartikelen, boeken, u- en l-mapjes, etc.

Medewerkers zullen het misschien ook handig vinden om hun eigen ladeblokken te hebben, maar vergeet niet dat de meeste spullen die in een la verdwijnen ongezien blijven. Sorteerbakjes op een bureau zijn veel handiger om werk dat gedaan moet worden in het zicht te houden.

Daarnaast zijn er ook veel mooie opbergmogelijkheden om rommel op bureaus te voorkomen. Een limiet aan persoonlijke spulletjes op kantoor is ook helemaal niet gek. Meer dan twee foto’s van kinderen of de kat zijn bijvoorbeeld niet echt nodig. Een professionele uitstraling blijft het belangrijkste bij een goede kantoorinrichting!

 

4. Kantoorinrichting voor een prettige en professionele uitstraling

Naast een goede kantoorindeling is de inrichting natuurlijk ook heel belangrijk. Een goed en duurzaam tapijt op de vloer bijvoorbeeld, dat gemakkelijk schoon te maken is.

Het gemiddelde kantoorplafond kun je waarschijnlijk wel voor de geest halen. Lelijke plafondtegels met ontbrekende hoekjes. Die ene tegel die al jaren scheef ligt. Vlekken van een onduidelijke lekkage en knipperende tl-buizen. Erg sfeervol is het niet.

In een modern kantoor is ook het plafond van groot belang voor de professionele en prettige uitstraling. Mooi, strak en modern zijn daarbij belangrijke factoren. Met ingebouwde kantoorverlichting doe je  jouw medewerkers een groot plezier. Als je kiest voor een Plameco spanplafond op kantoor, dan kun je er zelfs voor kiezen om het duurzame en sterke spanmateriaal in een kleurtje te laten plaatsen, een gedeelte in een fotoplafond te laten maken, of zelfs het logo op het plafond terug te laten komen!

 

5. Een mooi en modern kantoorplafond

Zou het niet fantastisch zijn om de kleuren uit de huisstijl terug te laten komen in het plafond? Een modern kantoor hoeft allang niet meer saai en wit te zijn. Met hout en bijvoorbeeld blauw in verschillende schakeringen, creëer je een prachtige, doch professionele sfeer op kantoor.

Daarnaast geef je met kunst aan de muren, mooie planten, accessoires en verschillende kleuren, echt persoonlijkheid aan de kantoorruimte.

Ben je benieuwd wat een Plameco spanplafond zou kunnen bijdragen aan de sfeer op uw kantoor? Vraag ons dan gerust eens langs voor een vrijblijvend gesprek. Dit kan uiteraard ook op jouw kantoor plaatsvinden. Binnen één dag worden onze spanplafonds geplaatst en doordat hak- en breekwerk niet nodig is, zul je zeer weinig overlast ondervinden.

 


Voor meer informatie over een mooi, strak en modern kantoorplafond, met allerlei mogelijkheden qua kleurstelling en verlichting, neemt u gerust contact met ons op.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer