Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Inspiratie: plafondverlichting en decoratie voor het pinksterweekend

Pinksteren staat weer voor de deur. Van origine een herdenking van het neerdalen van de Heilige Geest, tegenwoordig voor veel mensen vooral een lekker lang weekend. Een mooi excuus om fiets-, wandel- of boottochtjes te maken, goed te eten, of lekker te klussen.

Het pinksterweekend is bijvoorbeeld ook het perfecte moment om nieuwe plafondverlichting en decoratie te plaatsen. Met een mooi, nieuw lichtplan en wat sfeervolle decoraties maak je je huis namelijk helemaal klaar voor de komende zomer. In deze blog voorzien we je alvast van wat inspiratie. Zo kun jij komend pinksterweekend vol aan de bak!

 

Plafondverlichting inspiratie 

Licht is een van de belangrijkste sfeerbepalers in huis. Naast kaarsjes, staande en wandlampen speelt plafondverlichting hier een belangrijke rol in. Van de soort verlichting die je kiest, tot de indeling en de felheid van het licht: alles draagt bij aan de sfeer die perfect bij jouw inrichting past. Maar hoe maak je van je plafondverlichting nu echt iets bijzonders?

 

Blikvangende plafondverlichting

Minimalistische spotjes en de zoveelste plafondlamp van de bouwmarkt, dat kennen we nu ondertussen wel. Waarom zou je je plafondverlichting niet als blikvanger gebruiken? Er zijn eindeloos veel verschillende ontwerpen, armaturen en hangsystemen om uit te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een strakke plafondlamp met een geometrisch ontwerp in de woonkamer. Of wat dacht je van een grote, klassieke kroonluchter voor boven de eettafel? Helemaal trendy en een gegarandeerde eyecatcher. 

 

 

Ben je echt op zoek naar unieke plafondverlichting? Haal het dan compleet weg. Dat klinkt tegenstrijdig, maar wanneer je een spanplafond hebt is het mogelijk om de verlichting achter het plafond te monteren. Hierdoor is de verlichting onzichtbaar. Totdat je de schakelaar omhaalt. Dan verandert het complete plafond in een grote bak van zacht licht. Als je dan toch voor minimalistisch wilt gaan, ga er dan helemaal voor. 

 

Sfeervol dimlicht

Het ontwerp van je plafondverlichting is echter maar het halve verhaal. Door met de felheid van het licht te spelen kun je de sfeer compleet omgooien. Dit kun je doen door goed te letten op de lumen van de lampen die je koopt (hoe meer lumen, hoe feller). Nog beter is het om dimbaar licht te installeren. Zo tover je de functionele, goed verlichte woonkamer met een draai van de knop (of app) om in een romantische ruimte. Ideaal voor de lange zomeravonden thuis. 

 

Plafond-decoratie inspiratie 

Met de juiste verlichting zet je de sfeer in huis dus met gemak naar je hand. Maar ook wanneer de lichten uit staan kun je je plafond opleuken. Sterker nog, de juiste plafond-decoratie kan subtiel of opzichtig bepalend zijn voor het aanzicht van een ruimte. 

 

Plafondlijsten

Een subtiele, stijlvolle manier om je plafond te versieren is met plafondlijsten. Je hebt ze vast wel eens gezien: meestal decoratieve randen die de omtrek van het plafond omlijnen zoals plinten op een vloer of wand. Hiermee kun je zelfs het meest saaie, standaard, blanco plafond omtoveren tot een stijlvol onderdeel van elke ruimte. En dat alles op een relatief subtiele manier.   

 

Fotoplafond

Plafondlijsten zijn dan een subtiele manier om stijlvolle details toe te voegen, ze zijn redelijk universeel. Onpersoonlijk, misschien. Wil jij echt je eigen vingerafdruk achterlaten op je plafond? Kies dan voor een fotoplafond. Hierbij bedruk je een spanplafond met een eigen foto of ontwerp. Een mooie hemel, een foto met een speciale herinnering, wat ons betreft letterlijk een foto van je eigen vingerafdruk: zolang jij je er maar door thuis voelt. Met een fotoplafond ben je in ieder geval verzekerd van een ontzettend uniek interieur. 


Spanplafonds kopen bij Plameco

Ben je klaar om komend pinksterweekend eens flink te gaan klussen? Hopelijk hebben we je genoeg kunnen inspireren en ga je de zomer in met een mooi, sfeervol en persoonlijk plafond. Wil je bijzondere verlichting ophangen, de verlichting achter je plafond plaatsen of een fotoplafond laten monteren? Kies dan voor een spanplafond van Plameco. Deze zijn veelzijdig en af te stemmen op jouw wensen en situatie. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk dan eens op onze website, of kom langs bij een van onze filialen, dan helpen we je graag verder. 

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer