Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Hoog of laag plafond in de hal: de voor- en nadelen

Een goede eerste indruk is belangrijk. Daarom wil je dat je hal er tip-top uitziet. Wat voor plafond past daar het beste bij: een hoog of een laag plafond? In deze blog zetten we de voor- en nadelen van beide opties op een rij. Dan kan jij bepalen welke optie het beste in jouw hal past. 

 

Hoog plafond in de hal 

Een hoog plafond maakt gegarandeerd indruk op iedereen die je hal binnenkomt. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van een hoog plafond in de hal? We nemen de belangrijkste met je door: 

 

De voordelen 

Of je nu een smal halletje of een indrukwekkend grote ontvangsthal hebt: een hoog plafond geeft je hal extra ruimte. Dat zorgt ten eerste voor een luxere uitstraling. Maar het heeft ook praktische voordelen. Met een hoog plafond heb je opeens ruimte voor een grote kapstok of een paar hoge opbergkastjes. 

 

 

Bovendien zorgt extra hoogte in de hal voor extra verlichtingsopties. Verwelkom je gasten bijvoorbeeld met een paar mooie hanglampen. Haal daglicht in huis door een raampje boven de deur te plaatsen. Misschien kun je er zelfs wat retro jaren 30 glas in lood toevoegen? Of een kroonluchter ophangen? Opeens heb je veel meer opties.   

Kijk bijvoorbeeld naar de afbeelding hierboven. Daar geeft een extra hoog plafond alle ruimte aan een sfeervolle kroonluchter. Bovendien is het plafond netjes afgewerkt en versierd met een unieke foto. Dat zorgt voor een mooie en originele entree. 

 

De nadelen

Een hoog plafond in de hal heeft relatief weinig nadelen. Normaal gesproken zorgt een hoog plafond voor extra stookkosten. Maar aangezien de hal vaak een kleine ruimte is, telt dat nadeel minder zwaar mee. Natuurlijk zijn er wel grote hallen. In die gevallen kan je die hogere stookkosten dus wel verwachten.

Daarnaast kan het wat lastiger zijn om je plafond te onderhouden als het hoger is. Een vlekje wegpoetsen of het plafond afstoffen wordt er niet makkelijker op.  

 

Laag plafond in de hal 

Ook een laag plafond kan voor een goede binnenkomer zorgen. Net zoals een hoog plafond zorgt een laag plafond voor enkele voor- en nadelen in de hal. Dit zijn de belangrijkste:  

 

De voordelen 

Een laag plafond zorgt voor gezelligheid. En alhoewel het plafond in nieuwbouwhuizen minimaal 2,60 meter hoog moet zijn, kun je het nog steeds gezellig maken. Wat zacht ligt, een kleedje op de vloer en wat decoratie aan de muur maken van de hal toch nog een gezellige ruimte. Zo’n laag plafond kan ook de warmte lekker vasthouden. Dat zorgt voor een warm onthaal voor je gasten. Of voor jezelf natuurlijk!

Daarnaast is een laag plafond makkelijker te onderhouden en schoon te houden. Sommige mensen komen met een opstapje gemakkelijk bij een plafond van 2,60. Maar er zijn ook veel handige gereedschappen en hulpmiddelen waarmee je bij de standaard plafondhoogte kan komen. En als jouw hal een groot oppervlakte heeft, geniet je ook nog eens van een lagere energierekening. 

Wil jij van deze voordelen genieten? Dan kan je je plafond verlagen met een spanplafond van Plameco. Onze spanplafonds worden altijd op maat gemaakt. Zelfs in jouw gekke halletje met vreemde hoeken past dus een spanplafond. Daarmee heb je direct de optie op verlichting vrij te plaatsen. Of om je plafond te versieren met een persoonlijke foto. Dan je nog eens lekker creatief worden in je hal!

 

De nadelen

De gezelligheid van een laag plafond kan ook snel voor een (gevoelsmatige) te kleine hal zorgen. En dat kan juist voor een onwelkom en donker gevoel zorgen. Let er bij een hal met een laag plafond dus op dat je het niet te druk inricht. Houd het dus lekker simpel en fris. Dan weet je zeker dat je fijn thuis komt, en dat je gasten zich welkom voelen.  

 

Spanplafond van Plameco in de hal 

In de hal kan zowel een hoog als een laag plafond de beste optie zijn. Uiteindelijk bepalen jouw wensen en voorkeuren welke plafondhoogte het beste is. Wil je extra luxe en ruimte? Kies dan voor een hoog plafond in de hal. Vind jij gezelligheid en makkelijk onderhoud belangrijker? Dan is een laag plafond misschien beter voor jouw hal. 

Benieuwd wat de mogelijkheden van een spanplafond in jouw hal zijn? Kijk dan eens op onze website, of maak een afspraak voor online of telefonisch advies. Je kunt ook langskomen in een van onze showrooms. Dan laten we je hoge en lage spanplafonds in het echt zien.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer