Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Demp het geluid op kantoor met deze akoestische oplossingen

Om comfortabel en productief te kunnen werken is een goede akoestiek op kantoor erg belangrijk. Is de akoestiek niet in orde, dan zullen werknemers zich minder goed kunnen concentreren en snel afgeleid zijn. Dit is niet bevorderlijk voor de productiviteit

De meest gebruikte inrichting is het open kantoor. Geen tussenmuren of afgesloten gedeeltes maar een open ruimte waarin alle medewerkers hun werk doen. Met name bij kleinere organisaties is dit prettig werken. Hierdoor kunnen collega’s makkelijker communiceren en kennis overdragen.

Om het geluid in zo’n ruimte te dempen zijn er verschillende oplossingen mogelijk. In deze blog vertellen we hoe de akoestiek op jouw kantoor verbeterd kan worden.

1. Geluidsoverlast negatieve invloed

Lawaai of geluidsoverlast op kantoor kan vervelend zijn voor de medewerkers en heeft een negatieve invloed op de productiviteit. Wanneer collega’s bijvoorbeeld constant aan het bellen zijn of overleg houden met elkaar kan dit een negatieve invloed hebben op de concentratie van andere medewerkers.

Onze concentratie kan namelijk maar een beperkt aantal prikkels aan. Door een teveel aan geluid kunnen we daardoor worden afgeleid en onze aandacht verliezen. Geluidsoverlast kan op die manier de productiviteit van werknemers negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot ontevreden werknemers en minder goede resultaten voor het bedrijf.

 

2. Snelle oplossingen

Om geluidsoverlast tegen te gaan zijn er een aantal oplossingen die u kunt bieden. Zo kunnen er speciale concentratieruimtes geplaatst worden in het kantoor. Hier kunnen werknemers rustig zitten werken zonder gehinderd te worden door geluid. Ook kunnen vergaderingen hier plaatsvinden zodat anderen er geen hinder van ondervinden.

Een andere oplossing is het gebruik van een koptelefoon. Werknemers kunnen dan muziek luisteren terwijl ze aan het werk zijn zodat ze zich beter kunnen concentreren. Dit zijn echter allemaal korte termijn oplossingen. Als u het probleem echt bij de kern wilt oplossen dan moet u de akoestiek verbeteren.

 

3. Plaatsen van akoestische wanden

In de architectuur wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van materialen zoals beton, staal en glas. Deze materialen zijn niet goed voor de akoestiek door de grote mate van weerkaatsing. Het geluid in een ruimte kan hierdoor als hinderlijk worden ervaren en zelfs leiden tot ziekte.

Het is in een kantoor dus van belang dat de wanden zijn gemaakt van geluidabsorberende materialen. Bij dit materiaal wordt geluid geabsorbeerd en omgezet in warmte. Absorptiemateriaal kan worden gemaakt van schuimsoorten zoals vlokkenschuim of van polyesterwol. Hoe dikker het materiaal, hoe beter het geluid kan worden geabsorbeerd.

 

4. Akoestische banken en stoelen

Een andere manier om de akoestiek in een kantoor te verbeteren is door speciale banken of stoelen te plaatsen. Door speciale ontwerpen met bijvoorbeeld een overkapping aan de boven- of zijkant van de meubels, kan het geluid sterk worden gedempt.

Wanneer iemand in de stoel aan het bellen is, zal de omgeving er geen last van hebben en andersom. Ook kan een medewerker even op zo’n bank zitten om zich te focussen op iets belangrijks.

 

5. Akoestische bureauschermen

Een akoestisch bureauscherm zorgt voor een afleidingsvrije werkplek doordat het scherm geluidabsorberend is en het scherm zorgt voor een afscheiding tussen werknemers. Het kan worden bevestigt aan de zijkant van een bureau en is vaak in hoogte verstelbaar. Hierdoor kan het op geschikte moment ook verlaagd worden zodat er bijvoorbeeld toch overlegd kan worden.

 

6. Akoestische kast plaatsen

Het geluid van een kast of la kan een vervelend geluid voor de omgeving veroorzaken. De oorzaak hiervan is vaak het materiaal waar de kast van gemaakt is. Akoestische kasten verhelpen dit probleem en absorberen door middel van de deuren het geluid. Bij luxere kasten is ook de achterkant gemaakt van akoestisch materiaal. Zo heeft niemand meer last van krakende deuren of stroeve laatjes.

 

7. Akoestische design-oplossingen

Wanneer je denkt dat akoestische oplossingen per definitie niet modern zijn dan heb je het mis. Er zijn tegenwoordig veel designmeubelen te vinden die helpen om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Zo worden er complete interieurconcepten gemaakt die spraakmakend zijn maar ook akoestisch goed in elkaar zitten. Vindt je de inrichting van het kantoor belangrijk? Dan is dit dus zeker een goede optie!

8. Duurzame akoestische oplossingen

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een duurzame akoestische oplossing. We gaan ons steeds meer bezighouden met het milieu, ook bij de inrichting van kantoren. Duurzame akoestische oplossingen worden gemaakt van natuurlijke materialen en zijn op een eerlijke manier geproduceerd. Zo creëer je een comfortabele en duurzame werkomgeving. Win-win!

 

9. Akoestische gordijnen

Een relatief gemakkelijke oplossing voor het verbeteren van de akoestiek in uw kantoor, zijn akoestische gordijnen. De microperforaties gecombineerd met een spouw zorgen voor hoge absorptiewaarden. Hierdoor worden geluidsreflecties direct tegengegaan en wordt de nagalmtijd verkort. De gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten en kunnen zelfs transparant worden geleverd.

 

10. Akoestische fotoprints

Mocht je liever iets persoonlijks in het kantoor hangen dan kunt je denken aan een akoestische fotoprint voor aan de muur. Op een geluidsabsorberend wandpaneel zal dan bijvoorbeeld het logo van het bedrijf of een groepsfoto van de collega’s gemaakt kunnen worden. Een gezellige maar functionele oplossing!

 

11. Akoestisch plafond

Ten slotte is het een effectieve oplossing om een akoestisch plafond te plaatsen. Een plafond heeft immers een erg groot oppervlak waarop geluid kan weerkaatsen. Het akoestisch plafond van Plameco is een spanplafond wat een geluidsabsorberende laag heeft tussen het originele en het nieuwe spanplafond. De geluidsisolerende laag zal achter het spanplafond worden geplaatst waardoor je er niets van ziet. Je zult het verschil echter wel horen!

De spanplafonds zijn niet alleen te gebruiken voor het plafond maar kunnen tevens worden gebruikt voor de muren van het kantoor. Daarnaast kun je de plafonds maken zoals je dat zelf wilt. Zo is het ook mogelijk om de plafonds te bedrukken met een leuke print of met foto’s. De plafonds kunnen binnen een dag worden geplaatst en zijn geheel naar wens aanpasbaar.

Interesse in een akoestische oplossing

Heb je op kantoor last van geluidsoverlast en denk je na over een akoestische oplossing? Neem dan contact met ons op voor een brochure of meer informatie. Ook kunnen we bij jouw kantoor langs komen om de mogelijkheden te bespreken. Zo komen we tot een geschikte oplossing voor het verbeteren van de akoestiek op het kantoor.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer