Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Creëer meer ruimte met een extra hoog plafond

Een hoog plafond is een teken van stijl, luxe en klasse. Je herkent ongetwijfeld dat wauw-gevoel dat je hebt wanneer je een ruimte met een hoog plafond binnenloopt. Dat wil iedereen natuurlijk wel in huis. Er zijn echter maar weinig mensen die met zo’n ruimte in huis gezegend zijn. Gelukkig kun je zelf meer ruimte creëren met een extra hoog plafond.

In deze blog bespreken we de mogelijkheden van een plafondverhoging. Of je nu kiest voor een ingrijpende renovatie, of een simpel likje verf om het plafond optisch te verhogen: met een hoog plafond schep je extra ruimte in huis.


De voordelen van extra ruimte dankzij een hoog plafond

Dat extra ruimte in huis voordelen met zich meebrengt, is vanzelfsprekend. Maar waarom zou je deze ruimte moeten creëren met een verhoogd plafond? De simpele verklaring is dat het soms makkelijker is om de hoogte in te gaan, dan de breedte of lengte. Veel huizen bieden niet eens de mogelijkheid om extra oppervlakte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan een appartement, of een huis zonder voor- en achtertuin. 

 

 

Een verhoogd plafond kan dan een goede manier zijn om extra ruimte toe te voegen. Zo zorgt een verhoogd plafond voor een ruimte die groter aanvoelt. Zelfs een kamer met relatief weinig vierkante meter kan dan ruim en prettig aanvoelen. Daarnaast zorgt een hoger plafond ervoor dat je extra ruimte hebt voor hoge meubels of grote raampartijen. 

 

Meer ruimte met een hoog plafond  

Hoe doe je dat dan, meer ruimte creëren met een hoog plafond? Vanzelfsprekend kan niet elk plafond eindeloos verhoogd worden. Er zijn veel zaken om rekening mee te houden, zoals de structurele integriteit van het gebouw, leidingen en isolatie. Daarnaast zit er soms simpelweg een extra verdieping boven het plafond, waardoor verhogen lastig wordt. Daarom is het altijd belangrijk om de verhoging van een plafond in samenspraak te doen met een expert. 

Nodig bijvoorbeeld een expert van Plameco uit. Deze komt vrijblijvend bij je langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw woning. Door hun ervaring en kennis, weten onze experts welk plafond wel verhoogd kan worden en welke niet. Zelfs wanneer jouw plafond niet verhoogd kan worden, kan een expert advies geven over andere manieren om extra (optische) ruimte aan jouw kamer toe te voegen. 

 

Je plafond optisch verhogen

Als jouw huis geen mogelijkheid biedt tot een fysieke plafondverhoging, hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten. Je kunt je plafond altijd nog optisch verhogen. Er zijn verschillende trucjes om dit te doen. De meest hebben te maken met kleur. Door je plafond lichter te maken dan je muren, til je je plafond als het ware op. Daarnaast kun je je muur in twee kleuren verven. Verf de onderste helft in een donkere kleur en de bovenste helft in een lichtere kleur. Door je muur op deze manier door tweeën te delen, maak je je muur optisch groter, waardoor je plafond optisch ook hoger komt te hangen. 

 

 

Ook de inrichting kan invloed hebben op de optische hoogte van je plafond. Hang alles wat aan de muur hangt bijvoorbeeld eens 10 centimeter hoger. Denk aan boekenplanken, schilderijen, gordijnen en lampen. Je zult zien dat je plafond hoger lijkt: gratis ruimte! Hetzelfde effect is te bereiken door een lage bank, stoel of kast neer te zetten. 

 

Spanplafonds van Plameco

Tenslotte kun je een ruimte optisch verhogen door je plafond minimalistisch en onopvallend te houden. Een spanplafond van Plameco kan hierbij helpen. De plafonds worden op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de verlichting, en zaken zoals een rookmelder of afzuigkap. Deze worden naadloos weggewerkt in het plafond, waardoor je ruimte groter lijkt. 

Ben jij benieuwd wat de mogelijkheden zijn in jouw huis? Neem dan contact met ons op, of kom langs bij een Plameco vestiging bij jou in de buurt. Onze experts zitten voor je klaar!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer