Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

De afzuigkap weggewerkt in het plafond: tips, tricks en inspiratie

 

Afzuigkap? Welke afzuigkap?

Een goede afzuigkap mag in geen enkele moderne keuken ontbreken en doet daar nuttig werk. Maar eigenlijk zijn maar weinig afzuigkappen echt mooi. Bovendien, hoe vaak heb jij je hoofd er al aan gestoten terwijl je stiekem in de pannen keek wat voor lekkers er stond te pruttelen?  

In deze blog leggen we uit hoe je een goed afzuigsysteem in je keuken kunt installeren zonder die doorn in het oog, dankzij een Plameco spanplafond.

 

 

De afzuigkap in het plafond

Echt waar, je kunt je afzuigsysteem integreren in je nieuwe Plameco spanplafond. Dit heeft veel voordelen. De ventilator en filter zijn in het plafond geïntegreerd. Dat betekent minder schoonmaakwerk, want er zijn geen roosters, zijwanden of een afvoerpijp die je vaak moet schoonmaken, omdat ze anders plakken van het vet. Alleen de filters moeten af en toe vervangen worden, maar die kun je gewoon in de vaatwasser doen. Bovendien oogt je keuken meteen ruimer, omdat dat blok boven het fornuis ontbreekt. Dat is vooral een groot voordeel als je een kookeiland hebt, waar een afzuigkap helemáál in de weg hangt. 
 

 

Principe en installatie

Als je een spanplafond in de keuken laat installeren, ontstaat er automatisch ruimte tussen het oorspronkelijke en het nieuwe plafond. In die ruimte is plaats genoeg voor het nieuwe afzuigsysteem en luchtafvoerkanaal. 

Een in het plafond geïntegreerde ‘afzuigkap’ bestaat uit een aanzuigoppervlak dat groter is dan je kookplaat. Daardoor blijft ook het plafond eromheen schoon. Dat is handig. Etensdampen stijgen immers niet altijd recht omhoog. Het filtersysteem en het luchtafvoerkanaal worden boven het aanzuigoppervlak gemonteerd. Geur en vet worden uit de kooklucht gefilterd en de gereinigde lucht wordt teruggevoerd. Heeft je keuken al een luchtafvoerkanaal naar buiten? Dan wordt het nieuwe systeem daarop aangesloten.

 

Is het dan nodig om een spanplafond in de volle breedte van je huidige plafond te installeren?  Nee, hoor! Plameco kan de plafondpanelen ook direct boven je fornuis plaatsen en daarin de afzuiging aanbrengen.
 
Maar eerlijk is eerlijk: als we dan toch bezig zijn, is het de moeite waard om een nieuw plafond voor de gehele keuken te overwegen. Je kunt dan namelijk verlichting en luidsprekers in laten bouwen, plus een systeem om de akoestiek te verbeteren. Bovendien is een spanplafond gemakkelijker schoon te houden dan een gewoon plafond en hoef je het niet om de paar jaar op te knappen of opnieuw te schilderen. Als je er dan toch voor gaat, doe het dan ook meteen goed.

 

 

Het is allemaal een kwestie van planning

Ben je dan van plan om die afzuigkap weg te werken in het plafond? Stel jezelf dan de volgende vragen:

1. Hoe groot is je keuken?

2. Hoe hoog is het plafond nu? Hoe ver kan het worden verlaagd?

3. Hoe sterk moet het afzuigsysteem zijn?

4. Wil je het hele plafond vernieuwen of slechts een deel ervan?

5.  Welke extra snufjes wil je het liefst integreren in je spanplafond?

Het geeft niet als je niet meteen op alle vragen een antwoord hebt. Plameco helpt je graag met de concrete planning en beantwoordt al je vragen over de haalbaarheid van jouw wensen.

Je hoeft je overigens geen zorgen te maken over het geluidsniveau van de nieuwe afzuiginstallatie dankzij technologische innovaties. Zelfs in een grote keuken waar een afzuiging flink moet werken om de ruimte fris te houden, blijven de decibellen beperkt.

 

 

Bespreek welke extra's je zou willen integreren

In je nieuwe Plameco spanplafond kun je, zoals gezegd, nog andere handige extra's aanbrengen: verlichting, geluidsabsorberende systemen, luidsprekers. 

Je Plameco-adviseur geeft je graag tips en denkt met je mee over de mogelijkheden. 

Het is natuurlijk ook mogelijk om een gewone afzuigkap in je Plameco plafond te laten integreren.

 

Ben je benieuwd of een spanplafond met geïntegreerde afzuiginstallatie iets voor jouw huis is?

Neem vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak. Je kunt natuurlijk ook een kijkje komen nemen in één van onze showrooms. Wij adviseren en informeren je graag!

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer