Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 3122 beoordelingen

Een systeemplafond in mijn huis?

Een systeemplafond in mijn woning?

Is je plafond toe aan een renovatie en ben je op zoek naar een nieuwe oplossing? Dan is een systeemplafond één van de mogelijkheden, maar waarom zou je hiervoor kiezen? Een systeemplafond geeft is een toegankelijke manier om zwakke punten en scheuren eenvoudig te verbergen. De verschillende plafondpanelen bieden diverse mogelijken om je huis bijvoorbeeld duurzamer te maken. 

Een spanplafond daarentegen is een duurzaam plafond. Door een bijzonder ontwikkeld klemsysteem en de garantie op kleurbehoud, blijven Plameco spanplafonds voor zeker 30 jaar goed. Dat levert vele voordelen op. In deze pagina wordt beschreven wat de voor- en nadelen zijn van een systeemplafond ten opzichten van een spanplafond. Bovendien wordt toegelicht wat een spanplafond is en wat de mogelijkheden zijn. 

Hoe werkt een systeemplafond?

Een systeemplafond in mijn woning?

Een systeemplafond is een verlaagd plafond dat onder het bestaande plafond wordt gemonteerd. Zo ontstaat er een lege ruimte tussen hoofdplafond en het systeemplafond. Deze ruimte wordt veelal functioneel gebruikt om bedradingen en leidingen weg te werken. Een systeemplafond bestaat uit een aluminium framewerk. Dit frame hangt met een eenvoudig systeem van plafondhangers aan het bestaande plafond. Boven op het plafondsysteem worden plafondpanelen of plafondplaten geplaatst. Deze plafondpanelen en plafondplaten zijn voor een groot deel gemaakt uit kalk of uit steenwol. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan is het ook mogelijk om een systeemplafond zelf te installeren. Lukt het niet zelf of zoek je hulp hierbij? Er zijn voldoende bedrijven die je hierbij kunnen helpen. 

Een systeemplafond is praktische oplossing en kan bij vuil of beschadiging makkelijk vervangen worden door nieuwe plafondplaten of plafondpanelen. Daarnaast kan een systeemplafond ingezet worden bij het verbeteren van de akoestiek. Overigens zijn plafondplaten of plafondpanelen schimmelwerend en kunnen ze eenvoudig leidingen wegwerken. Het enige echte nadeel van systeemplafond is de uitstraling. Doordat het een wat goedkopere mogelijkheid is en daardoor vaak werd gemonteerd op kantoren, hebben systeemplafonds een bedrijfsachtige uitstraling. Hierdoor worden systeemplafonds minder geïnstalleerd bij particulieren.

Kunnen systeemplafonds in mijn woning worden geplaatst? 

En spanplafonds dan?

Wat zijn spanplafonds dan?

Een spanplafond is een gespannen plafond dat onder het bestaande plafond geplaatst wordt. Voor het spannen van een Plameco plafond, wordt een uniek, gepatenteerd klemsysteem gebruikt dat rondom de muur of aan het bestaande plafond wordt bevestigd. In dit klemsysteem wordt van wand naar wand het plafond gespannen, dat gemaakt is van sterk, elastisch en hoogwaardig kunststof. De plafonds worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Het resultaat is een strak gespannen oppervlak onder het bestaande plafond. Het is een ideale oplossing om vlekken of stucwerk met scheuren weg te werken.

De hoge kwaliteit van een Plameco spanplafond maakt het de ideale oplossing voor iedere ruimte. Dit komt doordat Plameco plafonds naast warmte- en vochtbestendig, ook alg-, bacterie- en schimmelwerend zijn. Door onze hoge kwaliteit spanplafonds is een spanplafond van Plameco een duurzame oplossing voor je woning. Zo kunnen Plameco spanplafonds, zonder kleur verlies, 30 jaar mee gaan. Daarnaast worden spanplafonds meestal binnen 1 werkdag gemonteerd door onze ervaren monteurs.

Met een Plameco spanplafond kun jij je huis veranderen in een droomhuis. Dit komt doordat er veel mogelijkheden zijn. Zo is een spanplafond van Plameco beschikbaar in vele kleuren, met bijzondere verlichting en het is mogelijk om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Een spanplafond is geschikt voor iedere ruimte, zowel binnen als buiten.

Ben je benieuwd geworden? Laat jezelf dan inspireren door één van onze projecten of vraag vrijblijvend de gratis brochure aan. 

 

Gratis brochure aanvragen

Laat je inspireren door onze projecten

 

Woonkamer inspiratie

Maak van je woonkamer een woonoase.

Bekijk meer

Keuken inspiratie

Een plafond om van te smullen.

Bekijk meer

Slaapkamer inspiratie

Een plafond die je tot rust laat komen.

Bekijk meer

Badkamer inspiratie

Ontspannen naar het plafond staren.

Bekijk meer

Zolder inspiratie

Meer dan alleen een opslagplaats.

Bekijk meer

Kantoor inspiratie

Een plafond waar je energie van krijgt.

Bekijk meer

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure