Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Vrijblijvende offerte aanvraag

Vul je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je gegevens door naar jouw Plameco adviseur.

Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Offerte aanvraag
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt
Bekijk alle Plameco dealers

Thuis door corona? Begin vandaag nog met renoveren van het plafond!

Zit je nu ook thuis wegens de coronacrisis? Het natuurlijk erg jammer dat we op dit moment zo min mogelijk de deur uit mogen. Maar we kunnen van de nood een deugd maken. Dit is bijvoorbeeld het perfecte moment om werkzaamheden in en om het huis uit te voeren. Begin bijvoorbeeld met het renoveren van het plafond.

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij huiselijke klusjes, maar eens in de zoveel tijd is ook je plafond aan renovatie toe. Misschien zitten er scheurtjes of viezigheid in je plafond, of misschien ben je zelfs toe aan compleet nieuwe plafondbekleding. In deze blog geven wij je de beste tips omtrent het renoveren van je plafond tijdens de coronacrisis.

 

De coronacrisis

De coronacrisis raakt ons allemaal. Sinds het nieuwe virus eind 2019 opdook heeft het zich in rap tempo over de hele wereld verspreid. Enorme druk op de gezondheidszorg, economie en verschillende branches zijn het gevolg. Om corona zo snel mogelijk de kop in te drukken, moeten we dan ook veel thuisblijven. We werken vanuit huis, laten de terrasjes links liggen, en nemen er misschien zelfs een parttime baan als juf of meester voor onze eigen kinderen bij.

De maatregel zijn ondertussen al versoepeld, maar zoals het er nu uitziet zitten we voorlopig nog binnen. Als je dan toch dagen achtereen thuis zit, dan kun je van de nood een deugd maken door klusjes in en rond het huis te doen. Een huis is immers nooit af, en nu heb je eindelijk de tijd.

 

Plafond renoveren

Een klusje dat vaak te lang blijft liggen is de renovatie van je plafond. Jammer, want zodra je die vieze plek of die scheur in je plafond hebt gezien, blijft het je aandacht trekken. Om dit op te lossen (of nog beter: voorkomen) is het nodig je plafond eens in de zoveel jaar te renoveren. Wil je tijdens deze vreemde tijd je plafond onder handen nemen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan onderstaande tips door:

 

Grote schoonmaak

De grote schoonmaak is misschien al achter de rug. Toen we tijdens het begin van de lente ineens thuis moesten blijven, was de lenteschoonmaak één van de eerste dingen op het to-do lijstje. Maar heb je toen ook het plafond meegenomen? Het plafond is een goede plek voor stof om te verzamelen. In vochtige ruimtes zoals de keuken en de badkamer kan er zelfs schimmel optreden bij plafondbekleding zoals gipsplaten, stucwerk of hout. Ga dus nog eens kritisch met de spons langs je plafonds. Door deze regelmatig schoon te maken voorkom je grotere problemen in de toekomst.

 

 

Reparaties uitvoeren

Grotere problemen vragen om grotere acties. Als je een scheur in je stukwerk hebt, je houten plafond aan het rotten of werken is, of wanneer er een gipsplaat kapot is, gaat een spons je niet helpen. Sommige dingen kun je zelf nog reparen. Zo is een gipsplaat bijvoorbeeld snel vervangen. Als je handig bent kun je zelfs de scheurtjes in je stucwerk nog opvullen.

In veel gevallen is het echter aan te raden om een specialist in te schakelen. Zeker als het om lastige klussen zoals het vervangen van rottend hout of het fixen van een werkende balk gaat. Toch is het belangrijk om deze problemen zo snel mogelijk aan te pakken. Na verloop van tijd wordt het repareren namelijk alleen maar lastiger. Let echter wel goed op de veiligheidsadviezen wanneer er vakmensen over de vloer zijn: geen handen schudden, kuchen en niezen in je elleboog, en 1,5 meter afstand bewaren.

 

Spanplafond aanbrengen

Eerlijk is eerlijk, het renoveren van je plafond is waarschijnlijk niet je favoriete klusje. Gelukkig is er een simpele manier om de meeste beschadigingen en vuil te voorkomen: plaats een spanplafond. Het hoogwaardige kunstmateriaal van een spanplafond zorgt er namelijk voor dat er geen plotselinge scheuren kunnen ontstaan. Het werkt niet, het verliest zijn kleur niet, en de spanplafonds van Plameco zijn zelfs vocht- en schimmelwerend.

Bovendien kan een spanplafond ook de oplossing bieden voor een beschadigd of vies plafond. Wanneer je je nieuwe plafond verlaagd laat aanbrengen kun je het oude plafond in sommige gevallen namelijk laten zitten. Geen lastige renovaties, gewoon een nieuw plafond er voor. Zo kun je al binnen één dag een compleet nieuw plafond hebben. Daar wordt de rest van je tijd thuis tijdens de coronacrisis een stuk prettiger van.

 

Spanplafonds van Plameco

Is jouw plafond ook wel aan een renovatie toe? Dan kan een spanplafond van Plameco de uitkomst bieden. Geen lastige klusjes, montages of ingrijpende renovaties. Nee, onze vakmannen kunnen uw nieuwe plafond al binnen één dag geplaatst hebben. Interesse? Vraag dan de gratis brochure aan, of kom - met gepaste afstand - langs bij een van onze dealers die nog open zijn. Onze experts staan je ook in deze lastige tijden graag te woord over de mogelijkheden die een spanplafond bij jou in huis kan bieden.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer