Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 2972 beoordelingen

Plafond verlagen in 5 stappen: welk systeem + materiaal

Heb je besloten om je plafond te verlagen? Dan kan je zomaar een geweldige keuze hebben gemaakt. Verlaagde plafonds kunnen de akoestiek verbeteren, de perfecte verlichting bieden, of gewoon heel stijlvol zijn. Hoe dan ook, als je je plafond wilt verlagen zijn er verschillende stappen die je dient te nemen. In deze blog bieden we een eenvoudig en praktisch stappenplan waarmee jij binnen de kortste keren een geweldig verlaagd plafond in je huis hebt hangen.

 

1. Meet je plafond op 

Meten is weten, ook als je je plafond wilt verlagen. Of je je plafond nu zelf gaat verlagen, of het aan de experts over laat, het is altijd handig om de exacte afmetingen van je plafond bij de hand te hebben. Maak daarom een exacte meting van je plafond. Het is belangrijk om elke kant van je plafond op te meten. Het is het beste om een plattegrondweergave van je plafond te maken en de afstand van elke rand te noteren. Vergeet bovendien niet op te meten hoe laag je je plafond precies wilt hebben, ook dit is belangrijk om van tevoren te bepalen.

 

2. Kies het materiaal van het plafond

Er zijn verschillende materialen om je verlaagde plafond van te maken. Het is dan ook handig om je hier even in te verdiepen. Wil je bijvoorbeeld een goedkoop gipsplafond, een retro houten plafond, of een naadloos spanplafond? Er zijn enorm veel mogelijkheden als het op het materiaal van een verlaagd plafond aankomt. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Daarom raden we aan om goed te kijken naar jouw behoeftes en je keuze daarop af te stemmen. Twijfel je nog te erg? Maak dan een afspraak bij een van de filialen van Plameco, waar je het advies van een expert kunt krijgen. 

 

 

3. Kies het systeem voor het plafond 

Als je eenmaal weet welk materiaal je wil gebruiken voor het verlagen van jouw plafond, kom je voor de volgende te staan. Dat materiaal moet immers opgehangen worden. Afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je gipsplaten en houten platen bijvoorbeeld aan een raamwerk bevestigen met een boormachine of een kliksysteem, en kun je bij spanplafonds kiezen tussen een ‘warme’ of een ‘koude’ installatie. Uiteraard kun je je hier zelf in verdiepen, maar in dit geval is het het beste om in overleg te gaan met een expert. Zij weten immers precies wat de voor- en nadelen van elk systeem zijn. 

 

4. Personaliseer je verlaagde plafond 

Je hebt het materiaal en het systeem van je toekomstige verlaagde plafond gekozen. Dan is het nu tijd om je getekende plattegrond er weer bij te pakken. Verlaagde plafonds kunnen namelijk - afhankelijk van het gekozen materiaal - gepersonaliseerd worden. Zeker wanneer je hebt gekozen voor een spanplafond kun je deze naar hartelust personaliseren. Zo kun je licht plaatsen waar je maar wil, kun je een akoestische laag aanbrengen achter je plafond en kun je apparatuur zoals een afzuigkap of een geluidsinstallatie naadloos wegwerken. Al deze opties zijn echter wel permanent, daarom is het belangrijk om goed na te denken over de opties die je wilt en hun exacte positie. Oh ja, en er moet natuurlijk nog een leuke kleur uitgekozen worden. 

 

5. (Laat) het plafond verlagen 

Nadat je je verlaagde plafond volledig hebt aangepast op jouw wensen en eisen, ben je eindelijk klaar om je nieuwe plafond te bestellen. Het enige wat nu nog rest is de installatie. Uiteraard verschilt de installatiemethode per materiaal en systeem. Bij sommige opties, zoals gipsplaten met een kliksysteem, kun je de installatie zelf uitvoeren. In de meeste gevallen is het echter aan te raden experts in te schakelen en je plafond te laten verlagen. Dan weet je namelijk zeker dat het correct gebeurd en is de klus vaak stukken sneller geklaard. 

 

Spanplafonds van Plameco

Uiteindelijk is er eigenlijk nog maar één stap te gaan: genieten van je nieuwe, verlaagde plafond. Voor het zo ver is moet je echter op zoek naar het plafond dat perfect bij jouw situatie en wensen past. In veel gevallen kan een spanplafond een uitstekende optie zijn. Zeker de spanplafonds van Plameco, waarbij je verzekerd bent van een hoge kwaliteit en een snelle installatie. Benieuwd of de spanplafonds van Plameco ook voor jou de beste optie zijn? Kijk dan eens rond op onze website, of maak een afspraak op één van onze filialen voor persoonlijk advies.

Spanplafonds

Ontdek alle mogelijkheden van Plameco spanplafonds voor jouw huis. Het juiste plafond voor elke kamer en elke stijl. Functioneel, veelzijdig en blijvend mooi.

Lees meer

Verlichting

Kies de juiste verlichting passend bij jouw interieur. Overdag helder en ’s avonds ontspannen en sfeervol. Het perfecte licht voor jouw perfecte huis.

Lees meer

Akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor helder geluid, goede gesprekken en betere concentratie. Hoe bereik je dit? Met geluidsabsorberend materiaal van Plameco.

Lees meer