Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met je op om
jouw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Gelieve uw invoer te controleren.
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Vind de dichtstbijzijnde Plameco dealer op basis van jouw postcode.

Vul hier jouw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een Plameco dealer bij jou in de buurt

Er is op basis van de postcode geen dealer gevonden. Kies jouw dealer hieronder op de kaart.

Vind jouw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 25 dealers.

Vind jouw dichtstbijzijnde
9.0 van 3122 beoordelingen

Stucen, verven en schilderen

Je plafond weer laten stralen...

Is je plafond niet meer zo stralend wit als dat die was geweest? Of wil je je plafond een nieuw kleurtje geven? Dan wordt het tijd om de handen uit de mouwen te steken en het plafond te voorzien van een nieuw laagje verf. Nog nooit een plafond geverfd of was de vorige keer geen succes? Dan is het ook mogelijk om een schilder in te huren. Echter is het stucen, verven of schilderen van je plafond niet duurzaam en een hele opgave! Bovendien is het noodzakelijk dat een plafond om de aantal jaar opnieuw geverfd wordt. Zo behoudt je plafond een frisse uitstraling. 

Een spanplafond daarentegen is een duurzaam alternatief. Door een bijzonder ontwikkeld klemsysteem en de garantie op kleurbehoud, blijven Plameco spanplafonds voor zeker 30 jaar goed. Dat levert vele voordelen op. In deze pagina wordt beschreven wat de voor- en nadelen zijn van stucen, verven, schilderen ten opzichten van spanplafonds. Bovendien wordt toegelicht wat een spanplafond is en wat de mogelijkheden zijn. 

Stucen, verven en schilderen

Daar gaan we weer...

Het laten schilderen, verven, witten, sauzen of zelfs het plafond stucen in je huis is een flinke opgave. Daarnaast is het van belang dat een plafond om de aantal jaren een keer geschilderd wordt. Het advies is dat een plafond eens in de 3 tot 5 jaar geverfd wordt. Dit doordat een plafond verkleurd of in het ergste geval oneffenheden laat zien. Dit blijft elke keer dan ook een flinke onderneming. Alle meubels moeten verplaats of afgeschermd worden. Bovendien ben je vaak meerdere dagen bezig met het afplakken, schilderen en laten drogen van je plafond. 

Daarnaast is het ook niet altijd mogelijk om je plafond te schilderen. Dan is het noodzakelijk het plafond een voorbehandeling te geven. Het is van belang dat een muur een gladde ondergrond heeft. Voorbeeld van gladde ondergronden zijn stucen, gipsplaten, gespoten latex plafond etc. Dit kan ervoor zorgen dat je wordt opgezadeld met onvoorziene kosten.

Je plafond stucen, verven, witten, sauzen en schilderen van een plafond is een flinke klus. Dit laat je doen of je doet het zelf, maar de puinhoop en het afval blijf je houden. Daarnaast loop je ook nog eens risico dat je meubels vies worden. 

Bij een plafond schilderen komt toch veel bij kijken!

En spanplafonds dan?

Wat zijn spanplafonds dan?

Een spanplafond is een gespannen plafond dat onder het bestaande plafond geplaatst wordt. Voor het spannen van een Plameco plafond, wordt een uniek, gepatenteerd klemsysteem gebruikt dat rondom de muur of aan het bestaande plafond wordt bevestigd. In dit klemsysteem wordt van wand naar wand het plafond gespannen, dat gemaakt is van sterk, elastisch en hoogwaardig kunststof. De plafonds worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Het resultaat is een strak gespannen oppervlak onder het bestaande plafond. Het is een ideale oplossing om vlekken of stucwerk met scheuren weg te werken.

De hoge kwaliteit van een Plameco spanplafond maakt het de ideale oplossing voor iedere ruimte. Dit komt doordat Plameco plafonds naast warmte- en vochtbestendig, ook alg-, bacterie- en schimmelwerend zijn. Door onze hoge kwaliteit spanplafonds is een spanplafond van Plameco een duurzame oplossing voor je woning. Zo kunnen Plameco spanplafonds, zonder kleur verlies, 30 jaar mee gaan. Daarnaast worden spanplafonds meestal binnen 1 werkdag gemonteerd door onze ervaren monteurs.

Met een Plameco spanplafond kun jij je huis veranderen in een droomhuis. Dit komt doordat er veel mogelijkheden zijn. Zo is een spanplafond van Plameco beschikbaar in vele kleuren, met bijzondere verlichting en het is mogelijk om de akoestiek in de ruimte te verbeteren. Een spanplafond is geschikt voor iedere ruimte, zowel binnen als buiten.

Ben je benieuwd geworden? Laat jezelf dan inspireren door één van onze projecten of vraag vrijblijvend de gratis brochure aan. 

 

Gratis brochure aanvragen

Laat je inspireren door onze projecten

Woonkamer inspiratie

Maak van je woonkamer een woonoase.

Bekijk meer

Keuken inspiratie

Een plafond om van te smullen.

Bekijk meer

Slaapkamer inspiratie

Een plafond die je tot rust laat komen.

Bekijk meer

Badkamer inspiratie

Ontspannen naar het plafond staren.

Bekijk meer

Zolder inspiratie

Meer dan alleen een opslagplaats.

Bekijk meer

Kantoor inspiratie

Een plafond waar je energie van krijgt.

Bekijk meer

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat je inspireren door alle mogelijkheden die Plameco jou te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure