Maak een afspraak

Onze Plameco dealer neemt contact met u op om
uw voorkeursdatum en tijd te bespreken.

Onze Plameco dealer heeft ongeveer een uur nodig bij je thuis. Vul al de verplicte velden in!
Altijd een PLAMECO dealer in uw regio

Vind uw dichtstbijzijnde PLAMECO dealer op basis van uw postcode.

Vul hier uw postcode in
Ongeldige postcode
Altijd een PLAMECO dealer in uw regio

Er is op basis van uw postcode geen dealer gevonden. Kies uw dealer hieronder op de kaart.

Vind uw dichtstbijzijnde

Bekijk alle 100 dealers.

Vind uw dichtstbijzijnde
8.9 van 1888 beoordelingen

Geschiedenis

Plameco, sinds 1982

Plameco is in 1982 opgericht door Jo Spanjers, die het bedrijf startte als tweede standbeen van zijn timmerbedrijf. Door de ervaring die hij opdeed met werkzaamheden in en rond het huis, kwam hij op het idee van een spanplafond: een plafond dat duurzaam is, gemakkelijk te onderhouden, vochtbestendig en bovendien ook makkelijk te plaatsen is. De spanplafonds vielen in de smaak en in 1985 neemt Jo de eerste franchisepartner in Nederland aan: het Plameco franchisesysteem ontstaat. Maar niet alleen in Nederland slaan de plafonds aan, ook in België, waar de eerste franchisenemer in 1992 start én in Duitsland, waar de eerste franchisepartner in 1994 start.

Ontwikkeling

Gedurende deze jaren heet de ontwikkeling van Plameco niet stilgestaan. De spanplafonds werden verder ontwikkeld en in 1992 verkreeg Plameco het patent op haar unieke plafondsysteem, dat het mogelijk maakt om een plafond in één dag te plaatsen. Ondertussen bleef Plameco groeien, waardoor het noodzakelijk werd dat er in 2000 een nieuw pand werd ingericht voor het hoofdkantoor en scholingsfaciliteiten. Plameco verhuisde vanuit Geldermalsen naar het nieuwe pand aan de A2 in Zaltbommel. Dit bleek een goede zet, nadat in 2003 de 50e franchisepartner haar deuren opende en in 2006 de 100e franchisepartner van start ging.

In 2006 werd een nieuw spanplafondmateriaal in productie genomen, waardoor het mogelijk werd om spanplafonds tot vijf meter breed zonder naad te produceren. In 2007 worden het fotoplafond en het klik-in-systeem voor verlichting geïntroduceerd. In 2009 werd het magazijn uitgebreid met een grote magazijnhal. Bij de oplevering werd het aantal vierkante meter voor productie verdubbeld. Plameco bleef maar groeien en in 2012 werd de markt verder uitgebreid naar Luxemburg en in 2013 naar Oostenrijk. 

Inmiddels hebben meer dan 180 bedrijven uit Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk zich aangesloten als vakbedrijven van Plameco en we groeien nog steeds! 

Vraag de Plameco brochure aan voor uitgebreide productinformatie

Laat u inspireren door alle mogelijkheden wat Plameco u te bieden heeft op gebied van spanplafonds.

Aanvraag brochure Of maak een afspraak
Plameco brochure